Arvostelussa ranskalainen elokuva Lähiön kasvatit 2 eli Banlieusards 2

Ajankohtaista Arvostelu Elokuvat Netflix

Banlieusards 2 eli Lähiön kasvatit 2 on jatko-osa suositulle ranskalaiselle draamaelokuvalle Banlieusards, joka keskittyy Pariisin lähiöiden nuorten elämään ja haasteisiin. Jatko-osassa tarina syvenee ja laajenee, tuoden mukaan uusia hahmoja ja näkökulmia. Elokuva on saanut kiitosta sen kyvystä käsitellä monimutkaisia sosiaalisia kysymyksiä, kuten etnisiä jännitteitä ja taloudellista epätasa-arvoa. Elokuva on katseltavissa Suomessa Netflixillä.

Toisin kuin ensimmäinen osa, Banlieusards 2 vie tarinan ulos lähiöistä ja tutkii, miten hahmot sopeutuvat erilaisiin ympäristöihin ja tilanteisiin. Tämä antaa elokuvalle mahdollisuuden kuvata syvällisemmin yksilöiden sisäisiä kamppailuja ja kasvua, mikä tekee siitä monitasoisen ja ajatuksia herättävän elokuvan, mutta minkälainen elokuva itseasiassa on?

Pääosissa: Kery James, Jammeh Diangana sekä Bakary Diombera.

Elokuvassa nähdään sekä ensimmäisen osan tuttuja hahmoja että uusia kasvoja. Vanhat hahmot ovat kehittyneet ja heidän elämäntilanteensa ovat muuttuneet, mikä tuo uusia ulottuvuuksia heidän tarinoihinsa. Uudet hahmot tuovat mukaan uusia näkökulmia ja täydentävät vanhojen hahmojen elämää.

Uusien hahmojen kautta elokuva pystyy käsittelemään erilaisia teemoja ja sosiaalisia kysymyksiä. Kolme veljestä ovat nyt uuden tilanteen edessä kaikki omassa elämässään: entinen huumerikollinen yrittää olla yrittäjä ja kehittää omaa yritystään, toinen veli on valmistunut asianajajaksi ja odottaa ensimmäistä oikeudenkäyntiään tehden toimiston tylsiä paperitöitä ja veljesten nuorin pääsee ulos vankilasta, mutta koulu ei vain tunnu kiinnostavan.

Käsikirjoitus ja ohjaus

Banlieusards 2:n käsikirjoitus on huolellisesti rakennettu ja sen dialogi on yhtä osuvaa ja voimakasta kuin ensimmäisessä osassa. Ohjaus on taitavaa, ja elokuvassa on useita mieleenpainuvia kohtauksia, jotka korostavat sen sanomaa ja tunnetilaa.

Elokuva käsittelee monia tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita, mutta tekee sen tavalla, joka ei tunnu opettavaiselta tai saarnaavalta. Sen sijaan se antaa katsojalle tilaa tehdä omia johtopäätöksiä ja pohtia kuvattuja ilmiöitä. Ranska on hyvä esimerkki eteläeurooppalaisesta maasta, jonka yhteiskuntaan on tuonut suuren vaikutuksen Afrikasta tulevien maahanmuuttajien suuret määrät – ranskalainen yhteiskunta ei ole täysin valmis heitä vastaanottamaan ja esimerkiksi poliisien asenteisiin maahanmuuttajia kohtaan otetaan elokuvassa hieman kantaa.

Isoveli Demba (Kery James), yrittää aloittaa uuden elämän kaukana kaupungin ongelmista. Hän on nyt yrityksen toimitusjohtaja, mutta joutuu esittämään yhtä valkoista työntekijäänsä suurena pomoa, jotta yritystä otettaisiin vakavasti. Hänen pikkuveljensä, Noumouké (Bakary Diombera), on puolestaan joutunut ongelmiin ja sekaantunut eri kaupunginosien välisiin jengiriitoihin. Onneksi Soulaymaan (Jammeh Diangana), ”Mister Eloquence”, pysyy yhä vakavana. Hän on nyt asianajaja ja ottaa paikkansa suurten joukossa, tehden äidilleen kunniaa. Kuitenkin ympäröivän väkivallan aallot saavat heidät ja he joutuvat kolmistaan väkivallan pyörteeseen.

Visuaalinen ilme ja musiikki

Visuaalinen puoli on yksi Banlieusards 2:n vahvuuksista. Kuvakerronta on dynaaminen ja värikäs, mutta myös realistinen, mikä sopii hyvin elokuvan teemaan ja tunnelmaan. Kamera-asetukset ja valaistus ovat harkittuja, ja ne luovat syvyyttä ja kontrastia kohtauksiin.

Musiikin osalta elokuva tarjoaa monipuolisen ja tunnepitoisen äänimaiseman. Soundtrack sisältää sekä ranskalaisia että kansainvälisiä kappaleita, ja se tukee tehokkaasti elokuvan tunnelmaa ja tarinankerrontaa.

Kriitikoiden ja yleisön vastaanotto

Elokuva on saanut sekä kriitikoilta että yleisöltä enimmäkseen myönteistä palautetta. Monet arvostelijat ovat kiittäneet sen monitasoisuutta ja kykyä käsitellä yhteiskunnallisia ongelmia ilman yksinkertaistuksia.

Yleisön keskuudessa elokuva on herättänyt paljon keskustelua ja saanut aikaan voimakkaita tunnereaktioita. Monet katsojat ovat kokeneet sen inspiroivaksi ja silmiä avaavaksi, ja se on jo nyt voittanut useita elokuva-alan palkintoja.

Yhteenveto ja suositus

Banlieusards 2 on vahva jatko-osa, joka onnistuu syventämään ensimmäisen osan teemoja ja hahmoja. Se on visuaalisesti vaikuttava ja tarinallisesti rikas elokuva, joka ansaitsee tulla nähdyksi.

Elokuvaa voi suositella erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisista kysymyksistä ja ihmiselämän monimuotoisuudesta. Se tarjoaa katsojalleen paljon ajateltavaa ja on varmasti yksi vuoden puhutuimmista elokuvista.

Elokuva on ihan katseltavaa ajanvietettä, mutta ei mitenkään erikoinen.

Nuoret näyttelijät Bakary Diombera ja Jammeh Diangana loistavat vakuuttavalla ja taidokkaalla näyttelemisellään. Elokuvan kohtaukset, jotka on kuvattu Senegalissa, erityisesti Goréen saarella, antavat lisää sielukkuutta tähän suuresti odotettuun uuteen pitkään elokuvaan.
  • Teemat: rasismi, islamofobia, kaupunkiväkivalta, sekavetiset rakkaustarinat
  • Ohjaus: Leila Sy

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa