Reilu kolmasosa Kultainen Venla draama- ja komediasarjojen ehdokkuuksista Elisa Viihteen kotimaisille sarjoille

Ajankohtaista ElisaViihde

Elisa Viihteen kotimaiset alkuperäissarjat ovat tänäkin vuonna kattavasti esillä Kultainen Venla – kilpailun ehdokaslistalla yhteensä 13 kappaletta eli reilu kolmasosa draama- ja komediasarjojen ehdokkaista on Elisa Viihteen sarjoja. Eniten ehdokkuuksia saivat ’Mädät omenat’ (5 kpl) ja ’Mister8’ (4 kpl) -sarjat. Myös ’Häräntappoase’, ’Nyrkin’ toinen kausi ja ’Pohjolan laki’ keräsivät ehdokkuuksia. Kilpailun finalistit valitsee Televisioakatemian jäsenistö äänestämällä. Kilpailun voittajat julkistetaan 14.1.2022 Kultainen Venla -gaalassa.

Televisioakatemia julkisti tänään Kultainen Venla -gaalan esituomariston äänestämän ehdokaslistan. Tuomaristo koostuu Televisioakatemian hallituksen jäsenistä ja tv-alalla vaikuttavista sidosryhmistä. Elisa Viihteen alkuperäissarjat keräsivät Venla-ehdokkuuksia seuraavasti:

  • Mädät omenat on ehdolla kategorioissa vuoden draamasarja, ohjaaja (Marja Pyykkö & Pamela Tola), käsikirjoittaja (Mia Ylönen) sekä naisnäyttelijä (Satu Tuuli Karhu ja Sonja Kuittinen).
  • Mister8 on ehdolla kategorioissa vuoden komediasarja, ohjaaja (Teemu Nikki), käsikirjoittaja (Vesa Virtanen, alkuperäisidea Jani Pösö ja Teemu Nikki) ja miesnäyttelijä (Pekka Strang).
  • Häräntappoase on ehdolla kategorioissa vuoden draamasarja ja naisnäyttelijä (Carola Hakola).
  • Nyrkin toinen kausi on ehdolla kategoriassa vuoden ohjaaja (AJ Annila).
  • Pohjolan laki on ehdolla kategoriassa vuoden miesnäyttelijä (Lauri Tilkanen).

‒ Olemme yksi merkittävimmistä suomalaisten tv-sarjojen tilaajista ja rahoittajista, joten on hienoa, että panostuksemme draama- ja komediasarjoihin näkyy myös Venla-ehdokkuuksissa. Mister8 palkittiin jo aiemmin tänä vuonna Canneseries-festivaalin parhaana sarjana, ja myös katsojat ovat löytäneet ehdokkuuksia saaneet alkuperäissarjamme: ne ovat suosituimpien sarjojen joukossa Elisa Viihde Viaplayssa. Toivotamme onnea kaikille ehdokkaille – lahjakkaat ja kunnianhimoiset tekijät ovat menestyksen takana, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Lauri Tilkasen tähdittämälle Pohjolan laille on tiedossa jatkokausi, joka julkaistaan vuonna 2023 Elisa Viihde Viaplayssa. Kaikki Elisa Viihde alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta.

Vastaa