Draamasarja Cristóbal Balenciagasta Disney plussalle tammikuussa

Ajankohtaista Disney+

Cristóbal Balenciaga on Original-draamasarja, joka on saanut inspiraationsa espanjalaisen taiteilijan ja historian ikonisimpiin lukeutuvan muotisuunnittelijan elämästä ja perinnöstä. Sarja saa ensiesityksensä yksinoikeudella Disney+ -palvelussa 19. tammikuuta 2024.

Sarja, jonka ovat luoneet Lourdes Iglesias ja 12-kertaiset Goya-palkinnon voittajat Aitor Arregi, Jon Garaño ja Jose Mari Goenaga (”The Endless Trench”), näyttelijä Alberto San Juan esittää Cristóbal Balenciagaa, arvoituksellista ja poikkeuksellisen lahjakasta miestä, joka uhmaa aikansa yhteiskunnallisia konventioita ja mullistaa muotimaailman.

”Cristóbal Balenciaga” alkaa, kun suunnittelija esittelee ensimmäisenä pariisilaisena Haute Couture -kokoelmanaan vuonna 1937. Hän on jättänyt taakseen menestyksekkään uran ateljeissaan Madridissa ja San Sebastianissa, joissa hän pukee espanjalaista eliittiä ja aristokratiaa. Kuitenkin ne suunnittelut, jotka olivat luoneet trendin Espanjassa, eivät oikein toimi hienostuneessa muotivaltakunnassa, jonka Pariisi on muodostanut, missä Chanel, Dior ja Givenchy ovat Haute Couturen mittapuuna. Ohjattuna kontrollin tarpeesta kaikilla elämänsä osa-alueilla Cristóbal Balenciaga määrittelee oman tyylinsä ja lopulta nousee yhdeksi kaikkien aikojen tärkeimmistä suunnittelijoista.

”Cristóbal Balenciaga” -sarjassa nähdään Alberto San Juan ja kansainvälinen näyttelijäkaarti, joka tuo eloon 1900-luvun tunnettuja hahmoja. Heidän joukossaan ovat Belén Cuesta (Fabiola de Mora y Aragón); Josean Bengoetxea (San Sebastianin liikemies Nicolás Bizkarrondo); Cecilia Solaguren (hänen vaimonsa, Virgilia Mendizabal); Adam Quintero (Ramón Esparza, yhteistyökumppani); Thomas Coumans (Wladzio D’Attainville, Cristóbal Balenciagan kumppani ja liikekumppani); Gemma Whelan (Prudence Glynn, The Times -lehden toimittaja); Anouk Grinberg (Coco Chanel); Gabrielle Lazure (Carmel Snow, Harper’s Bazaar -lehden muotipäätoimittaja); Patrice Thibaud (Christian Dior); Nine d’Urso (malli Colette); ja Anna-Victoire Olivier (näyttelijä Audrey Hepburn).

Teknisellä puolella ”Cristóbal Balenciaga” -tiimi koostuu huippuammattilaisista. Mukana ovat muun muassa säveltäjä Alberto Iglesias, joka on voittanut 11 Goya-palkintoa ja on ollut ehdolla 19 kertaa, nelinkertainen Oscar-ehdokas, kolminkertainen Bafta-ehdokas ja kaksinkertainen Golden Globe -ehdokas, vastaa alkuperäisestä soundtrackista; Bina Daigeler, Oscar-ehdokas Disney Studiosin live-action-elokuvasta ”Mulan” ja Emmy-ehdokas ”Mrs. America” -sarjan puvustuksesta, toimii ”Cristóbal Balenciaga” -sarjan pukusuunnittelijana yhdessä Pepo Ruiz Doradon kanssa; Javier Agirre Erauso (Goya-palkinnon voittaja elokuvasta ”The Giant”) vastaa kuvaamisesta; Mikel Serrano (Goya-palkinnon voittaja elokuvista ”The Giant” ja ”Akelarre”) toimii taiteellisena johtajana; Karmele Soler (Goya-palkinnon voittaja elokuvasta ”The Skin I live in”) on maskeeraaja. Sarjan tuottaa Xabier Berzosa Moriarti Produkzioak ja Irusoinin kautta.

Moriarti Produkzioak perustettiin vuonna 2001, ja heidän elokuvansa ovat osallistuneet useisiin kansainvälisiin festivaaleihin ja voittaneet yli 450 palkintoa. Näihin kuuluvat 12 Goya-palkintoa ja 31 ehdokkuutta; kahdesti ehdolla edustamaan Espanjaa Oscar-gaalassa. Irusoin perustettiin vuonna 1982 käsikirjoitettujen, dokumentti- ja animaatioelokuvien tuotantoyhtiöksi. Viiden vuoden aikana ja kolmen viimeisimmän elokuvansa, ”Loreak”, ”The Giant” ja ”The Endless Trench”, myötä Irusoin on johtanut maan merkittävimpiä elokuvateollisuuden ehdokas- ja palkintosijoituksia.

Lisätietoa Disney+ -palvelusta

Disney+ on suoratoistopalvelu, jossa yhdistyvät Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ja National Geographic -ohjelmakirjastojen elokuvat ja sarjat, sekä Simpsonit ja monet muut huippusisällöt. Valituilla markkinoilla Disney+ sisältää myös Star-sisältövalikoiman. Disney+ on Disneyn direct-to-consumer-lippulaivatuote, ja se tarjoaa laajan valikoiman Originals-tuotantoja yksinoikeudella – mukaan lukien elokuvia, dokumentteja, live-action- ja animoituja sarjoja sekä lyhytelokuvia. Palvelun kautta avautuu ennennäkemätön pääsy Disneyn huimaan elokuva- ja televisioviihteen kirjastoon sekä uusimpiin The Walt Disney Studios -julkaisuihin. Lisätietoa ja ohjeet palvelun tilaamiseen osoitteessa disneyplus.com sekä Disney+ -sovelluksessa, joka on saatavana useimmille mobiili- ja tv-laitteille.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa