Renny ja Johanna Harlin

Suomalainen maailmalla: Moviemaker Renny Harlin

Elokuvat Luettavaa

Monet varmasti ajattelivat että kuulimme viimeisen uutisen Renny Harlinista hänen siirryttyään Kiinan elokuvamarkkinoille, mutta miten sitten kävikään? Olemme viimeisten kuukausien aikana saaneet omassa kotosuomen tv:ssä katsella Rennyn omaa realityshowta uuden nuorikkonsa kanssa ja lapsen kanssa, kuinka ohjaajatähti liikkuu Euroopan ja USA:n välisissä elokuvamaailmojen kulisseissa kuin olisi syntynyt sinne. Rennyssä on jotain ei suomalaista, sillä hän ei ole antanut periksi, on luottanut itseensä, ja nyt uusin Harlin tuotanto The Bricklayer alkaa olla valmis ensi kesän ilmestymistään varten.

The Bricklayerin taustalla ovat Harlinin lisäksi kirjoittajat Matt Johnson (Into the Blue) sekä Hanna Weg (Septembers of Shiraz) sekä läjä muista tuottajia. Itse tähtinä elokuvassa nähdään Aaron Eckhart (The Dark Knight, Olympus Has Fallen) sekä Nina Dobrev (The Vampire Diaries, Let´s be Cops). Elokuvan tuottaa Gerard Butler ja se perustuu Noah Boydin alkuperäiseen tekstiin.

Elokuvassa CIA kohtaa tuntemattoman osapuolen, joka kiristää CIA:ta, asettaen sen syytetyksi useamman kansainvälisen toimittajan murhiin. Eckhart näyttelee entistä CIA agenttia, joka kutsutaan takaisin, ottamaan selvää, mistä on oikeastaan kyse, ja puhdistamaan CIA syytöksistä.

Harlin ja elokuvat

Renny Harlin nousi isomman yleisön tietoisuuteen jo 1985 kun hän sai valmiiksi Jäätävä polte-elokuvan, josta oli tuleva varsinainen ponnahduslauta tulevaisuudelle – silloin myös syntyi Renny Harlin nimenmuutoksen kautta. Hollywood ura alkoi todellisesti sitten tuottaja Robert Shayen annettua Harlinille Painajainen Elm Streetillä 4- Unien valtias elokuvan, jonka tuotantoon Harlin toi omat näkemyksensä onnistuneesti ja elokuvasta tuli kohtuullinen menestys myös rahallisesti. Harlin sai elokuvasta myös amerikkalaisen Fantasy ja Horror Films kategorian Saturn. palkintoehdokkuuden parhaana ohjaajana. Elm Streetin menestyksen ansiosta Harlin sai agentikseen nuoren David Goldmanin kuuluisasta William Morris Agency -agentuurista.

90-luvun alussa eoli tarkalleen vuonna 1990 Harlin ohjasi kaksi elokuvaa, jotka toivat hänelle lisää nimeä Hollywoodissa, eli Ford Fairlane sekä menestyselokuvan Die Hard 2- vain kuolleen ruumiini yli, ja seuraavan vuoden Harlinin tuottama Rambling Rose-elokuva tuotti mm. Laura Dernille Oscar-ehdokkuuden parhaasta naispääosasta ja vuoden parhaan elokuvan ja parhaan ohjaajan palkinnon Film Independent Spirit Awards -palkintogaalassa.

1993 oli vuorossa sitten seuraava iso kassamenestys kun Cliffhanger tuotti 255 miljoonaa Sylvester Stallonen ollessa mukana tähtenä – elokuva sai myös kolme Oscar-ehdokkuutta. Harlinin reality-sarjassa hän muistelee näitä aikoja, sekä kertoo omia muistojaan myös tapahtumista Stallonen kanssa, ja siitä millaiset miesten välit ovat nykyään.

2020-luku ja Suomi

Renny Harlin on tuottanut ja julkaissut tasaisesti elokuvia erilaisista aiheista. Osa elokuvista on menestynyt, osa jäänyt heikommalle menestykselle, ja elokuvamaailma on vienyt miestä USA:sta, Suomeen, Kiinaan, Venäjälle, Afrikkaan.. ja nyt 2020-luvulla takaisin myös Suomen elokuvamarkkinoille. Vuonna 2021 ensi-iltaan tuli Luokkakokous 3-elokuva ja työn alla on myös Komisario Palmu elokuva. Kirjaiija Mika Waltarin luoman etsivähahmo Komisario Palmun paluusta valkokankaalle tiedotettiin vuosi sitten tammikuussa. Solar Filmsin tuottama ja Harlinin ohjaama elokuva on tällä hetkellä käsikirjoitusvaiheessa. Palmu-fanit joutuvat odottelemaan etsivän uusia seikkailuja valkokankaalla vielä tovin jos toisenkin. Ensi-iltaa suunnitellaan vuoden 2024 loppupuoliskolle.


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

Uudistettu Espoon eläinsairaala palvelee 24h

Lemmikeillä on nyt mahdollisuus ympärivuorokautiseen sairaalahoitoon myös Espoossa. Uudistunut Espoon Eläinsairaala on tänään aloittanut päivystystoiminnan Suomenojalla, osoitteessa Kurjenkellontie 14. Uudistuneen eläinsairaalan yhteydessä toimii myös Euroopan ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut klinikka.

Mikä avuksi kun koira ei syö tai nirsoilee?

Koirilla on ruokarohmun maine ja monella koiralla elämä näyttää keskittyvän niihin hetkiin, kun se saa jotain syötävää. Usein koiralle maistuukin kaikki kotiruuasta nappuloihin ja tietenkin kaikki mahdolliset koiranherkut. Jokaisen koiran sisällä ei kuitenkaan asu ruokaa hotkiva ahmatti. Suuri joukko koirista ei haaveile makkarasta ja muusta herkullisesta. Koiran nirsoilu on yleinen ongelma, joka usein huolestuttaa koiran omistajaa. Huoli ei ole täysi aiheeton. Huonosti syövä koira saattaa vähitellen alkaa kärsiä aliravitsemuksen tuomista ongelmista. Ravintoaineiden puutokset aiheuttavat monenlaisia terveysongelmia. Mikä avuksi kun kyseessä on nirsoileva koira

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa