Furies NetFlix Furies NetFlix

Arvostelussa Netflixin ranskalainen Fury – Furies

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat Suoratoisto

Furies kertoo kuudesta Pariisin alamaailmaa hallitsevasta perheestä ja heidän ”järjestäjästään” Furystä Eli Selmasta (Marina Fois), ja siitä kuin nuori kirjanpitäjän tytär Lyna (Lina El Arabi) joutuu siihen kaikkiin täysillä mukaan. Sarja sisältää kahdeksan jaksoa.

Selmalla on pari apulaista eli fikseri Le Fixeur (Steve Tientcheu) sekä Le Bouuex (Quentin Faure). Siinä missä aivan alku antaa kuvan kylmästä murhasta, jonka taustalla lienee kadonneet rahat, on Lynan eteneminen hieman erilaista – hän haluaa löytää isänsä murhaajan, löytääkseen ensin äitinsä osittain muistinsa menettäneenä (?)… sarjan henkilöhahmot ovat osittain kuin jostain sarjakuvasta, Le Duc, La Gelee yms, ja välillä onkin vaikea päättää katsooko jännäriä, toimintaa vai komediaa. Fury/Furies sekoittaa näitä kaikkia keskenään ollen sitten kaikkien sekasikiö, eikä oikeastaan mikään kunnolla.

Miten sitten Lyna etenee – ainakin hän joutuu selittelemään poliisipoikaystävä Elielle (Jeremy Nadeau) ja tapaa hieman erilaisia miehiä kuten Orson (Sandor Funtek), mutta eteenpäin tutkimuksissa hän pääsee alkamalla tehdä töitä Selmalle. Selma eli Fury on Pariisin alamaailman sheriffi, rauhantekijä rikollisperheiden välissä, mutta hänen parhaat päivänsä ovat jo ohi, kuten Lyna nopeasti oppii – kylläkin samalla huomaten, että Selma yhä vielä päihittää hänet 100-0.

Kaikki alkaa päivästä, minkä piti olla elämän paras – mutta päättyy verilöylyyn

Lyna kehittyy aluksi vankilan kautta, missä hän opettelee tappelemaan (?), ja saa lisätietoja mistä lähteä etsimään Furyä päästessään ulos. Kahdeksan jaksoa toimintaa päättyy ensimmäisen kauden osalta tilanteeseen, missä on tarjolla sekä vastauksia että lisää kysymyksiä – joten toinen kausi voisi hyvinkin olla vielä tulossa.

Suosittelemmeko Lynan tarinaa? Toisaalta kyllä, onhan siinä tapahtumia, mutta valitettavasti omaan makuun liian sekalainen valikoima eri genrejä yhdessä sarjassa, tekee siitä liian sekavan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa