Arvostelussa Disney+: Prey elokuva Narusta ja Predatorin kohtaamisesta

Ajankohtaista Arvostelu Disney Disney+

Prey kertoo tarinan nuoresta comanche intiaanineitokaisesta nimeltä Naru, joka harrastaa ei naisellisia harrastuksia koiransa kanssa ja joutuu sitä kautta armottomaan seikkailuun kohdatakseen ulkoavaruuden vieraan. Prey on seikkailuelokuva 1700-luvun Pohjois-Amerikasta – mutta joka toisaalta kertoo metsästävistä intiaaneista ja tarinan toivosta ja uskosta, se tuo myös yhden elokuvan lisää Predator-elokuvien sarjaan.

Prey kertoo tarinan ulkomaailman matkaajasta, joka tulee Pohjois-Amerikkaan tutkimaan petoja. Se kohtaa useita erilaisia, mutta tekee matkallaan yhden suuren virhearvion, joka tulee päättämään predatorin oman tutkimusmatkan.

Prey on Predator-leffojen viides osa ja se toimii esiosana aiemmille elokuville. Elokuva on kuitenkin täysin itsenäisesti katsottavissa ilman, että sinun olisi tarvinnut katsoa yhtäkään predator-sarjan elokuvaa aiemmin. Mutta jos olet nähnyt edes yhden predator elokuvan aiemmin, se auttaa sinua hieman elokuvan seuraamisesssa – mutta ei ole missään nimessä pakollinen!

Elokuvassa näyttelevät mm. Amber Midthunder, Stormee Kipp, Julian Black Antelope, Dakota Beavers, Dane DiLiegro ja Michelle Thrush.

Elokuva alkaa perinteisestä tilanteesta, missä intiaaniheimon naiset lähtevät metsään hakemaan kasviksia ja juureksia, ja miehet lähtevät metsälle. Naru on kuitenkin erilainen nuori nainen – hän haaveilee metsästämisestä, aivan kuten hänen isoveljensä on jo alkanut tehdä. Siinä missä isoveli on vahva, lihaksikas intiaanisoturi, Naru luottaa älyynsä – hänen isoveljensäkin luottaa Narun taitoon jäljittäjänä jopa siinä mittakaavassa, että hän pääsee leijonan metsästykseen. Vaikka elokuvassa eläin, jota jahdataan on nimetty leijonaksi, on kyseessä oikeasti puuma, jota intiaanit kutsuivat vuosileijonaksu ja amerikanleijonaksi – puuma on monessa suhteessa pelottavampi vastustaja kuin esimerkiksi karhu, joka ei pääse intiaanien perässä puihin, kun taas puuma pystyy siihen.

Narun matka metsästäjäksi on täynnä vastoinkäymisiä, joihin liittyy niin oman heimon asenteet naisia kohtaan, heimon nuorten sotureiden asenne, vastaan tuleva karhu, puuman kohtaaminen, sekä metsässä vastaan tuleva ranskalaisten metsästäjien leiri.

Elokuva ei yritäkään kertoa mitään historiallista tarinaa, tai edes varsinaisesti kertoa mitään opetustakaan, kuin että koskaan ei pidä aliarvioida omia tai vastustajan taitoa, kun kyseessä on taistelu elämästä ja kuolemasta. Tarina on myös kertomus ylivoimaisesta vihollisesta, jolla tuntuu aina löytyvän uusia keinoja lopettaa vastustajansa.

Preyn ohjasi Dan Trachtenberg, ja se valmistui vuonna 2021, mutta tuli katseltavaksi tänä vuonna.

Elokuva on ihan kelpo viihdettä puoleksitoista tunniksi ja on siis katsottavissa Disney+ kanavalta.


Muuta luettavaa:

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa