Arvostelussa MTV Katsomon elokuva Herkullinen elämä

Ajankohtaista Arvostelu Elokuvat Katsomo Luettavaa MTV

MTV Katsomon Herkullinen elämä on elokuva intialaisen ja ranskalaisen kulttuurin kohtaamisesta ravintolamaailmassa. Se kertoo varsin värikkään intialaisperheen matkasta kotimaastaan Englannin kautta Ranskaan ja uuden mahdollisuuden löytämisestä.

Pääosissa: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Amit Shah, Charlotte Le Bon, Farzana Dua Elahe, Dillon Mitra, Aria Pandya, Michel Blanc, Clément Sibony, Vincent Elbaz, Juhi Chawla, Alban Aumard, Shuna Lemoine, Antoine Blanquefor, Lasse Hallström
Ohjaaja: Lasse Hallström

Chef Hassan Haji kertoo elämänsä tarinaa, joka tulvii eksoottisia tuoksuja ja veden kielelle tuovia makuelämyksiä. Kertomus kulkee Mumbaista Pariisiin, isoisän vaatimattomasta ravintolasta haute cuisinen korkeimmalle tasolle. Perhe joutuu lähtemään juuriltaan ja päätyy syrjäiseen ranskalaiskylään, jonne he perustavat paikkakunnan ensimmäisen intialaisen ravintolan.

Helen Mirren on Madame Mallory yhden Michelin tähden ravintolan omistaja, joka sattuu toimimaan intialaisen Hajin perheen ostaman ravintolakiinteistön naapurina – aivan kadun toisella puolella. Papa Haji (Om Puri) välttämättä halusi ostaa tämän kiinteistön, koska perheen auton jarrut hajosivat juuri sopivasti, ja tämä oli hänen mielestään kohtaloa. Papan pojat Hassan (Manish Dayal) ja Mansur (Amit Shah) sekä heidän siskonsa Mahira (Farzana Dua Elahe) pitävät isäänsä hulluna, mutta siitä alkaa uuden ravintolan rakentaminen.

Ounastelen, että kohtaloni oli määrätty alusta alkaen, sillä ensimmäinen tuntemukseni elämästä oli machli ka salanin, mausteisen kalacurryaterian tuoksu, joka leijui lattialankkujen raoista vauvansänkyyni vanhempieni huoneeseen ravintolan yläpuolelle

Hassan Haji

Samalla Hassan tapaa naapurissa työskentelän apukokin Margueriten (Charlotte le Bon), jonka kanssa hän aluksi ystävystyy ja saa apua ranskalaisen keittiön salaisuuksiin ja samalla Marguerite huomaa tavanneensa hyvin lahjakkaan kokin, joka osaa muutakin kuin vain intialaisen keittiön salaisuudet.

Hajien ravintolan vastapäätä olevan gourmet-ravintolan omistajan, kopean Madame Malloryn (Oscar-palkittu näyttelijätär Helen Mirren) ajatukset eivät ole kovin positiiviset, joten hän käynnistää huimat mittasuhteet saavuttavan kulinaarisen sodan. Täältä alkaa Hassanin matka Pariisin ravintolaelämän huipulle. Menestyksen aineksiin kuuluu myös monta mitallista yllättäviä käänteitä ja kirpaisevia tappioita.

Herkullinen elämä on elokuva ruoanlaitosta, ja siitä, mistä maku ruokaan tulee. Kyse ei ole vain hienostelusta, vaan tunteesta ja siitä, että tietää mitä tekee ja mistä tekee. Samalla elokuva on kevyt ajanviete arjessa ilman ammuskeluja ja taisteluita. Se on iloinen, romanttinen ja komediallinen elokuva koko perheelle.

Suosittelemme elokuvaa lämpimästi.

Helen Mirren

Helen Mirren on epäilemättä yksi aikamme merkittävimmistä näyttelijöistä. Hänen uransa on kestänyt yli viisi vuosikymmentä, ja hän on saavuttanut mainetta niin teatterin lavalla kuin valkokankaallakin. Mirrenin kyky eläytyä rooleihinsa tekee hänestä poikkeuksellisen taiteilijan.

Helen Mirrenin ura alkoi 1960-luvulla. Hänen ensimmäiset roolinsa olivat pienissä teattereissa, mutta hänen lahjakkuutensa huomattiin nopeasti. Mirrenin läpimurto tapahtui Shakespearen näytelmissä, missä hän osoitti syvällistä ymmärrystä klassisen teatterin tekniikoista. Hänen esityksensä esimerkiksi Cleopatran ja Lady Macbethin rooleissa jäivät elävästi yleisön mieleen.

Mirrenin uraa on kruunannut lukuisat palkinnot. Hän on voittanut Oscar-palkinnon, kolme Golden Globea ja neljä BAFTA-palkintoa, mikä osoittaa hänen monipuolisuutensa ja taitonsa näyttelijänä. Hänen roolinsa elokuvassa ”The Queen”, jossa hän esitti kuningatar Elisabet II:ta, toi hänelle laajalti tunnustusta ja ihailua.

Mirren ei ole ainoastaan näyttelijä; hän on myös voimakas roolimalli ja esikuva monille. Hän on näytellyt vahvoja ja monimutkaisia naisrooleja, jotka ovat murtaneet perinteisiä sukupuolirooleja ja inspiroineet naisia ympäri maailmaa. Mirrenin roolit ovat olleet monipuolisia, ulottuen historiallisista hahmoista nykyaikaisiin kuvauksiin.

Manish Dayal

Manish Dayal on yksi nykyajan lahjakkaimmista näyttelijöistä, joka on tullut tunnetuksi paitsi monipuolisista rooleistaan myös ainutlaatuisesta kyvystään edustaa monikulttuurisuutta elokuvateollisuudessa. Hänen uransa on osoitus siitä, kuinka monimuotoisuus ja omaleimaisuus voivat rikastuttaa elokuvakerrontaa.

Manish Dayalin ura alkoi televisiossa, missä hän näytteli lukuisissa sarjoissa, esimerkiksi ”90210” ja ”Rubicon”. Hänen ensimmäiset merkittävät roolinsa olivat kuitenkin elokuvissa, jotka toivat esiin hänen ainutlaatuisen lahjakkuutensa ja monipuolisen ilmaisunsa. Dayalin läpimurto tapahtui elokuvassa ”The Hundred-Foot Journey” eli Herkullinen elämä, jossa hän esitti pääosaa vastapäätä Helen Mirreniä.

Manish Dayal on myös käyttänyt julkisuuttaan puhuakseen tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista. Hän on ollut äänessä monikulttuurisuuden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta, mikä on tehnyt hänestä merkittävän hahmon paitsi elokuvamaailmassa, myös laajemmin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Charlotte le Bon

Charlotte le Bon on ranskalais-kanadalainen näyttelijä, malli ja taiteilija, joka on tullut tunnetuksi ainutlaatuisesta läsnäolostaan sekä elokuvissa että muotimaailmassa. Hänen kykynsä ilmaista itseään monin eri tavoin tekee hänestä poikkeuksellisen lahjakkaan ja monipuolisen taiteilijan.

Charlotte le Bonin ura alkoi mallina, mutta hän siirtyi nopeasti näyttelijäntyöhön, mikä osoitti hänen monipuolisuutensa ja kykynsä uudistua. Hänen ensimmäiset merkittävät roolinsa olivat ranskalaisissa elokuvissa, mutta pian hän laajensi uraansa kansainvälisiin projekteihin, osoittaen kykynsä toimia eri kulttuurisissa ympäristöissä.

Le Bon on tunnettu rooleistaan, joissa hän yhdistää herkkyyden ja voiman. Hän on näytellyt monenlaisissa elokuvissa, draamasta komediaan ja jännityksestä romantiikkaan. Erityisesti hänen roolinsa elokuvassa ”The Hundred-Foot Journey” toi hänelle laajaa tunnustusta ja osoitti hänen kykynsä vangita yleisön huomio.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa