the rookie the rookie

Arvostelussa amerikkalainen The Rookie poliisisarja

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo Netflix Sarjat Suoratoisto

MTV Katsomon ja Netflixin amerikkalainen The Rookie sarja tuo katseltavaksi neljä kautta (viides kausi tulossa kesällä) rikoksia suoraan Los Angelesista, missä muita aloittelevia poliiseja vanhempi John Nolan (Nathan Fillion) astuu poliisivoimiin etsiessään uutta suuntaa elämälleen avioeron jälkeen. Hän ystävystyykin nopeasti muiden aloittavien poliisien kanssa, Lucy Chenin (Melissa O´Neil) ja Jackson West (Titus Makin Jr). Mutta ylikonstaapeli Wade Grey (Richard T.Jones) ei pidä tästä vanhemman miehen tulemisesta poliisivoimiin, itseasiassa hän on sitä vastaan ja tämä tuleekin esille monissa ensimmäisen kauden jaksoissa.

The Rookie ei yritäkään tuoda esille Los Angelesin poliisin todellisuutta, mutta tuo katseltavaksi helpon ja ”kivan” poliisisarjan, josta ei puutu ampumista, tappeluita, huumeita eikä romantiikkaa. Sarja on kaikessa muodossa helppoa katseltavaa, vaikka se samalla käsittelee amerikkalaisen yhteiskunnan vaikeita kysymyksiä niin mustien asemasta yhteiskunnassa kuin poliisin aseenkäytöstä ja kotiväkivallasta aina amerikkalaiseen huumeongelmaan asti.

Jokainen uusi poliisi saa itselleen myös kouluttajan: Angela Lopez (Alyssa Diaz) Jacksonille, Tim Bradfors (Eric Winter) Lucylle ja Nyla Harper (Mekia Coz) Johnnille.

The Rookie sarja etenee totutulla amerikkalaisella poliisisarja tavalla tuoden jokaisessa jaksossa uuden rikoksen tai tapauksen poliisien eteen. Samalla hahmojen oma henkilökohtainen elämä kehittyy katsojan edessä, jossa kuitenkin päätähtenä on poliisi John Nolan, ja tämän elämä ja muut ovat vähän sivuosissa.

Ei siis mikään ihme, että sarja on näin suosittu. The Rookie tarjoaa vauhdikasta katseltavaa sopivalla vauhdilla ilman liiallista tai syvällistä mietintää ja kannanottoa.

Nathan Fillion on monille tuttu Castle sarjassa, missä hän oli mukana kahdeksan kautta. Hän kertoo itse sarjan tekemisestä, että poliisin uniformu kaikkine tavaroineen ei ole helppo asu liikkua ja näytellä, ja hän onkin kiitollinen stunteista, jotka hoitavat ”raskaammat” osuudet. 47-vuotias näyttelijä nimittäin kertoo, etteivät hänen polvensa enää kestäisi sitä kaikkea, mitä poliisi Nolan sarjassa tekee. Hän kertoo myös, että näyteltyään jo 25 vuotta hän oli iloinen ja innoissaan saadessaan kyselyn Nolanin osaan – tottakai hän suostui.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa