Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarjan kolmas kausi tuo räiskyvän huippukokin Suomeen!

Ajankohtaista Disney Suoratoisto

Brittiläinen huippukokki Gordon Ramsay kiertää maailmaa Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarjassa ja tutustuu eri maiden keittiöiden erikoisuuksiin paikallisten keittiömestarilegendojen johdolla. Uusi kausi alkaa Suomi-jaksolla!

Kolmannen kauden ensimmäinen jakso tuo Ramsayn Pohjois-Suomeen. Helsinkiläinen Michelin-keittiömestari ja ravintoloitsija Kim Mikkola perehdyttää ruokaa rakastavan britin suomalaisen gastronomian saloihin. Samalla päästään ihmettelemään myös suomalaisen kulttuurin ja kielen omituisuuksia.

Finland – Gordon Ramsay (L) and Kim Mikkola (R) during the final cook in Finland. (Credit: National Geographic/Justin Mandel)

Heti ensi metreillä Ramsay ja Mikkola haastetaan mukaan suopotkupallon naisten peliin. Gourmet-kaksikon ryvettyä perinpohjaisesti rämeessä on aika tutustua suomalaisen suon tarjoamiin hienostuneempiin makuvivahteisiin, kun Mikkola johdattaa Ramsayn marjametsälle ihmettelemään lappilaisten marjojen ainutlaatuista makeutta – ja maistelemaan muurahaiskeon antimia.

Ramsayn matka jatkuu Tornionjoelle, eikä koskenlaskusta kuivin jaloin selvitä. Saunassa kirjailija Katariina Vuori tutustuttaa brittikokin saunakokkauksen salaisuuksiin. Ramsay pääsee myös kokeilemaan paikallista perinnekalastustekniikkaa, lippousta. Kukkolankosken tunnetuimman herkun, varrassiian, valmistus on huippukokille varsinainen nopeustesti. Ramsay tutustuu myös tynnyritervanpolttoon, vaikka ei heti herkun maulle täysin lämpenekään.

Perinteiseen tapaan jakso huipentuu Ramsayn ja paikallisen kokin, Kim Mikkolan, väliseen kokkaustaistoon. Siinä leikkimieliset loukkaukset lentelevät ja nähdään, ettei edes huippukokilla kaikki aina mene keittiössä ihan putkeen.

Suomi-jakso nähdään ainoastaan National Geographic TV-kanavalla sunnuntaina 29. elokuuta klo 21.00.

Maistiaisia Suomi-jaksosta YouTubessa:

Gordon vs. Kim Mikkola:

Gordon kokkaa saunassa: 

Tagged

Vastaa