Arvostelussa YLE:llä näkyvä irlantilainen draamasarja Smother eli Tukahduttava rakkaus

Ajankohtaista Arvostelu YLE Areena

”Smother” on irlantilainen draamasarja joka on nyt saatavilla YLE Areenalla, ja se esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Sarjan käsikirjoittaja on Kate O’Riordan ja sen pääosissa ovat Dervla Kirwan, Niamh Walsh ja Seána Kerslake.

”Smother” on jännitteinen perhedraama, joka kertoo äidistä, joka yrittää selvittää miehensä kuoleman syitä, tai itseasiassa hän vain yrittää pitää hajanaisen perheen yhtenäisenä. Sarja seuraa äidin tutkimusmatkaa, joka paljastaa perheen synkkiä salaisuuksia ja herättää epäilyksiä perheenjäsenten keskuudessa.

Perheen pää Denis Ahern (Stuart Graham) on rakennuttaja, businessmies, joka on mukana vähän kaikessa ja sen kautta koko Ahernin perheellä on alueella tietynlainen maine, ollaanhaan pienessä Pohjois-Irlantilaisessa kylässä, jonne esimerkiksi Deniksen vaimo Val (Dervla Kirwan)on muuttanut Lontoosta tyttärensä Jennyn kanssa mentyään naimiseen Deniksen kanssa.

Val yrittää pitää perheen koossa – vaikka sitten valheilla

Deniksellä ja Valilla on myös tyttäret Grace (Seána Kerslake), Jenny (Niamh Wals) ja Anna (Gemma-Leah Deveraux), joista Grace on hieman rajatapaus ja Anna lapsiaan suojeleva yliherkkä tytär – ja tätä kokonaisuutta Val yrittää pitää kasassa, samalla kun Grace kamppailee oman historiansa kanssa, Anna lastensa huoltajuuden ja Annan mies Rory (Lochlann O’Mearain) oman sairautensa kanssa. Kun samaan soppaan laitetaan Annan vanhemman lapsen Joen tempperamenttisuus ja raskaana olevan Jennyn saamat tiedot isänsä liiketoimista, ollaan jo syvällä perheen salaisuuksissa. Kun soppaan vielä lisätään Deniksen veli Frank Ahern (Conor Mullen) joka on omilla toimillaan tehnyt vähän hallaa veljensä bisneksillä kuitenkin hyvää tarkoittaen, niin mahdollisia osasyyllisiä Deniksen kuolemaan löytyy jonoksi asti.

Ahernin perheen naisilla ei tunnu olevan onnea rakkaudessa, vaikka jokaisella heistä joku rakastettu onkin, tai on ollut, mutta Ahernin naisille tuntuu oma perhe olevan ykkösasia, vai onko näin? Mitä tapahtuu, kun turvattu elämä alkaa horjua, onko sittenkin niin, että perheen pää Denis on mennyt toiminnassaan liian pitkälle?

Sarja on saanut hyvää palautetta erityisesti näyttelijöiden suorituksista sekä tarinan monimutkaisuudesta ja yllättävistä juonenkäänteistä. Sarjaa on tarjolla YLE Areenalla kaksi kautta. Sarjan ensimmäinen kausi kattaa kuusi jaksoa ja kakkoskausi samoin kuusi jaksoa. Sarja on hyvää britti/irlantilais tuotantoa, joka pitää katsojan epätietoisena lopputulemasta aivan loppuun asti, tuoden vielä lopussa yllätyksiä – ja tämä kaikki ykköskaudella, kakkoskausi onkin sitten jo toinen tarina. Tarina on muuten kuvattu West Claren alueella Lahinchissa ja sen lähialueilla. Sarjasta on tilattu kausi kolme, ja se on tulossa vielä tämän vuoden puolella.

Suosittelemme minisarjaa kaiken vauhdin ja taisteluiden välissä katseltavaksi, sillä tässä sarjassa ei ammuskella tai ajeta tuhatta ja sataa moottoriteillä, eikä leikitä rosvoa ja poliisia.

Lue myös diginyt.fi sivuston uutinen, jossa kirjoitetaan aiheesta WhatsApp-päivitys, WhatsApp lataus tai latauksesta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 2

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa