Arvostelussa HBO:n uutuus The Regine

Ajankohtaista Arvostelu HBO Sarjat Suoratoisto

HBO:n uutuus The Regime on Kate Winsletin tähdittämä hieman erilainen komedia – tai draama, modernista ”itäeurooppalaisesta” maasta, jonka ainoa rikkaus tuntuu olevan kobolttikaivokset, joiden sopimusta amerikkalaiset yritykset halajavat.

Presidentti tai kansleri Elenaa Vernhamia näyttelevän Kate Winsletin lisäksi sarjassa nähdään pääosissa korpaali Herbert Zupakina Matthias Schoenaerts ja Elenan miehenä Nicholas ”Nicky” Vernhaminia Guillaume Gallienne, mukana on myös Hugh Grant. Hugh Grant on sarjassa vankilaan heivattu oppositiojohtaja. Hahmo on tuonut monille mieleen hiljattain menehtyneen Aleksei Navalnyin. Sarjan on tuottanut Will Tracy.

Kansleri Vernham on hieman erikoinen nainen, jolla on paha pöpökammo, joka ei yhtään parane uuden ”hoviauttajan” korpaali Zupakin kanssa. Sarjan käsikirjoitus tarjoaa Winsletille mahdollisuuden loistaa, ja hänen tulkintansa kanslerina on vangitseva ja vaikuttava. Winsletin kyky sukeltaa hahmonsa psyykeen ja välittää sen monimutkaisuus on huomionarvoista. Hänen esiintymisensä tuo esiin kanslerin ristiriitaiset tunteet ja sisäiset taistelut, mikä tekee hahmosta entistä kiinnostavamman.

– Älä hengitä hänen suuntaansa, pysy rauhallisena, äläkä oksenna.

Onko The Regime sitten hyvä vai ei? ”Jury is still out” – eli emme vielä voi sanoa varmasti, mutta tutustumisen arvoinen sarja vähintäänkin on. Saattaa kylläkin olla, että hyvästä lähtökohdasta huolimatta itse sarja jää vähän torsoksi, eikä koskaan oikeastaan lunasta lupauksiaan erikoisesta ja erilaisemmasta hallitsija-sarjasta.

Komediaa, vai poliittista satiiria? Siinäpä kysymys, ja yrittääkö sarja liikaa, jääden kaikessa puolitiehen?

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa