Arvostelussa: Hope Street

Ajankohtaista Arvostelu Suoratoisto YLE Teema

Yle Areena palvelusta löytyy hyviä sarjoja. Yksi näistä uusista sarjoista on brittisarja Hope Street, joka kertoo pienen Pohjois-Irlantilaisen kylän poliisin toiminnasta, ja poliisilaitos sijaitsee Hope Streetillä. Sarja alkaa siitä, kun pienen kylän poliisi saa uuden työntekijän, oikean rikospoliisin Englannista, Nottinghamista.

Tämä Pohjois-Irlannin rannikolle sijoittuva poliisisarja on 10 osainen ja tarjoaa rauhallisemman illanviettotavan televisiota katsellessa.

Mitä muut sanovat?

TV1:n iltapäivien uusi 10-osainen poliisisarja Hope Street noudattaa sarjapaikan perinnettä, eli on enimmäkseen leppoisa ja mukava.

Onneksi ei kuitenkaan aivan vailla särmää. Sarjan toinen luoja Paul Marquess on kertonut, että tekijät halusivat korostaa paikallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä jättää taka-alalle tapahtumapaikan, Pohjois-Irlannin, yhteiskunnalliset ja poliittiset ongelmat. Näyttelijäkaartikin on koottu enimmäkseen paikallisista.

Nottinghamilainen, pakistanilaisjuurinen rikoskonstaapeli Leila Hussain (Amara Karan) saa siirron pieneen Port Devinen rannikkokylään. Siirron takana on vakava salaisuus, joka muodostaa taustaa tapahtumille. Alkujaksossa Hussain jahtaa myrkkyvodkan myyjää ja tutustuu uuteen ympäristöön ja työtovereihinsa.

Kerronta on napakkaa ja säilyttää tietynlaisesta tuttuudestaan huolimatta kiinnostavuutensa, vaikka mihinkään parhaaseen A-luokkaan Hope Street ei näyttäisi nousevankaan.

Iltapäiväsarjana se kuitenkin on paremmasta päästä. Marquess ja Hope Streetin toinen luoja Susanne Farrell toivovat, että sarjasta muodostuisi usean tuotantokauden kestosuosikki. 

Lähde: https://seura.fi/tv/poiminnat/hope-street-poliisisarjan-napakka-kerronta-pitaa-otteessaan-ja-se-edustaa-iltapaivasarjojen-parempaa-paata/

Hope Street julkaistiin BBC1 Pohjois-Irlannin kanavalla marraskuussa 2021 ja viimeinen jakso nähtiin helmikuussa 2022. Tuleeko toista kautta, sen näyttää aika ja katsojien palautteet. Itse sarja on kuvattu Donaghadee Mottossa. Paikka on toiminut satamana jo 1600-luvulta lähtien ja alueelta löytyy mm. Copeland Gin.

Sarjana Hope Street antaa rauhallisen viihteen ja ”pakopaikan” arjesta. Itseäni viehättää irlantilainen aksentti, joten sarja on siinäkin mielessä mielenkiintoista seurattavaa ja jokaisen jakson oma tarinansa mahdollistaa sarjan katsomisen pätkissä, tai koko 10 jaksoa kerrallaan. Suosittelemme sarjaa niille, jotka tykkäävät englantilaisesta, hieman rauhallisemmasta kerronnasta ja tapahtumista, jotka menevät kyllä eteenpäin, mutta tahti on hyvinkin rauhallinen. Sarjan henkilöt ja heidän taustansa avautuvat katsojille vähitellen jakso jaksolta, ja siksi olisi suotavaa, että sarja saisi lisäkausia tulevaisuudessa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 2

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa