Arvostelussa Amazon Primen Jack Ryanin kolmas kausi

Ajankohtaista AmazonPrime Arvostelu Luettavaa Sarjat

Jack Ryan (John Krasinski) on Amazon Primen CIA-agenttisarja, joka on nyt edennyt kolmannelle kaudella. Arvostelimme sarjan ykköskauden pari vuotta sitten, ja tässä kolmannessa kaudessa Jack on jo kunnostautunut ja kovia kokenut agentti. Kolmannella kaudella Jackin seikkailut jatkuvat Euroopassa ja matka vie Tsekkien, Venäjän, Englannin, Italian ja Viron lisäksi myös Suomeen, Kotkaan – mutta mistä tällä kaudella on kyse? Onko tohtori Jack Ryanista, entisestä analyytikosta oikeasti tositoimiin?

Sarjan kolmas kausi tuo tullessaan myös Ryanin vanhan pomon takaisin kuvioihin, kun James Greerin (Wendell Pierce) Venäjän tietoja ja tuntemusta tarvitaan, samoin kuin Ryan tulee tarvitsemaan vanhan CIA:sta lähteneen kaverinsa Mike Novemberin (Michael Kelly) yhteyksiä yrittäessään ratkoa Eurooppaa uhkaavaa tilannetta.

Sarja etenee tasaisesti kohti viimeisiä kohtauksia ja kauden kahdeksan jaksoa oli sopiva mitta tälle seikkailulle, josta ei puuttunut historian viittauksia tai Euroopan poliittisen tilanteen analyysejä – näkyvillä oli vain se, että tämä sarja ehdittiin tehdä ennen Ukrainan sodan nykyvaiheita, mutta jo tämän aikana venäläiset olivat ottaneet Krimin haltuunsa.

Jack saa matkan aikana apuja (kai?) erikoiselta taholta, kun Venäjän tiedustelun pitkäaikainen agentti, eversti Luka Goncharov (James Cosmo) välittää hänelle tietoja mahdollisesta ydinainekuljetuksesta Venäjältä Eurooppaan. Kaiken takana tuntuu olevan entinen venäläinen sotilas, nykyisen Tsekin presidentin Alena Kovacin (Nina Hoss) isä Petr Kovac (Peter Guinness), mutta oman ison lusikkansa on soppaan laittanut myös uusi Venäjän ulkoministeri Alexei Petrov (Alexej Manvelov). Tarina kietoituu lopulta NATO vs Venäjä kuvioksi, jossa taustalla käydään poliittista valtataistelua kohti kenties erilaista Venäjää, ja tästä saa vihiä siis myös Ryan kavereineen, mutta miten lopulta käy?

Vaikka sarjassa nähdään sotilastyylistä tapahtumaa, on kyseessä kuitenkin enemmän vanhan mallinen Bond-agenttisarja, missä pääagenttina oleva Tohtori Ryan etenee vastustelusta huolimatta, ja pomoistaan välittämättä kohti lopullista ratkaisua – onneksi kuitenkin yksi hänen CIA pomoistaa kuitenkin luottaa häneenja Elizabeth Wright (Betty Gabriel) todistaa olevansa sittenkin enemmän Ryanin puolella, kuin häntä vastaan- mikä ei aivan alussa ole niin tapahtumien ollessa Italian, Kreikan ja Turkin maastoissa.
Sarjaa ei pidä arvostella liian kriittisesti, kyse on kuitenkin viihteestä, ja sellaista tämä sarja onkin – ihan ok amerikkalaista viihdettä. Ei tässä kovin suurempia jännitysmomentteja ole, mutta ajankuluksi ihan ok sarja.


Sarjasta on luvassa myös kausi neljä, jonka Amazon on ilmoittanut tulevan 23.12.2023. Neloskaudella lähdetään todennäköisesti selvittelemää terroristien rahahanoja ja rahan kulkeutumista USA:sta terroristeille. Kausi neljän tuo ruutuun taas tutut näyttelijät mutta luonnollisesti sivuroolit muuttuvat tapahtumien siirtyessä jälleen pois Euroopan mantereelta.


Muuta luettavaa muualta

LG:n WashTower-pesutorni tulossa Suomeen

LG:n uusi kompakti mutta suurikapasiteettinen pesutorni sopii sekä pieniin tiloihin että isompien talouksien tarpeisiin. LG:n edistyksellinen tekoäly pidentää vaatteiden elinkaarta optimoimalla pesuohjelman pyykin painon sekä kankaiden laadun mukaan. Energiatehokkaat koneet auttavat kotitalouksia säästämään sähkölaskuissaan.

Tagged

Vastaa