Arvostelussa HBO:n poliisisarja Mare of Easttown

Arvostelu HBO

Edellinen arvostelumme oli saksalaisesta poliisisarjasta, joten oli hyvä hetki tutustua seuraavaksi perusamerikkalaiseen poliisisarjaan ja valinnaksi tuli HBO:n Mare of Eeasttown, joka vie katsojat mukanaan pienen amerikkalaiskaupungin arkeen Pittsburgissa, ja sen pienten poliisivoimien luo. Itseasiassa Easttownin poliisilla on ainoastaan yksi etsinä, Mare Sheehan (Kate Winslet). Oscar-voittaja Winslet esittää tässä sarjassa poliisia, joka asuu äitinsä, tyttärensä sekä pojanpoikansa kanssa. Pian käykin selväksi, että iso osa sarjasta käsittelee nimenomaan Maren henkilökohtaisia ongelmia, ja sarjan rikosasiat ovat lähes toissijaisiam, joskin vaikuttavat myös Maren kotiasioihin, sillä pienessä kaupungissa kaikki tuntevat toisensa.

Jos edellisen arvostelun poliisit olivat siloiteltu näkemys kahdesta erilaisesta poliisista, Mare on rosoinen poliisi ja Winslet vie roolihahmoa uskottavasti eteenpäin tilanteesta toiseen.

Muita näyttelijöitä ovat Siobhan Sheehania eli Maren lesbotytärtä esittävä Angourie Rice, avuksi tullutta etsivä Colin Zabelia Evan Peters, Heleniä eli Maren äitiä esittää Jean Smart, Maren tututuksi tuleva paikkakunnalle muuttanut kirjailija Richard Ryan on Guy Pearcen näyttelemä, ja Maren parasta ystävää Lori Rossia näyttelee Julianne Nicholson, mukana ovat myös mm. Sosie Bacon, Cailee Spaeny, David Denman, Ned Eisenberg, Joe Tippet, Jack Mulhern, Ruby Cruz, James McArdie, Cameron Mann ja Enid Graham.

Naisetsivänä pienessä kaupungissa

Koko sarja alkaa tilanteesta, missä Mare on jo vuoden verran etsinyt kadonnuttu tyttöä Katie Baileyta (Caitlin Houlahan), kun kaupungissa murhataan toinenkin tyttö. Mare on aivan varma, että Katie on jo kuollut. Ennenkuin asiat alkavat vähääkään ratkeamaan, katoaa vielä kolmaskin tyttö ja kaiken tämän keskellä Mare joutuu pois virastaan. Hän on joutumassa taistelemaan pojanpoikansa huoltajuudesta lapsen äidin, narkomaanin, kanssa ja auttaakseen itseään, Mare menee ja asettaa heroiinia lapsen äidin Carrien autoon, jotta tämä saisi uuden huumetuomion – asiat vaan eivät mene aivan kohdalleen, ja poliisipäällikkö Carter (John Douglas Thompson) tajuaa mistä on kyse. Hän ei kuitenkaan anna Marelle heti potkuja, vaan laittaa tämän terapiaan. Onhan Marella taustalla myös se, että hänen poikansa ampui itsensä.

Mare siis asuu äitinsä kanssa, ja samalla tontilla naapurissa asuu hänen ex miehensä Frank, uuden tulevan vaimonsa kanssa, joten asiat ovat valmiiksi hyvinkin sekaisin ilman kaikkia näitä murhia ja katoamisia, samalla myös käy ilmi että Maren serkun, pastori McArdien kappalainen Mark Burton on joutunut jättämään edellisen kirkon epäiltynä sekaantumisesta 14-vuotiaan kanssa.

Hän ei halua apua juttunsa ratkaisemiseksi, mutta saa kuitenkin kunnalta avuksi nuoremman etsivän, joka on kuulemma löytänyt omassa kadoneen tytön tapauksessa tytön hengissä, ja saanut tekijät kiinni. Etsivä Zabelin ja Maren alku on kivikkoinen, mutta pian käy ilmi, että yhteistyö on itseasiassa varsin sujuvaa, joskaan Mare ei koskaan kerro kaikkia työkaverilleen.

Minisarjaksi Mare of Eastown etenee hyvin ja asiat saavat loogisen paikkansa koko tarinassa vähitellen – eikä yllätyksiltä vältytä, joskaan jokainen niistä ei suoranaisesti liity isoon kuvioon, mutta tuovat lisää tarinaa henkilöiden mukaan, ja luovat edelleen mahdollisuutta, että sarjasta voisi tulla toinenkin kausi.

Se, miten kausi loppuu, on raju…. ei siitä sen enempää, kuin että tämä sarja kannattaa katsella.

Hyvin käsikirjoitettu

Sarja on toisaalta aika tumma, mutta ei täysin ilman toivoa. Keskusteluissa on välillä hyviä heittoja, eikä sarjasta huumorikaan täysin puutu. Sarja ei ole mikään ampumista täynnä oleva, mutta päähenkilöiden rooleja syvennetään jakso jaksolta, ja koko ajan paljastuu jotain uutta. Craig Zobelin ohjaama ja Brad Ingelsbyn käsikirjoittama sarja sai ensi-iltansa 18. huhtikuuta 2021 ja päättyi 30. toukokuuta 2021, ja se koostui seitsemästä jaksosta. Sarja sai neljä Primetime Emmy palkintoa ja kaikenkaikkiaan 16 nimeämistä. Winslet voitti ns. outstandin actress-palkinnon ja Peters sivuosan näyttelijän palkinnon.

Sarjan piti alun perin olla HBO:lle tilattu yhden kauden sarja, mutta Winslet on itse kertonut lehdistölle, että hän palaisi mielellään Maren saappaisiin uudeksi kaudeksi. Ingelsby on vastannut tähän, että ideoita voisi olla, mutta paljon riippuu myös siitä, haluaako Winslet oikeasti tehdä vielä toisen kauden. Hän on itse kertonut että Maren rooli oli vaikea, ja vei häneltä kaiken energian.

Suosittelemme Mare of Easttown– minisarjaa katseltavaksi. 9/10.

Tilaa oma HBO..

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa