Viihde ja hyvinvointi – kuinka itse voit?

Ajankohtaista Luettavaa Sekalaista

Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus joka muodostuu monesta osasta. Koko arkemme on itseasiassa tasapainoittelua työn, opiskelun, harrastusten, sosiaalisen elämän – omien tavoitteidemme ja vastuidemme parissa. Välillä onnistumme siinä paremmin, ja välillä stressitasot nousevat, ja meidän olisi hyvä osata myös pysähtyä.

Esimerkiksi stressitason noustessa pidemmäksi aikaa, alkaa se uhata myös kokonaisvaltaisesti terveyttämme, ja siinä vaiheessa on hyvä katsoa, mitä terveyden eteen olisi tarjolla. Esimerkiksi viimeiset parit vuodet Euroopassakin on markkinointi CBD-tuotteita nimenomaan stressin tasaamiseen, ja niistä lue lisää täältä, jos asia ja luontaistuotteet vähääkään kiinnostavat.

CBD-öljy on sinällään jo vanha tuote, mutta vasta viimeisten vuosien aikana se on noussut toisen sukulaisensa varjosta esille – se kun on täysin luonnontuote, muttei kuitenkaan sukulaistuotteensa tapaisesti huumaava tuote – vaan useimmissa maissa tavallinen tavaratalo, ja luotaistuotekaupan hyllytuote.

Viihteen merkitys

Mikä on sitten viihteen merkitys omassa hyvinvoinnissa ja stressitasoissa? Kuten alussa todettiin, on kyse tasapainosta, johon liittyy monta asiaa. Viihdettäkin voi harrastaa liikaa, joka saattaa näkyvä myös esimerkiksi liiallisena pelaamisena, joka taasen vaikuttaa sosiaaliseen kanssakäymiseen, tai jopa erakoitumiseen, kun viihdettä liikaa käyttävä joutuu tavallaan monitorin ja television sisällön valtaan. Samalla tavalla ihminen voi liikaa tehdä myös töitä, syödä liikaa ja juoda liikaa- jostain syystä meissä on vain ominaisuuksia, joille emme voi mitään.

Oikeassa suhteessa nautittuna erilaiset viihteen osat kuten pelaaminen ja vaikka erilaisten sarjojen seuraaminen toimii loistavana välineenä arjen kokonaisuuden rakenteissa. Viihde tarjotaa vaihtoehdon oikealle elämälle, ja keskeyttää arjen ajatukset tarjoten mielikuvitusmaailman ja sen henkilöt. Pelaaminen vastaavasti tarjoaa myös mahdollisuuden keskeyttää arhen murheet vaikka sitten lähtemällä online maailmoja valloittamaan muiden pelaajakavereiden kanssa, tai sitten vain yksin pelailemaan mitä erilaisempia pelejä nyt onkaan tarjolla.

Teatteri, liveshowt, ystävien kanssa kortti-ja lautapeli-illat ovat myös kaikki viihdettä – ja sanottiinhan sitä jo aikoinaan Rooman antiikin aikana, että ihmiset tarvitsevat käskyjen ja lakien ohessa myös ruokaa ja sirkushuveja ollakseen tyytyväisiä.

Oma hyvinvointi

Meidän oma hyvinvointimme on monitahoinen asia, johon liittyvät niin hyvän olon tunteet, pakolliset askareet kuin myös se stressi. Pieni stressi on jopa hyväksi, mutta siinä vaiheessa kun elimistön stressitila on jatkuvaa, alkaa se vaikuttaa jo kokonaisuudessaan hyvinvointiimme. Siksi meidän tulisi muistuttaa itseämme aina tasaisin väliajoin aivan perusasioista:

  • nuku tarpeeksi ja tee omasta nukkumapaikastasi rauhaisa paikka, jossa oikeasti voit tuntea saavasi nukkua niin hyvin kuin se ympäristö ja olosuhteet huomioiden on mahdollista
  • syö tasapainoisesti ja mahdollisimman hyvin – jos talous on tiukkaa, suunnittelu ruokasi hyvin etukäteen ja saat aikaan varmasti säästöjä- monipuolinen ruoka on tärkeätä koko kehollesi, ja siinä voivat myös CBD-öljyt olla apuna
  • liiku tarpeeksi- kehomme on tehty liikkumista varten, ja vaikkei se välttämättä tarkoita salilla käyntiä tai pitkiä juoksulenkkejä, niin edes puolen tunnin kävely läheisessä puistossa toimii aivan loistavasti
  • tapaa ihmisiä – tämä sosiaalinen aspekti ei täysin toteudu vain digitaalisessa maailmassa, vaan sinun on hyvä tavata ihmisiä myös oikeasti face-to-face

Oman hyvinvoinnin kanssa kannattaa aina muistaa, että siinä ei ole kyse mistään pikamatkasta, vaan koko elämän pituisesta toiminnasta – tee siis sellaisia päätöksiä ja asioita, joista pidät – joskin välillä saatat joutua tekemään myös sellaista, mistä et välttämättä pidä, mutta joka on tarpeen oman kehosi ja mielesi hyvinvoinnille, mutta se on sitä elämää.

Oma talous

Pidä huolta myös omasta taloudestasi – älä lähde silmät kiinni sijoittamaan kaikkia säästöjäni mitä uusimpiin sijoitusehdotuksiin, vaan mieti rauhassa ja selvitä aina silloin tällöin itsellesi, millainen taloutesi tila sinulla oikeasti on. Joskus pelkkä epätietoisuus saa aikaan stressiä, joka paljastuu turhaksi kun selvität oman taloutesi tilanteen, vaikka keräämällä yhden kuukauden ajan taloutesi kaikki tulot ja kulut – näin ainakin tiedät, mihin rahat menevät, ja missä voit säästää. Taloudessa kannattaa myös välillä tehdä suunnitelmia, vaikka vain säästääkseen jotain tulevaisuuden asiaa varten.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Uusi Samsuing Galaxy A13 – korkean suorituskyvyn laitteisto

Samsung Galaxy A13 :ssa on 6,6 tuuman Infinity V -näyttö 60 hertsin virkistystaajuudella. Puhelimen laadukas kamera yhdessä älykkään kuvankäsittelyn kanssa auttaa ottamaan eloisia ja teräviä kuvia. Samsung Galaxy A13 on myös varustettu 5000 milliampeerin akulla, joka antaa akulle jopa kahden päivän käyttöiän.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Esimerkiksi Google Pay Nordea maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Garmin Venu 2 Plus-GPS-älykello – Soita puheluita ja lähetä tekstiviestejä

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykellolla voi soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 Plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet ja paljon muuta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa