Arvostelu Netflix Harlan Coben: Safe

Arvostelu Netflix

Otimme jo aikaisemmin arvosteluumme toisen Harlan Coben filmatisoinnin Netflixille. Aikaisemman arvostelun Stay Closen löydät tästä. Jos Stay Close paljasti juonta vähitellen ja vei katsojaa eteenpäin kohti laajenevaa juoniverkostoa, niin saman tekee Safe. Safe on samalla tavalla kahdeksanosainen TV-tuotanto, joka myös luottaa tuttuihin kasvoihin näyttelijöissä.

Näyttelijöinä nimittäin nähdään Michael C.Hall, Amanda Abbington, Marc Warren, Hannah Artenton, Audrey Fleurot sekä Nigel Lindsay, ja vaikka et välttämättä nimistä heti tunnistaisi, niin todennäköisesti olet heistä useamman nähnyt muissa sarjoissa. Safe on sallittu K16, eli se pitää sisällään myös jonkinverran väkivaltaa ja siten ei sovellu alle 16-vuotiaille, joille kenties sarjan juonen seuraaminen muutenkin saattaa olla jopa pitkästyttävää. Safe on nimittäin täsmälleen saman tyylinen kuin Stay Close, eli hitaasti ja ”vaarallisesti” etenevä riskosarja, jonka tunnelma on välillä varsin rankka ja tiivis.

Sarjan perusjuoni

Sarja alkaa nuorten kotibileistä, jonne (kuten oikeassa elämässä) tulee enemmän porukkaa, kuin mitä on kutsuttu ja tuloksena on epätoivottu loppu: kuollut nuori mies. Kuolemaan liittyvät tapahtumat pysyvät kuitenkin kauan aikaa piilossa ja kuolleen pojan piilotteluun liittyvä juonittelu aiheuttaa vain lisää ongelmia. Samaan aikaa katoaa myös pääosan esittäjän tytär. Kun vielä juoneen sekotetaan pääosan näyttelijän vähän aikaa sitten kuollut vaimo, ja tämän kuoleman jäljet miehen suhteeseen tyttäriinsä, saadaan juonesta entistä sekavampi. Joku voisi jopa sanoa, että juonessa on liikaakiin erilaisia juonteita eri suuntiin, joista ei oikein saa tolkkua.

Vähitellen kuitenkin kaikki alkaa avautumaan, joskin samalla jokainen jakso tuo Cobenin tyyliin jotain uutta, ja lopullinen vastaus tuntuu olevan vain entistä kauempana. Mitä esimerkiksi päähenkilö lääkäri Tom Delaney tekee kuullessaan tyttärien vierailleen hänen edesmenneen vaimonsa työpaikalla, ja mitä muuta Tom saakaan selville tytärtä etsiessään – löytyykö tyttö lopulta elossa vai ei?

Sarja on sopivaa katseltavaa niille, jotka tykkäsivät Stay Closesta, ja yleensäkin tällaisestä vähemmän väkivaltaa ja ammuntaa sisältävästä rikossarjasta perinteisiin brittityyliin.

Sarja tuo esille paljon nykyajan mahdollisuuksista, sekä ihmisten etsimisen, että ihmisten syyllistämisen suhteen, ottamatta kuitenkaan mitenkään kantaa näihin asioihin. Loppujen lopuksi kyseessä on kuitenkin vain 8 osainen minisarja onnettomasta tapahtumasarjasta, joka loppujen lopuksi koskettaa koko pientä yhteisöä, joka asuu rauhallisella asuinalueella lukkojen takana – eli alue on yksityisalue, lukittu, jonne pääsee autolla vain yhden vartioidun portin kautta.

Suosittelemme sarjaa.


Muuta luettavaa muualta

Etsitkö uutta puhelinta itsellesi?

Etsitkö uutta puhelinta itsellesi, mutta et tiedä minkä puhelimen valitset? Tutustu gigantti puhelimet tai dna puhelimet aiheisiin ja saatat löytää itsellesi sopivan puhelimen itsellesi.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa