Arvostelussa Allenten Gangs of London kausi 2: taistelu Lontoosta jatkuu

Ajankohtaista Allente Arvostelu Suoratoisto

Jos ensimmäinen kausi Wallacen rikollisperheen tarinassa tuntui veriseltä, ei toinen kausi ole yhtään sen pehmeämpi. Lontoosta on aina taisteltu rikollisjengien kesken, mutta nykyään niitä on niin paljon, että niiden johtaminen yhden perheen tai yhden tahon kautta voi olla mahdotonta – keitä sitten ovat nämä taustavalla vaikuttavat sijoittajat, joille sadat miljoonat punnat ovat pikku rahaa- ja miten Wallacen perheen paluu huipulle onnistuu, jos se nyt onnistuakseenkaan. Löydät aiemmin tekemämme Gangs of Londonin arvostelusta tästä.

Ensimmäisen kauden päättyessä poliisi Elliot Finch (Sope Dirisu)ampui Wallacen perheen uuden pomon, entisen pomon pojan Sean Wallacen (Joe Cole), mutta ajautui samalla tukalaan tilanteeseen sijoittajien, jonkinlaisen salaisen palvelun sekä alamaailman välille – hänestä tuli palkkatappaja, joka tappaa jottei hän tai hänen isänsä tulisi tapetuksi – poliisi hän ei enää ole. Mutta tietääkö Elliot enää itsekään kenen puolella hän on, ja kenen toimesta hän hoidetee kohteitaan?

Toinen kausi tuo Lontooseen uuden pahiksen, kun sijoittajien omaksi pyöveliksi ja asioidenhoitajaksi palkataan Koba (Waleed Zuaiter). Koban läpipomo on heroiinipomona jo ensimmäisellä kaudella tutuksi tullut Asif. Koba tuo mukanaan kokonaan oman porukkansa Itä-Euroopasta, ja oman tyylinsä, joka välitä vanhoista tavoista, joiden mukaan rikollisten perheet olisivat jotenkin olleet ”off limits”. Tämä tullaan näkemään useampaan otteeseen toisen kauden aikana. Myös algerialaisilla on uusi pomo: Basem (Salem Kali). Toinen kausi tutustuttaa meille myös nuoren 18-vuotiaan Saban (Jasmine Armando), joka on toiminut tarjoilija ja pitsalähettinä, mutta joka haluaa tehdä muutakin perheen hyväksi, kuten kuljettaa pitsojen ohella huumeita, joska hänen omien sanojensa mukaisesti tyttöjä pysäytetään poliisin toimesta vähemmän kuin miehiä. Albanialaisten mafiaa veää yhä Luan Dushaj (Orli Shuka), ja Seanin läheinen ystävä Lale (Narges Rashidi) on kurdien vapaustaistelijoiden johtohahmoja, mutta naisena joutuu vastaamaan kurdien vanhemmista henkilöistä koostuvalle ”vanhimmille”, joita kiinnostaa käytännössä vain se rahamäärä, jonka he voivat kuukausittain lähettää kotiinsa taisteluun turkkilaisia vastaan.

Ps. Jasmine ”Jahz” Armandon musaa pääset kuuntelemaan Spotifyssa.

Wallacen perhe ei ole lyöty- heillä on kauden alussa 1,5 miljardia vanhan Finn Wallacen rahaa – mutta onko rahat käytössä kauan? Marian Wallace (Michelle Fairley) on nyt asemyyjä, ja on tehnyt liiton edesmenneen miehensä rakastajan Florianan (Arta Dobroshi) kanssa, koska vain tällä on pääsy miljooniin. Mariankaan ei ole varma mitä hänen pojalleen Seanille on tapahtunut… Elliot ampui Seania päähän, tarkemmin sanottua suoraan kasvoihin… Jos jotain Marianista voidaan todeta, on se, ettei Marian halua antaa kenellekään rahojaan eikä valtaansa – ei edes pojilleen, joista Billy (Brian Vernel) on hänen mukanaan toisen kauden alusta alkaen. Billy oli ensimmäisellä kaudella enemmän tekemisissä huumeiden kuin ihmisten kanssa, mutta tällä toisella kaudella huumeet tuntuvat olevan mennyttä aikaa, ja Billy on ottamassa omaan asemaansa Wallacen rikollisperheen johtajien parissa.

Gangs of Lonfon on massiivisen väkivaltainen ja verta täynnä oleva rikollisjengien taistelusarja, joka sijoittuu Lontoon alamaailmaan huumeiden, uhkapelin ja aseiden maailmaan. Onneksi kaiken väkivallan ohessa sarjan juoni kehittyy eteenpäin tuoden uusia hahmoja, kun vanhat hahmot poistuvat sarjasta – yleensä kuolleina jonkun toisen rikollisen toimesta.

Tässä sarjassa ei pidä olettaa, että näkyvillä olevat voimasuhteet ja ihmisten väliset suhteet olisivat kovinkaan kestäviä…

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa