DEEP STATE-sarjan toinen kausi valtaa ruudut toukokuun alussa. Kenen totuus vie voiton?

Ajankohtaista

DEEP STATE-sarjan kiihkeä jännitys siirtyy uudelle mantereelle, jossa eri totuudet hakevat jalansijaa. Mutta kenen totuus vie voiton? Se selviää 6. toukokuuta alkaen FOX-kanavalla ja Ruutu-palvelussa.

Merkittävä osa Deep State-sarjan koukuttavuutta ovat sen liitoskohdat oikeaan maailmaan. Termillä Deep state viitataan usein näkymättömään, epäviralliseen ja verrattain itsenäiseen valtiolliseen toimijaan, joka päämääränsä saavuttaakseen on valmis käyttämään koviakin keinoja. Sarjassa USA:n päivänvaloa kestämättömät motiivit kietoutuvat kansainvälisten yritysten kyseenalaisiin toimiin. Seurauksena on tikittävä maailmanpoliittinen aikapommi.

Deep State-sarjan toinen kausi alkaa, kun Harry Clarke (Joe Dempsie: Game of Thrones, Skins) ja Leyla Toume (Karima McAdams: Fearless, Vikings) hakevat suuntaansa edellisen kauden jälkeisissä tunnelmissa. Ryöväämisen ja Irakin sodan runtelema Lähi-Itä on hylätty, joten tarvitaan uutta maaperää investoinneille ja voittojen tuottamiselle. Mikä olisikaan parempi kohde kuin Saharan etelänpuoleinen Afrikka, jonne sijoittuu kuusi kymmenestä maailman nopeimmin kasvavasta taloudesta.

Yhdysvaltain hallinto on juuri solmimassa Malin kanssa sopimusta, joka mahdollistaisi pääsyn käsiksi maan huomattaviin luonnonvaroihin. Kyseessä on eritoten teknologiassa hyödynnettävistä, valtavan arvokkaista mineraaleista. Sopimus joutuu kuitenkin pian vaaraan, kun kolme amerikkalaista sotilasta ja malin kielen tulkki Aïcha Konaté (Lily Banda: The Boy Who Harnessed the Wind) joutuvat väijytykseen ja heidän uskotaan saaneen surmansa.

Mukaan kuvioihin tulee Nathan Miller (Walton Goggins: Ant-Man ja Wasp, Tomb Raider), entinen CIA:n agentti, joka haluaa saada sopimuksen aikaiseksi hinnalla millä hyvänsä. Hänen suunnitelmansa kuitenkin mutkistuvat, kun Aïcha ottaa yhteyttä Leylaan ja asioiden todellinen laita käy ilmi. Oman lusikkansa soppaan lyö Meaghan Sullivan (Victoria Hamilton: The Crown, tohtori Foster), Ohion republikaaninen senaattori, jolla on kyltymätön halu paljastaa Deep State -salaliiton olemassaolo. Myös Aminata Sissoko (Zainab Jah: Elementary, Homeland), Malin presidentin vanhempi neuvonantaja, tahtoo estää Deep State-salaliittoa saamasta jalansijaa Malissa.

Deep State vie katsojan jälleen poikkeukselliselle matkalle hyvän ja pahan väliseen taisteluun, jossa Harry ja Leyla tekevät kaikkensa pysäyttääkseen salaliiton. Sarja on jälleen onnistunut punomaan alati kiristyvän verkon kiehtovista hahmoista, väkevistä tarinoista sekä suurista, ajankohtaisista aiheista.

Deep State-sarjan 2. kausi pyörähtää käyntiin FOX-kanavalla maanantaina 6. toukokuuta 2019 klo 22.00. Sitä ennen ensimmäisen kauden jaksot näytetään alkaen 26. huhtikuuta myöhäisillassa FOX:lla.

Toinen kausi on katsottavissa jälkikäteen Ruutu-palvelusta, jossa on nähtävillä myös koko ensimmäinen kausi 1.5.2019 alkaen.