kohrra intialainen sarja kohrra intialainen sarja

Arvostelussa Netflixin Kohrra – intialainen TV-sarja murhasta ja perheistä

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix Suoratoisto

Kohrra alkaa kuolemasta. Avioliittoon juuri menossa oleva nuori sulhanen löytyy pellolta kuolleena. Tästä alkaa tarina, jota kaksi paikallista poliiisia Balbir Singh (Savinderpal Vicky) ja hänen luotettava apulaisensa Garundi (Barun Sobti) alkavat selvittää. Pian käy selville, että mukana on myös englantilainen mahdollinen uhri, ja rikoksen selvittämisen saa aivan uudenlaisen painetason.

Intilainen Kohrra tuo jälleen omalla tavallaan esille nykyintialaista elämää, missä uudet mobiilipuhelimet ja 30 vuotta vanhat kuorma-autot kulkevat käsikädessä arjessa. Jos jokin alue maailmassa on vastakohtia täynnä, sitä Intia nimenomaan on, ja osan siitä avaa omalla tavallaan Kohrra. Sarja sisältää kuusi jaksoa, joiden aikana rikosta selvitetellään ja päähahmojen elämää aukeaa katsojille tuoden esille heidän oman elämänsä arkiset ongelmat rikoksen selvittelyjen ohessa.

Kohrra on vuoden 2023 intialainen rikosjännitys poliisisarja. Sarjan on luonut Sudip Sharma ja ohjannut Randeep Jha. Se on tuotettu Karnesh Sharmankin Clean Slate Films -tuotantoyhtiön ja Netflixin yhteistyönä. Sarjassa päärooleissa näyttelevät Barun Sobti, Harleen Sethi, Suvinder Vicky, Saurav Khurana, Rachel Shelley ja Manish Chaudhary. Tämä sarja on Rachel Shelleyn paluu intilaisiin tuotantoihin.

Poliittinen paine ja rahan valta

Kohrra tuo esille samaa, mitä monet aikaisemminkin arvostelemamme intialaiset sarjat ovat tuoneet: Intiassa pärjää pitkälle suhteilla ja rahalla. Peruspoliisilla ei ole sellaista tukea kuin länsimaalaisella poliisilla todennäköisesti on. Ja niinpä tässäkin sarjassa Balbir ja Garundi saavat huomata kohtaavansa muureja, joiden yli tai ohi heidän on omalla tavallaan päästävä, menettämättä työtään.

Sarja tuo esille jälleen myös intialaisten poliisien työajat ja ammatin luoman paineen kotioloille. Kumpikaan pääosan esittäjä poliiseista ei ole naimisissa – Balbir on eronnut ja asuu eronneen tyttärensä ja lapsenlapsen kanssa ja Garundi miettii naimisiin menoa. Sarjassa liikutaan paljon intialaisen perhekäsityksen parissa, koskettaen myös sopimusavioliittoja ja rakkausavioliittoja – Intiassa tuntuu olevan myös varsin tiukat julkiset ajatukset homoutta kohtaan. Sarja esittelee yhden mahdollisen tarinan, miten vaikea tilanne saattaa päättyä.

Kohrra esittelee omalla tavallaan intialaista raskaampaa arkea, huonompi osaisten elämistä ja olemista, ja saa avattua vähän sitä todellisuutta, mikä tavallisella intialaisella miljoonakaupunkien arjessa on. Sarja tuo myös esille sen eron, miten intialainen paikallispoliisi voi kuulustella epäiltyjä, ja pidättää heidät selliin, jossa ei ole tuttuja meille tavallisia arkisia välineitäkään, eikä yksityisyyttä.

Naimisiin vaiko ei?

Uhri on Paul (Vishal Handa), joka on saapunut lapsuudenystävänsä Liamin (Ivanty Novak) kanssa Punjabiin mennäkseen naimisiin Veeran (Anand Priya) kanssa. Kyseessä on järjestetty avioliitto, mikä jättää vähintään yhden erittäin tyytymättömän sielun – Veeran poikaystävän Saakarin (Saurav Khurana).

Saakarin lisäksi komisario Balbir ja hänen kollegansa Garundi joutuvat harkitsemaan muita epäiltyjä. Liam on kadonnut heti Paulin kuoleman jälkeen. Paulin määräilevä isä Steve (Manish Chaudhari) on keskellä omaisuuskiistaa veljensä Maninderin (Varun Badola) kanssa. Maninderin poika Happy (Amaninder Pal Singh) tuntee kaunaa Paulia kohtaan.

Etsivät seuraavat useita polkupolkuja ja samalla yrittävät selvittää kotona syntyneitä ongelmia. Vaikka Balbirilla on toimimaton suhde tyttäreensä Nimratiin (Harleen Sethi), Garundi on jumissa omalaatuisessa tilanteessa omassa perheessään. Erityisesti Balbir kaipaa lohdutusta, jonka hän löytää Indiran (Ekavali) kautta.

Sarja on mielestämme hyvin otteessaan pitävä, eikä sorru liikaa sivukujille menemisestä. Suosittelemme intialaisen poliisidraaman ystäville.

Tuotanto kertoo

Sarja kuvattiin Ludhianan alueella ja sen ympäristössä. Tekijät olivat paikalla viisi kuukautta, yrittäen nähdä Punjabin paikallisen väestön silmin. Etsiessään erään päähenkilön taloa, he saivat kuulla urheilijan brutaalista murhasta lähellä pientä kylää. ”Siellä on synkkä todellisuus… urheilijoita käytetään lihaksina”, ohjaaja Randeep Jha kertoo. Toisessa, tunnetummassa murhatapauksessa – legendaarisen rap-artistin ja kiistanalaisen kansansankarin Sidhu Moose Walan tapauksessa – tapahtumat paljastuivat Punjabin Mansan piirikunnassa, kun kuvausryhmä oli pysähtyneenä Lontoossa lyhyttä kuvausjaksoa varten. ”Britit (Gorat) tuijottivat meitä ihmetellen, kuka oli kuollut”, tuottaja Sudip Sharma muistelee. ”Enemmän kuin huumekohtaukset, Punjabin gangsterikohtaus on todella noussut esiin viimeisen kymmenen vuoden aikana.”

Kohrra-sarjassa kaksi tarinallista juonikulkua liittyy maanhankintaan, joka on yleinen huolenaihe Punjabin yhteiskunnassa. Vaikka Punjab on kooltaan pieni osavaltio, se on perinteisesti myöntänyt suuria maa-alueita perheille. ”Jos tyypillinen maanomistus Uttar Pradeshissa on yksi aari, Punjabissa se olisi 10 aaria”, Sharma sanoo. Maanviljelyperheiden hajotessa moderniksi ja ydinperheiksi maa jaetaan pienempiin ja pienempiin tiloihin. Sukupolvien muuttaessa pois maasta tulee tapa pitää kiinni omista perinteistä, omasta kulttuurista, tekijät huomauttavat. ”Vaikka punjabilaisilla on maan suurin ulkomailla asuvien intialaisten (NRI) väestö, uskon, että Punjabin väestö on modernimpi kuin monien NRI:den, koska NRI:t pitävät paljon vahvemmin kiinni juuristaan ​​ja perinteisistä arvoistaan”, Sharma lisää. ”Melkein kuin Intia olisi edelleen jumissa 80- ja 90-luvuilla heille.”


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Esimerkiksi Google Pay Nordea maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 


Tiesitkö, että Pikasiirto on uusi maksupalvelu, joka mahdollistaa rahan siirtämisen kotimaisten pankkitilien välillä reaaliaikaisesti. Pikasiirto on käytössä kaikissa Suomen pankeissa, ja se on maksuton kaikille asiakkaille.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa