The Wheel of Time – Amazon Primen uusi seikkailusarja

Ajankohtaista AmazonPrime Arvostelu

Nykyään suoratoistokanavat tarjoilevat uusi TV-sarjoja kuukausittain. Kun tarjonta on näin runsasta, on uusien sarjojen pystyttävä voittamaan katsoja puolelleen heti ensimmäisestä jaksosta, tai voi olla että loppu osa sarjasta jää kokonaan katsomatta.

Amazon Primen yksi tämän vuoden uusista sarjoista on The Wheel of TIme, joka on saanut hyvät arvostelut isolta määrältä katsojia. Siinä näyttelevät pääosissa Rosamund Pike ja Daniel Henney, ja varsinkin Rosamund on tuttu pitkästä sarjasta sekä elokuvia että sarjoja. Eikä toinen pääosan esittäjä Daniel Henneykään ihan tuntematon ole – enemmän vain tällaisissa ns. B-luokan tuotannoissa, tai B-tason näyttelijänä.

Wheel of Time on saanut IMDh arvosteluissa peräti 7,5/10, joka on melkoisesti ensimmäisen kauden sarjalta.

Mistä sarja sitten kertoo? Sarja vie katsojan keskiaikaiseen tyyliin maailmaan, missä naisilla (osalla) on yliluonnollisia voimia, ja koko maailmaa uhkaa maailman loppu, josta ihmiset eivät ole vielä tietoisia. Sarjan tarina on periaatteessa hyvä, mutta Tolkienin tyylinen maailma ei Wheel of Timessa ole niin hyvin tehty kuin elokuvissa – itseasiassa sarjan avausjakson erikoistehoste kohtaukset olivat jopa surkeita, mikä saikin meidät antamaan sarjalle huonon arvosanan.

Kuten sanottu, nykyään tarjontaa on paljon – ja sarjan pitää ottaa katsoja kiinni heti ensimmäisestä jaksosta, eikä The Wheel of Time pysty siihen.

Pääosan esittäjä esittää Moirainea, mystistä naista joka saapuu Two Rivers eli kahden joen alueelle etsimään sitä yhtä, joka voi pelastaa maailman – mutta tämä ns. uudelleen syntynyt lohikäärme tulee ensin tunnistaa, ja sitten vielä hänen kykynsä pitää saada aktivoitua – ongelma on, että Moirainella on useampia ihmisvaihtoehtoja…

Morraine kuuluu Aes Sedaihin, naisiin, joilla on yliluonnollisia kykyjä.

Arvostelu

Jos tarjontaa olisi vähemmän, The Wheel of Time saisi varmasti mahdollisuutensa. Tarina on hyvä pohja vaikka kuinka monelle kaudelle – mutta nähtäväksi jää, saako sarja kuitenkaan tarpeeksi katsojia, jotta tarina jatkuisi. Jos tätä vertaa toisella suoratoistolla, Disneyllä, kolmatta kautta alkavaan Mandalorianiin tai Netflixin The Witcheriin niin ollaan kaukana niistä.

Arvostelumme 6/10

Jos joskus jää ylimääräistä aikaa, voimme kenties antaa tälle sarjalle uuden mahdollisuuden, mutta näin ensimmäisten jaksojen jälkeen emme jaksa siihen kuitenkaan uskoa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa