snabba cash snabba cash

Arvostelussa Netflixin ruotsalaissarja Snabba Cash

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat

Snabba Cash on ruotsalainen tv-sarja, joka kertoo jengiväkivallasta, rahasta ja ongelmista, mihin huumeet ja raha voi ihmiset saada. Sarja perustuu Jens Lapiduksen kehittämiin henkilöihin ja näiden toimintaan Tukholmassa. Sarjassa on tarjolla täyttä toimintaa kahden kauden ajan.

Pääosassa sarjassa on Leya (Evin Ahmad), joka on IT-firmaa pyörittävä tulevaisuudesta unelmoiva yksinhuoltaja äiti, jonka mies oli sekaantunut huumeisiin ja tapettu keskellä päivään Tukholman kadulle.

Leyalla on kovasti halua kehittää omaa firmaansa TargetCoach isoksi, ja samalla ansaita miljoonia, mutta asiat eivät mene aivan kuin nakutetusti. Onneksi hän kuitenkin löytää avukseen miljonääri Tomas Strormin (Olle Sarri), joka lähtee rahoittajaksi. kunhan Leya maksaa edellisen rajoittajan vain ulos ensin firmasta. Jotta Leya onnistuisi tässä, joutuu hän kääntymään edesmenneen miehensä veljen Ravvyn (Dada Fungula Bozela) puoleen, sillä hän tarvitsee nopeasti 1,5 miljoonaa kruunua.

Ravvy on tukholmalaisen huumejengin pomo, jengin, jossa myös Leyan miesystävä Salim (Alexander Abdallah) on mukana – Leyan tietämättä. Vähitellen nämä kaikki yksittäiset asiat alkavat mennä sekaisin Leyan elämässä, ja pian hän huomaa olevansa tiukasti mukana niin IT-maailman pörssilistautumisissa kuin ruotsalaisessa huumemaailmassa – tahtomattaan.

Sivujuonena saamme nähdä nuoren tukholmalaisen pojan Timin (Ali Alarik) kehitystarinaa nuoresta opiskelijasta, joka asuu isänsä kanssa, kohti murhasyytettä ja vankilaa… ja kaiken ympärillä pyörivät huumeet.

Jos kyse olisikin vain huumeista, ei sen suurempia ongelmia varmaan tulisikaan, mutta Ravvy ja toinen paikallinen diileri Dani (räppäri Z.E.) riitaantuvat niin, ettei heidän huumeita maahantuova kumppani enää halua välittää Ravvyn jengille kamaa. Ongelmia, ongelmia, ongelmia.

Snabba Cash on nopeatempoinen ja täynnä väkivaltaa oleva ruotsalainen jännityssarja. Sarjan monet hahmot kokevat lopun, joka on aivan normaali näissä aseiden ja huumeiden piireissä – kuoleman. Kun mukana ovat miljoonat kruunut, nopeat autot ja sarjatuliaseet, voi kuolema tulla koska tahansa.

Leyan unelmat rauhallisesta miljonäärielämästä lapsensa kanssa saattavat olla vain unelmia, ja Ravvyn toiveet eläkkeelle pääsystä tulevan vaimonsa Isabelin (Yasmine Vargas Rghif) ja lapsensa kanssa samoin.

Yhtenä sivutarina näemme myös nuoren naishuumemyyjän Nalan (Ayaan Ahmed) tarinan, joka tuli pienenä tyttönä Ruotsiin äitinsä kanssa, joka halusi taata lapselleen paremman elämän. Nalan aisaparina sarjassa nähdään Osman (Khalil Ghasal), joka seuraa aikalailla Nalan tekemisiä ja molemmat ovat töissä Ravvylle.

Näemme myös, kuinka nuoria lapsia saadaan houkuteltua mukaan rikolliselle polulle limujen ja kännyköiden ja satunnaisten kruunujen kautta. Vähitellen osa lapsista alkaa tehdä entistä enemmän rikollisjengeille, ja siinä missä osa päättää lopettaa, osa jatkaa, ja osa ei selviä lapsuutta pidemmälle. Tässä tarinan osassa tapaamme Libanin (Baba Diop), Jallen (Elbron Bella), Mohammedin (Omar Abdulqadir) sekä Ranan (Tina Salih).

Suosittelemme Snabba Cash- sarjaa jännityksen ja toiminnan ystäville.

2021: SF Studiosin tuottama Netflix-sarja Snabba Cash oli ehdolla kolmessa kategoriassa Ruotsin Kristallen-palkinnoissa: parhaan draamasarjan, parhaan TV-sarjan naisnäyttelijän (Evin Ahmad) ja parhaan TV-sarjan miesnäyttelijän (Alexander Abdallah) kategorioissa, ja Alexander voitti parhaan miesnäyttelijän palkinnon. Kristallen-palkinnot palkitsevat vuosittain parhaat ruotsalaiset TV-ohjelmat.

2022: Sarja voiti paras musiikki Riagalanissa.

Sarjasta on todennäköisesti tulossa 3.kausi

Sarja valoittaa omalla tavallaan Ruotsin todellisuutta

Ruotsissa on havaittu huolestuttava nousu jengiväkivallan ja huumeiden käytön suhteen. Tämä on johtanut moniin kuolemiin ja vakaviin loukkaantumisiin. Jengiväkivalta on keskittynyt pääasiassa suurimpiin kaupunkeihin, kuten Tukholmaan, Göteborgiin ja Malmöön. Ruotsin jengisodan syttymispäivän voi määritellä tarkkaan, 22. heinäkuuta 2015. Tuolloin tapahtui murha Järvan alueella Tukholmassa. Järvassa sijaitsevat pahamaineiset Rinkebyn, Tenstan ja Husbyn lähiöt, jotka tunnetaan sosiaalisesta huono-osaisuudestaan.

Tukholman suurimmassa väkivalta-aallossa kerrotaan olevan vastakkain erityisesti kaksi jengiä. Toisen johtaja tunnetaan nimellä ”Kurdikettu” (Kurdiska räven) ja toinen nimellä ”Kreikkalainen” tai ”24-vuotias”. Ruotsissa on samaan aikaan paljon muitakin rikollisjengejä, joilla on keskinäisiä yhteenottojaan. Sanomalehti Aftonbladet on listannut kolme muutakin käynnissä olevaa jengiyhteenottoa Tukholman alueelta. Rap-artisti Nils ”Einár” Grönbergin murha lokakuussa 2021 on yhdistetty Rinkebyssä joulupäivänä tapahtuneeseen murhaan. Vällingbyssä uudenvuodenaattona tapahtunut murha liittynee kahden Hässelbyssä toimivan jengin riitaan. Lisäksi Farstassa on käynnissä kahden paikallisen jengin kahakka.

Ruotsin poliisi on ottanut käyttöön uusia strategioita jengiväkivallan ja huumeiden torjumiseksi. Tämä sisältää lisääntyneen läsnäolon ongelma-alueilla, tiiviimmän yhteistyön paikallisten yhteisöjen kanssa ja uusien teknologioiden, kuten kasvontunnistuksen, käytön. Viranomaisarvioiden mukaan 600 000 ruotsalaista elää ongelmalähiöissä, joissa luottamus yhteiskuntaan, virkavaltaan ja sosiaaliviranomaisiin on heikkoa. Poliisin mukaan Ruotsissa on 52 eri jengiä ja niiden jäseninä on noin 15 000 henkilöä.

Huumeiden käyttö on yleistynyt erityisesti nuorten keskuudessa. Tämä on johtanut lisääntyneeseen huumeiden myyntiin kouluissa ja muihin nuorten suosimiin paikkoihin.

Ruotsin hallitus on myös ottanut käyttöön uusia lakeja ja säädöksiä jengiväkivallan ja huumeiden torjumiseksi. Tämä sisältää tiukemmat rangaistukset jengiväkivallasta ja huumeiden myynnistä sekä lisärahoituksen poliisille ja muille lainvalvontaviranomaisille.

Myös Suomessa on havahduttu rikollisjengien yleistymiseen. Toukokuussa-22 someräppäri Milan Jaff tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen niin sanotussa katujengijutussa. Toinen päätekijä, Yahue Mahdi Mohamud, joka tunnetaan myös rap-artistinimellä Cavallini, tuomittiin 9 vuoden vankeuteen.


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Esimerkiksi Google Pay Nordea maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Tällainen on Samsungin uusi jättimäinen QLED-televisio

Samsung Q80C on 98 tuuman QLED-televisio, joka SuperSlim-muotoilunsa ansiosta sulautuu kodin sisustukseen. Televisiossa on Neural Quantum Processor 4K -suoritin ja se käyttää AI Upscaling -tekniikkaa kuvanlaadun parantamiseen ja sovittamiseen erittäin suurelle näytölle, mikä lisää sisällön syvyyttä ja terävyyttä. Quantum HDR+ -tekniikka tarjoaa upean ja uskomattoman suorituskyvyn mustantoiston ja kirkkauden osalta. Samsungin uuden lanseerauksen myötä Samsungin QLED TV -valikoima laajenee sen tähän asti sen suurimmalla mallilla.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa