Arvostelu: Chicago P.D. -poliisidraamasarja

Ajankohtaista Suoratoisto Viaplay

Jos tykkäät katsella televisiostasi tai tietokoneen tai älypuhelimesi ruudulta poliisisarjoja, Chicago P.D. on suositeltava katselukohde. Yhdeksäs kausi menossa, ja jokainen kausi on tuonut mukaan jotain uutta. Onko sarja sitten tullut paremmaksi kausien jälkeen – sen voit päättää itse katselemalla kaudet. Tämä arvostelu on täysin henkilökohtainen.

Chicago P.D. Hank Voight haastattelussa eli Jason Beghe. vuodelta 2013

Chicago P.D. sijoittuu Chicagoon, ja sarjassa on silloin tällöin vierailijoita myös Chicago Fire ja Chicago Med sarjoista, ja osa näyttelijöistä on enemmän tai vähemmän ristiin näissä kaikissa. Chicago P.D. kertoo tarinoita Chicagon 21. piirin poliiseista ja näiden kamppailusta rikollisia, ja omia demoneitaan vastaan.

Varsinkin ensimmäisillä kausilla meno Chicagossa on rajua, eikä siitä pienin syyllinen todellakaan ole Chicagon 21.piirin tutkijayksikön eli Intelligencen vetäjä kersantti Hank Voight. Voight on sarjan päähahmo alusta nykyaikaan, mutta jaksojen välillä ja kausien välillä myös muut 21.piirin ja tutkijayksikön poliiseista tulevat tutuiksi katsojille.

Chicago P.D. piirtää kuvan Chicagosta varmasti osittain sellaisena kuin se on: iso miljoonakaupunki, jolla on monet kasvot, ja myös todella monenlaiset rikollisuuden muodot – eikä poliisitkaan pääse aivan kuivin nahoin näissä kekkereissä. Jo ensimmäiset kaudet näyttivät, että tässä sarjassa voi käydä miten vain, päänäyttelijät voivat päästä hengestään, eikä pääosan esittäjien tarvitse olla välttämättä aivan puhtoisia pulmusia, kunhan se kokonaisolemus on kuitenkin enemmän hyvä kuin paha – Chicagon tyyliin.

Law & Order creator Dick Wolf, made his Chicago series because he wanted to give viewers a separate look at the heroes who make a city run, but beyond that, he wanted to make it as realistic as possible. These shows feel a lot like one of my favorite all-time TV shows, Third Watch, but in that case they were all together in one show. Chicago P.D. focuses on major crimes detectives and shows that unlike Law & Order, the police aren’t above reproach and always.

Näyttelijät

Jason Beghe … ylikonstaapeli Henry ”Hank” Voight  
 Jon Seda … etsivä Antonio Dawson  
 Sophia Bush … etsivä Erin Lindsay  
 Jesse Lee Soffer … etsivä Jay Halstead  
 Patrick Flueger … poliisi Adam Ruzek  
 Marina Squerciati … poliisi Kim Burgess  
 LaRoyce Hawkins … poliisi Kevin Atwater  
 Archie Kao … etsivä Sheldon Jin  
 Elias Koteas … etsivä Alvin Olinsky  
 Amy Morton … ylikonstaapeli Trudy Platt  
 Brian Geraghty … Sean Roman  

Jos haluat aloittaa katselun….. https://viaplay.fi/sarjat/chicago-p.d.

Sarjasta

Sarjan tuotantokaudet ovat hyvin tehtyjä ja edellisen loputtua alkaa jo odottaa seuraavaa, ja mikäli aloitat tänään kaudesta yksi, niin takuulla tulet yllättymään kausien edetessä. Chicago P.D. sisältää totta kai niitä samoja teemoja kuin monet muutkin televisiosarjat, mutta hyvällä tavalla, ja siksi voimme suositella sarjaa kaikille niille, jotka tykkäävät hyvin tehdystä amerikkalaisesta poliisiviihteestä.

Sarja ei ole yliväkivaltainen, mutta väkivaltaa on kuitenkin jokaisessa jaksossa. Sarja tuo myös päähenkilöiden perhetilanteita ja omia demoineitaan esille työn ohessa ja siksi sarjaa jaksaa katsoa kaudesta toiseen. Osa näyttelijöiden omasta statuksesta muuttuu kausien välillä – ja onneksi myös yllätyksiltä ei tulla säästymään.

Kuinka todellisen kuvan sarja antaa chicagolaisen poliisin arjesta – en tiedä, mutta hyvää ja suositeltavaa viihdettä se kuitenkin on.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4 / 5. Arvosteluja: 2

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa