Arvostelussa NetFlix: One of us is Lying

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Yksi meistä valehtelee (One of Us Is Lying) on amerikkalainen- erityisesti nuorille suunnattu mysteeridraamasarja, joka perustuu Karen M. McManusen samannimiseen kirjaan. Sarjan on tuottanut Universal Content Productions. NBC:n Peacock -suoratoistopalvelussa ensi-iltansa viime syksynä saanut sarja julkaistiin Netflixissä 18. helmikuuta 2022.

Itse kiinnostuin sarjasta jo viime syksynä, kun Youtubea selaillessa tuli vastaan traileri. Katsoin sen ja toivoin että jokin suoratoistopalvelu ostaisi sarjan esitysoikeudet. Helmikuussa toiveeni toteutui, kun löysinkin sarjan yllättäen Netflixistä. Nyt vihdoin ehdin sen aloittamaan ja se olikin katsottu jo muutamassa päivässä.

Pääosia näyttelevät Cooper van Grootel, Annalisa Cochrane, Marianly Tejada sekä Chibuikem Uche. Kaikki nämä, nuoret näyttelijät suoriutuvat rooleistaan erinomaisesti. Kaikkein kiinnostavammaksi hahmoksi kuitenkin nousee Mark McKennan esittämä Simon, joka kuolee epäilyttävissä olosuhteissa.

Tästä sarjassa on kyse

Simon kirjoitti blogia, jossa hän paljasti muiden koulun oppilaiden salaisuuksia ja valheita. Viisi opiskelijaa joutuu jälki-istuntoon. Ilkeitä huhuja levitellyt Simon menehtyy yllättäen äkilliseen allergiseen reaktioon. Oliko joku heistä syyllinen kuolemaan? Eli aika monella on motiivi hänen murhaan, mutta vain neljä henkilöä oli paikalla. Ja tämän juonikuvion ympärille sarja rakentuu, yritetään selvittää (yhdessä) kuka nelikosta mahtaa olla syyllinen.

Bronwyn tähtää Yalen yliopistoon eikä ole koskaan rikkonut yhtäkään sääntöä. Koko koulun lemmikki Cooper on tähti baseballkentällä. Nate on paha poika ja ottaa jo ensiaskelia rikollisuralla. Tanssiaisten kuningatar Addy yrittää pitää kasassa täydellistä elämäänsä. Simon on luonut koulun pahamaineisen juoru-appin: hän tuntuu tietävän kaikkien pimeimmätkin salaisuudet.

Simon kuolee vuorokausi ennen kuin aikoi paljastaa jotain synkkää Bronwynin, Cooperin, Naten ja Addyn elämästä. Kuolinsyy ei ole onnettomuus, ja he kaikki ovat epäiltyjä. Kaikilla on salaisuuksia. Vain sillä on merkitystä, kuinka pitkälle on valmis menemään niitä suojellakseen.

Yksi meistä valehtelee, on kelpo murhamysteeri-sarja, joka kuitenkin välillä muuttuu yliampuvaksi ja varsinkin loppuratkaisusta on tehty liian ovela.

Mutta osaa sarja myöskin yllättää, välillä kun luulee tietävänsä mitä seuraavaksi tapahtuu, katsoja yllätetäänkin täysin ja uusi käänne paljastuu.

Jatkoa tulossa?

Sarjalle on jo vahvistettu toinen tuotantokausi, koska kirjojakin on ilmestynyt kaksi. Loppuratkaisu antoikin viitteitä jatkosta ja jään jännityksellä odottamaan, millaisia juonenkäänteitä uudelle kaudelle on keksitty.

Arvostelu: kolme tähteä viidestä

By RN

Ps. One of us is Lying on saatavana myös äänikirjana.

Vastaa