Arvostelussa YLE Areenan britti draamaa Varastettu Elämä (Our house)

Ajankohtaista Arvostelu YLE Areena YLE Teema

Esikaupunki-idylli muuttuu hetkessä helvetiksi kun vuoroasumista miehensä Martinin kanssa toteuttava Fi palaa perheen yhteiseen kotiin häntä odottaa järkytys – koti on tyhjennetty tutuista tavaroista, miehestä ja pojista ei näy jälkeäkään, ja toinen perhe on juuri muuttamassa sisään. Uudet omistajat todistelevat kilpaa, että kauppa on laillinen. Pikkuhiljaa tarina alkaa keriytyi auki siitä, miten Fin ja Bramin avioliiton alamäki alkoi jo aikaa sitten. Fi on joutunut keskelle häikäilemätöntä petosta, mutta kuka tässä petkuttaa ketä? Ohjaus: Sheree Folkson. Pääosissa: Tuppence Middleton, Martin Compston, Rupert Penry-Jones. Sarja perustuu Louise Candlishin romaaniin. Tuotanto: Lanet Pictures, ITV, Britannia, 2022.

Our House eli Varastettu elämä on todellinen minisarja, joka koostuu neljästä osasta. Sarjan olisi voinut hyvin tehdä myös elokuvaksi, mutta tuottavalle ITV:lle tämä televisiosarja oli varmaan parempi vaihtoehto tarpeeseen ja sopiihan se YLE:llekin.

Our House on hyvä ja ennenkaikkea hyvin tehty brittiläinen televisiojännitysdraama. Tarina, joka voisi olla totta kenelle tahansa – melkein.

Sarjan isä Bram, jota näyttelee monesta brittisarjasta tuttu Martin Compston, on vähäpätöisessä toimistotyössä oleva kahden lapsen isä, jolla on ollut tapana välillä katsella aidan toiselle puolelle, ja sarjan alussa hän jääkin kiinni toistamiseen juuri tällaisesta aktista, josta lähteekin itse sarja käyntiin. Martinin vaimolla eli Fi:llä (Tuppence Middleton) on hieman hienompi työpaikka ison tavaratalon ostajana ja heidän kotitalonsa on pitkälti hänen maksamasa, mutta hän ei voi enää antaa anteeksi miehensä lapsellisia touhuja, ja sitä että mies ei pysty ottamaan vastuuta tekemisistään. Fi ei myöskään voi luottaa kaikkeen, mitä hänen rakas miehensä hänelle kertoo, ja sarja näyttääkin, että on paljon, mitä Fi ei todellakaan tiedä.

Mitä Fi tietää, on mitä Fi näkee. Eli alussa hän todellakin saa miehensä verekseltään kiinni parhaan kaverinsa Merlen (Weruche Opia) kanssa – se oli sitten goodbye se ystävyys. Kylläkin eteenpäin mentäessä Merle pääsee kertomaan koko tarinan Fi:lle ja naisilla on mahdollisuus kenties vielä jopa ystävyyteen jossain elämän myöhäisemmässä vaiheessa.

Bram on keski-ikäinen britti, joka tykkää oluesta, naisista, huomiosta – mutta joka kuitenkin joutuu ottamaan masennuslääkkeitä ja toimimaan naispomon alaisuudessa, joka yhdessä vaiheessa sarjaa on enemmänkin kiinostunut Bramin mahdollisuuksista sänkypartnerina kuin työntekijänä kuultuaan Bramin mahdollisesta erosta vaimostaan.

Koko tarina olisi tältä lähtökohtalta valmis perusbritti draamaan, mutta kun siihen lisätään pari pikkujuttua:

  • Bramin ajokortti on hyllyllä, mutta Fi ei tiedä sitä
  • Bram ajaa kuitenkin Fi:n autolla
  • Bram ajaa juotuaan viinaa
  • Bram….

Sarjan ratkaisu

Koko sarjaa menee kohti selvää katastrofia, jota tulee auttamaan myös monesta tv-sarjasta tuttu Rubert Penry-Jones, jonka rooli sarjassa on näytellä Tobya, Wendyn (Buket Komur) kumppania ja ”pomoa”. Wendyllä ja Tobylla on iso rooli koko sarjan ratkaisussa.

Sarja on vahvaa brittituotantoa, joka pitää katselijan mukanaan loppuun saakka, ja viimeisestä eli neljännestä jaksosta ei yllätyksiä puutu.

Sarjan perusajatus

Nykyinen yhteiskunta arvostaa ennen kaikkea vaurautta ja omaisuutta. Avioliittoa. Tämä sarja ottaa pääosan näyttelijöiltä ne pois ja paljon muutakin, ja tekee sen jännittävällä tavalla, joka pitää katsojan otteissaan koko neljä jaksoa. Suosittelemme sarjaa britti draaman ja jännityksen ystäville – ja niin, tässä sarjassa ei sitten ammuta ketään.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4.5 / 5. Arvosteluja: 4

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa