Liiga syöpäsäätiö Kuva: MTV

MTV: Liigan lähetyksissä puretaan miesten syöpiin liittyviä tabuja

Ajankohtaista MTV

MTV, Syöpäsäätiö sekä Liiga ovat luoneet uudenlaisen yhteistyömallin lisätäkseen tietoutta miesten yleisimmistä syövistä, purkaakseen miesten syöpäsairauksiin edelleen liittyviä tabuja ja kerätäkseen varoja syöpätutkimuksen hyväksi. Loppuvuoden aikana teema tulee näkymään MTV:llä Liiga-sisältöjen yhteydessä sekä mtvuutiset.fi:ssä.

Miesten syövät ovat yleistyneet viime vuosien aikana. Samaan aikaan tietoisuus syöpätaudeista ei valitettavasti ole riittävällä tasolla, vaikka esimerkiksi eturauhassyöpä on kaikkialla länsimaissa yleisin syöpä. MTV:n, Liigan ja Syöpäsäätiön uudentyyppisellä yhteistyöllä jaetaan tietoa tärkeän asian puolesta, puretaan miesten syöpäsairauksiin liittyviä tabuja sekä kerätään varoja syöpätutkimuksen hyväksi.

Yhteistyö näkyy MTV:llä mm. suorien Liiga -lähetysten yhteydessä. Hockey Night – Tien päällä -ohjelmassa 27.11. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Ari Vallin sekä Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen ja urheilujohtaja Jussi Markkanen vierailevat professori, urologi Antti Rannikon vastaanotolla keskustelemassa miesten syövistä.

”Haluamme vierailulla purkaa turhaa häpeää, mikä miesten syöpiin voi liittyä. Kaikista terveysongelmista on voitava puhua suoraan. Samalla muistutamme katsojia siitä, että on tärkeää hakeutua ajoissa lääkäriin, jos mitään poikkeavia vaivoja ilmenee”, sanoo Ari Vallin.

Antti Rannikko muistuttaa, että ilman Syöpäsäätiön tukea syöpätutkimusta voitaisiin Suomessa tehdä merkittävästi vähemmän: ”Tämän päivän syöpätutkimus on huomisen hoitoa. Painimme ihan saman resurssipulan kanssa kuin mistä voimme sote-uutisoinnin yhteydessä kuulla päivittäin. Syöpäsäätiölle lahjoittavat ovat tukeneet lukuisia tutkimushankkeita Suomessa vuosien varrella ja mahdollistaneet myös minun työtäni.”

Yhteistyö näkyy tänä vuonna MTV:n lisäksi Liigan kanavissa. Ensi keväänä kampanja jatkuu ja tulee näkymään sekä MTV:n Liiga-sisällöissä että mm. kaikilla Liiga-paikkakunnilla.

Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä, nykyään koko Suomen tavallisin syöpä ja yksi miesten yleisimmistä kuolinsyistä. Eturauhassyöpään sairastuu vuosittain yli 5000 miestä.

Kivessyöpä on harvinaisempi syöpä. Vuosittain Suomessa todetaan noin 150-170 uutta kivessyöpää. Se on nuorten miesten yleisin syöpä, ja tapausmäärä on suurin 25–39-vuotiailla.

Syöpäsäätiö on rahoittanut lahjoitusvaroilla miesten syöpien tutkimusta jo vuodesta 1950. Vuonna 2022 Syöpäsäätiö jakoi tutkimusapurahoja yli 7,3 miljoonalla eurolla.

Tiedote/lähde: MTV
Kuva: MTV

Lue myös: NHL tulokset (diginyt.fi)

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa