Liberation – Uusi Netflix sarja

Ajankohtaista

Moni suomalainen viettää iltansa kotisohvan äärellä katsoen televisiota. Vielä useampi käyttää elokuvakirjastoja kuten Dplay, ViaPlay ja Netflix, näistä viimeisin on ehdottomasti suosituin. Toki sarjojen kohdalla usein tulee mietittyä mitähän sitä seuraavaksi alkaisi katsoa. Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla Netflixin uutuus, Liberation sarja.

Netflix julkaisi viimeviikolla uuden sarjan nimeltä Liberation joka perustuu tositapahtumiin ja The Liberation nimiseen kirjaan toisen maailmansodan ajalta. Kapteeni Felix Sparks jota näyttelee Merlin sarjasta tuttu Bradley James johtaa komppanjaa nimeltä Thunderbirds. Historiallisesti tarkka sarja on pyrkinyt huolellisesti kertomaan miten sota vaikutti kaikkiin.

Netflix Liberation, Felix Sparks

Mitä uudessa Netflix sarjassa tapahtuu?

Sarja seuraaa kapteenia ja hänen komppanjaansa kun he taistelevat Italian lävitse kohti Ranskaa ja siitä vielä Saksan sydämmeen. Sarja myös näyttää saksalaisten toimintaa ja että perus sotilaat olivat muutakin kuin raakalaisia. Netflix siis on ottanut muitakin rohkeita vetoja kuin vain epätavallisen ”live action” animaatio tyylisen kuvauksen.

Monia historiallisia tapahtumia mainitaan ohimennen ajoittaisesti sarjasta eikä niitä kaikkia edes huomaakkaan. Sarja siis ei ole pelkästään lineaarinen tarina yhdestä komppanjasta vaan kertoo muutenkin itse sodasta. Toki useita kliseitä löytyy myös, pääsääntöisesti täyttääkseen jaksojen aikaa, mutta kliseet useimmiten syntyvät kun oikeista tilanteista sekä hetkistä kerrotaan liian usein. Tässä tapauksessa ei välttämättä ole niinkään kyse kliseistä siis vaan sotilaan päivittäisestä selviytymisestä sodan keskellä.

Sarja on myös yllättävän tunteikas ja sisältää niin surua kuin narua, kauhua kuin myös iloa. Tämä uusi sarja voi hyvinkin olla parhaimpia sarjoja toisesta maailmansodasta kautta aikojen, ehkä ainoastaan yksi elokuva voittaa tämän ja se on ”Saving Private Ryan”.

Mikäli olet uutta sarjaa vailla niin tämä kannattaa ehdottomasti tarkistaa, meiltä löydät jatkossa myös muita suosituksia!


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa