Vedonlyöntikertoimet: Parhaan elokuvan ja ohjaajan Oscar on jo jaettu – naisohjaaja viemässä historiallisen tuplan

Ajankohtaista Netflix

Huhtikuussa jaettavien Oscar-palkintojen voittajista ei Unibetin vedonlyöntikertoimien mukaan ole suurtakaan epäilystä. Parhaan elokuvan ennakkosuosikilla ennennäkemättömän matala kerroin. Parhaan ohjaajan palkinto menossa historiallisesti naisohjaajalle. 

Chloé Zhaon ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva Nomadland on lähes varma voittaja Oscar-gaalan parhaaksi elokuvaksi, arvioivat Unibetin kertoimenlaskijat. Nomadlandin kerroin on kategoriassaan harvinaisen alhainen 1,30. Jo kakkossuosikki The Trial of the Chicago 7 on todella kaukana kertoimellaan 6,00. 

– Yleensä Oscar-gaalan vedonlyönnin kertoimissa on joitakin todella ilmeisiä ennakkosuosikkeja, mutta parhaan elokuvan kategoriassa peli näyttää harvoin näin selvältä jo tässä vaiheessa, kertoo Unibetin emoyhtiö Kindred Groupin Suomen johtaja Antti Tikka.

Köyhästä amerikkalaisesta työväenluokasta kertova Nomadland on kahminut pystejämyös muista palkintogaaloista. Elokuva voitti Golden Globen parhaan draamaelokuvan palkinnon sekä Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen leijonan.

Elokuvanohjaaja Chloé Zhao on ottamassa vieläkin selkeämmän voiton parhaan ohjaajan kategoriassa. Zhaon voitto saa Unibetilla kertoimen 1,08, kun seuraavana tulevan David Fincherin (Mank) kerroin on peräti 9,00. 

38-vuotias Pekingissä syntynyt Zhao olisi Oscareiden historian toinen nainen ja ensimmäinen kiinalainen, joka on voittanut parhaan ohjaajan pystin. Vuodesta 1927 asti järjestetyn Oscar-gaalan parhaanohjaajan palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa naisohjaajalle Kathryn Bigelowille (The Hurt Locker) vuonna 2009.

Edesmennyt Chadwick Boseman ylivoimainen ennakkosuosikki miespääosan voittajaksi

Edesmenneelle Chadwick Bosemanille (Ma Rainey’s Black Bottom) povataan myös selvää Oscaria parhaan miespääosan roolisuorituksesta. Bosemanin kerroin 1,05 jättää muut kauas taakseen, kun toisena tulevan Anthony Hopkinsin (The Father) kerroin on jopa 9,00.

Syöpään vastikään menehtynyt Boseman tunnettiin parhaiten pääosastaan Black Panther -toimintaelokuvassa. 43-vuotiaana menehtynyt näyttelijä näytteli myös yhdessä Jasper Pääkkösen kanssa Da 5 Bloods -sotaelokuvassa. 

Parhaan naispääosan Oscarin on voittamassa Carey Mulligan (Promising Young Woman) kertoimella 1,60. Ehdokkuuksia eri palkintogaaloista kahmineelle näyttelijättärelle Oscar-voitto olisi uran ensimmäinen. 

Mulliganin kaula toisena tulevaan Andra Dayhyn (The United States vs. Billie Holiday) ei ole silti aivan niin selvä kuin miespääosan Oscarissa. Day (kerroin 4,25) voitti Mulliganin jo Golden Globe -kisassa parhaasta naispääosasta draamaelokuvassa.

– Yleensä Golden Globet ennakoivat hyvin myös Oscar-voittajat, mutta aivan liikaa Oscar-kertoimissa ei saa silti antaa painoarvoa muiden gaalojen menestykselle. Koska Oscar-voittajat valitsee yli 7000-henkinen ammattijärjestö, on heidän äänestyskäyttäytymistä huomattavasti haastavampaa ennakoida. Esimerkiksi viime vuonna Quentin Tarantinon Once upon time in a Hollywoodia pidettiin kohtalaisen varmana voittajasuosikkina, mutta niin vain Bong Joon-hon Parasitenappasi yllätysvoiton, Antti Tikka kommentoi.

Kaikki Unibetin Oscar-kertomet löytyvät täältä: https://fi.unibet.com/betting/sports/filter/tv___novelty/global/oscars

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa