Voittaako Liverpool pitkästä aikaa mestaruuden ja kestääkö Kärpät kärjessä

Ajankohtaista Suoratoisto

Yksi iso viihteen osa on urheilu ja siihen liittyvät mestaruuskamppailut. Tänä talvena meitä monia on kiinnostanut Liverpoolin mestaruusjahti Englannissa, sillä edellisestä voitosta alkaa olla jo iäisyys ja toisaalla kotimaamme jääkiekkoliigan kestomenestyjäjoukkueen eli Oulun Kärpät ja sen mestaruusjahti. Siinä missä Liverpool on ottanut voittoja voittojen perään, on Kärpät pelannut todella ailahtelevasti, kuten viime viikon HPK back-to-back ottelut osoittivat. Kärpät haki hienon 2-6 vierasvoiton mutta heti seuraavaksi hävisi samalle joukkueelle kotonaan Raksilassa 1-2(!).

Liverpool varma mestari

Liverpoolin mestaruus on käytännössä sinettiä vaille. Sen etu seuraavaan joukkueeseen alkaa olla jo teoriassakin saavuttamattomissa ja esimerkiksi osa vedonlyöntifirmoista on jo maksaneet Liverpoolin mestaruusvedot sitä veikanneille. Betsson teki tämän jo 8.1.2020 eli maksoin Liverpoolin voittovedot pois. Edellisestä Liverpoolin mestaruudesta onkin kulunut 30 vuotta ja sen juhlan määrää voi vain kuvitella mitä Liverpoolissa tapahtuu kun kauden viimeinen peli on pelattu 17.5. tai jo ennen sitä viimeisen kotiottelun jälkeen, mikä pelataan 9.5. Chelseata vastaan.

Vedonlyönti ilman rekisteröitymistä on nykyään mahdollista monella vedonlyöntisivustolla, mutta Liverpoolia ei kannata enää pelata kuin ehkä Liverpoolia vastaan, sillä kyllä se yksi tappio sieltä vielä saattaa tulla, ettei aivan ”clean sheet” tule kauden tulokseksi. Liverpoolin 25 ottelua käsittää 24 voittoa ja yhden tasapelin, eli se on kerännyt jo 73 pistettä ja toisena pyristelevä Manchester City on 22 pisteen päässä! Viime vuosien epäonnistuja Liverpool on saanut tänä vuonna Jürgen Kloppin alaisuudessa joukkueen toimimaan kaikkia vastustajia vastaan ja tulos on sen mukainen.

Jos tällä kaudella haluaa vielä nähdä Liverpoolin kotivoiton, alkaa olla viimeiset hetken lippujen varaamisen ja hyvällä tuurilla myös kotiottelun lipun saamiseen. Liverpool on niin kovassa vireessä, ja kotiotteluiden lippujen hintoja on alennettu, että tänä keväänä Liverpoolissa juhlitaan koko kevät.

Juhliiko Liverpool myös maalintekijämestaruutta?

Valioliigan maalintekijämestariksi on kuitenkin nousemassa Leicesterin Jamie Vardy, joka on tehtaillut 17 maalia 23 ottelussaan. Toisen on Manchester Cityn Sergio Aguero 16 maaalilla ennen Liverpoolin egyptiläishyökkääjä Mohamed Salahia, joka on tehnyt 14 maalia. Salah aivan varmasti tule tekemään vielä lisääkin, mutta saako hän Vardyn kiinni? Samalla maalintekijä listalla Teemu Pukki on muuten sijalla kahdeksan, Teemu on tehnyt 11 maalia, joka on melkoinen määrä kun miettii, että hän pelaa Norwichin joukkueessa. Ja koko Norwichin joukkue on tehnyt 25 ottelussa vain 24 maalia ja on sarjan jumbona viiden pisteen päässä Watfordista ja kuuden pisteen päässä West Hamista, mutta putoamisviivan yläpuolelle eli Aston Villaan on 7 pistettä – ei mahdotonta, mutta vaatisi joukkueelta voittoja.

Miten käy Kärppien?

Tällä hetkellä kautta on pelattu 44-46 ottelua ja Kärpät johtaa toisena tulevaa Tapparaa seitsemällä pisteellä. Joukkue on hävinnyt kauden aikana 8 peliä ja tehnyt kolmanneksi eniten maaleja ja on sarjan paras alivoimajoukkue. Mutta joukkueen ylivoima ei ole tänä vuonna ollut lähellekään niin hyvä, kun sen olisi voinut kuvitella olevan ja siinä on yksi syy, miksi jotkut tiukoista otteluista eivät ole kääntyneet Kärpille. Miihkaeli Tepon siirtymien Pelicanssista Kärppiin johtuu Kärppien puolustuspään loukkaantumissumasta, kun sivussa ovat Heshka, Mäkelä ja Ronkainen. Lisäksi Krejcik on Tsekin maajoukkueen EHT-kiertueella eli Kärpiltä on sivussa kaksi tärkeätä pisteiden tekijää Krejcik ja Heshka.

Jääkiekon yksi parhaista Suomen kanavista on Viaplay, joskin eri maiden liigat oman liigamme lisäksi on jaettu useammalle kanavalle, joten kaikkia ei välttämättä kannata itselle tilata.

Onko Kärppien valmentaja Mikko Mannerista voittavaksi valmentajaksi, vai kääntyvätkö pienet marginaalit jälleen jollekin toiselle joukkueelle, kun pelataan ratkaisuotteluita? 45-vuotias Mikko Manner on tuttu maajoukkuevalmennusringistäkin ja osaamista Mikolla varmasti on, mutta finaalipelit ovat aina finaalipelejä, ja ensiksi pitäisi päästä sinnekin.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa