Arvostelussa Skyshowtimen saksalaisromanialainen Hackerville

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat SkyShowTime

SkyShowtimella on katseltavissa romanialaista alkuperää oleva vuoden 2018 minisarja Hackerville, jonka alkulähteet ovat sen aikaisissa uutisissa romanialaisista hakkereista.

Tarinan päähenkilönä on saksalainen poliisitutkija Lisa Metz (Anna Schumacher), joka on töissä kyberturvallisuus ryhmässä, joka havaitsee kaksi nopeata hakkerointia saksalaisiin pankkeihin, joista varastetaan kokonaiset 9,99€ – tästä syystä Lisa lähtetään Timisoaraan, kaupunkiin Romaniassa, minne hakkerin jäljet johtavat. Anna on syntynyt Timisoarassa, mutta jo nuorena tyttönä muuttanut Saksaan – hän kuitenkin pysyy kohtuullisen täydellistä romaniaa ja on siksikin oikea etsivä lähetettäväksi paikalle – mutta kaikkien samalla varoittaessa, että hänen ei pidä luottaa sitten kehenkään. Näin sanoo mm. hänen isänsä Walter Metz (Ovidiu Schumacher).

Timisoarassa Anna työskentelee lähinnä etsivä Adam Sandorin (Andi Vasluianu) ja Nicoleta Danciun (Ada Lupu) kanssa löytääkseen oikean hakkerin ja polku vie hänet veljesparin Cipi Materi (Voice Dumitras) ja Dragos Matei (Vlad Brumaru) luo, joista Dragos haluaa olla räppäri ja Cipi tykkää pelaamisesta ja koodaamisesta. Pian kuviin tulevatkin myös kaupungin muita erikoisia henkilöitä, kuten kiinteistöbisneksessä vaikuttava Luminita Chiriac (Dana Dembinski Medeleanu), jolla tuntuu olevan sormensa vähän joka paikassa, ja veljeksistä kiinnostunut Andrei Borisov (Sabin Tambrea), joka paljastuu pian isommaksikin saaliiksi poliisille, mikäli vain he saavat Borisovin kiinni.

Sarjan alku on selkeä ja looginen. Tapahtuu hakkerointi, ja poliisi lähettää asiantuntijaetsivän paikanpäälle. Valitettavasti sitten tämän alun loogisuuden jälkeen aletaankin juoneen liimailla vähän kaikkea mahdollista kommunistisesta Romaniasta aina kansainväliseen terrorismiin yms – sarja ei tunnu pysyvän kasassa.

Sarjassa on kuusi jaksoa, jotka jaksanee jokainen katsella huomaten sarjan käsikirjoituksen hakevan osia kaukaa ja jokapaikasta – sarja on ihan katseltavaa, mutta valitettavasti alun hyvän aloituksen jälkeen ei sarja koskaan oikeasti pääse täysin lunastamaan hyviä alkuasetelmia.

Timisoara

Olisiko tämän sarjan perusajatus ollutkin osittain markkinoida Timisoaran kaupunkia ja aluetta? Sen verran kauniisti kaupunkia kuvataan sarjan aikana.

Timișoara on kaupunki Romaniassa, joka sijaitsee maan länsiosassa, lähellä Serbian rajaa. Se on tunnettu historiallisena ja kulttuurisena keskuksena, joka heijastaa rikasta menneisyyttään arkkitehtuurissaan ja elävässä kulttuurielämässään. Kaupunki on Banatin alueen pääkaupunki ja tunnetaan myös ”Pieni Wieniksi” ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ja vahvan kulttuuriperintönsä ansiosta.

Timișoarassa on useita nähtävyyksiä, jotka kertovat sen monimuotoisesta historiasta. Yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä on kaunis Unirii-aukio (Unionin aukio), joka on koti monille barokkityylisille rakennuksille ja kirkolle. Toinen merkittävä alue on Voittoaukio (Piața Victoriei), joka tunnetaan myös nimellä Ooppera-aukio. Se on kaupungin modernimman puolen keskus, jossa sijaitsee muun muassa kuuluisa Timișoaran kansallisooppera.

Kaupungissa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia vuoden aikana, kuten festivaaleja, konsertteja ja näyttelyitä, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa. Erityisen tunnettu on Timișoaran kukkafestivaali, joka on yksi Euroopan suurimmista ja värikkäimmistä kukkatapahtumista.

Timișoara on myös tunnettu teknologian ja innovaation keskuksena Romaniassa. Se on yksi maan johtavista kaupungeista tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen alalla, ja siellä toimii monia kansainvälisiä teknologiayrityksiä.

Kaupungin elävä yliopistoelämä, monipuolinen taide- ja kulttuuritarjonta sekä sen historiallinen merkitys tekevät Timișoarasta yhden Romanian kiinnostavimmista ja dynaamisimmista kaupungeista.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.

Mobiilimaksaminen yleistyy kaupassa – Maksa ostokset käteväsi puhelimella

Miten maksaa puhelimella kaupassa? Puhelimella maksaminen tarjoaa poikkeuksellista nopeutta ja helppoutta kaupassa asioimiseen. Älypuhelimessa olevat maksusovellukset mahdollistavat sujuvan maksuprosessin ilman käteisen tai kortin käyttöä. Suosituimmat maksusovellukset ovat mm. MobilePay ja Google Pay maksaminen.

Shein Vaatteet Täydellinen valinta muodista nauttivalle suoraan shein verkkokaupasta

Shein vaatteet ovat osoittautuneet monipuolisiksi ja tyylikkäiksi vaihtoehdoiksi kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Valitse Shein verkkokauppa, jos haluat seurata viimeisimpiä muotitrendejä, nauttia laadukkaista vaatteista, ja samalla tehdä ekologisia valintoja. Hanki omasi ja astu muodin maailmaan Sheinin kanssa!

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa