The Last Kingdom – arvostelu

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix Suoratoisto

Netflixin sarja The Last Kingdom perustuu aikaa, jolloin Englanti ei ollut yhteneväinen, vaan tanskalaiset viikingit olivat valloittaneet lähes koko maan. Ainoastaan Essex oli jäänyt itsenäiseksi alueeksi, jota tanskalaiset eivät olleet valloittaneet. Se kuinka paljon sarjassa on oikeata historiaa ja kuinka paljon tarinaa, jääköön jokaisen itsensä opiskeltavaksi, mutta tuon ajan taisteluiden ystäville sarja on hyvää viihdettä.

Viimeinen valtakunta on brittiläinen historiallisen kaunokirjallisuuden televisiosarja, joka perustuu Bernard Cornwellin The Saxon Stories -sarjaan Sen ensi-ilta oli vuonna 2015 BBC America, BBC Two ja myöhemmin vuonna 2018 Netflix. Sarjan pääosassa Uhtredina Alexander Dreymon, kuninggas Alfredina David Dawson ja Bridana Emily Cox. Sarjan päähenkilöiden vieressä kasvavat hahmot saattavat saada pikaisestikin loppunsa tässä raa-assa maailmassa, mutta osa henkilöistä kestää kaudesta toiseen.

Alfred Suuri puolustaa valtakuntaansa. Samaan aikaan saksilaissyntyinen, mutta viikinkien kasvattama Uhtred vaatii syntyperäänsä liittyviä oikeuksia.

The Last Kingdom kertoo tarinan Uhtredista, joka menetti omat maansa Pohjois-Humbriassa isänsä veljelle ja hänen iso veljensä joutui myös tanskalaisten viikinkien uhriksi. Uhtred haaveilee kuitenkin saavansa vielä joskus arvonimen takaisin itselleen. mutta ongelmana ovat lapsuuden välivuodet, jotka hän vietti tanskalaisten joukossa, tanskalaisena, ottolapsena.

Tarina olisi tylsä, jos kaikki olisi näin yksinkertaista, joten eihän se ole vaan Uhtred kokee kovia, kuten myös Englantiin tulleet tanskalaiset, jotka haaveilevat hyvistä maista, rikkauksista sekä koko saarivaltion valloittamisesta.

Tarinassa ovat mukana myös englantilaisten jumala, ja viikinkien jumalat – vaikka taistelut ovat yksinkertaisia, niin koko elämä tuohon aikaan oli yksinkertaista – miesten arvo mitattiin heidän arvona taisteluissa, miekankäsittelijöinä, sekä kuinka hyvin heidän onnistui jatkaa sukuaan.

The Last Kingdom kertoo tarinaa viikinkien ajoista Englannissa – ajasta, jolloin kuningas Alfred haaveili kaikkien Englannin alueiden yhdistämistä yhdeksi Englanniksi.  The Last Kingdomin aikana ei miehet muutenkaan eläneet kauaa, joten sotiminen oli oikeastaan ainoa keino saada jotain omaisuutta.

Tarinassa riittää Uhtredin seikkailuja useammaksi kaudeksi ja sarja on viihteellistä katseltavaa, jossa ei kuitenkaan ole liikaa verta ja raakuutta, mutta kohtuullisessa määrässä. TV-sarja on myös hyvä esimerkki rohkeudesta, uskosta ja luottavaisuudesta.

Sarjaa on viisi kautta. Suosittelemme sarjaa, mikäli pidät tällaisista historiaan sijoittuvista taistelu- ja seikkailuelokuvista, joissa ei ole liikaa erikoistehosteita, noitia tai shamaaneja – vain ne perus papit ja se yksi viikinki Uddan ”avusta”, ja riimuista kertoja.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

1 thought on “The Last Kingdom – arvostelu

  1. Viidennen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa ovat nyt saatavilla. Islannin viikingit tulevat….

Vastaa