Parhaat HBO Nordic -sarjat

Ajankohtaista HBO Suoratoisto

Netfilixissä on määrällisesti hyvin paljon sarjoja ja elokuvia, mutta voisi sanoa, että HBO:lla laatu on korvannut määrän. Laadukkaista sarjoista tykkäävälle HBO Nordic on loistava valinta. Palvelun valikoimassa on monipuolisesti sekä palkittuja draamoja, jännittävimpiä trillereitä ja hauskoja komedioita. HBO Nordicin valikoima on hyvin kattava ja se on pääosin aikuisille suunnattu, mutta mukaan mahtuu myös paljon laajemmalle yleisölle sopivaa tuotantoa. Ikonisista televisiohelmistä tykkäävä valitsee katsottavakseen The Sopranosin, Deadwoodin tai The Wiren. Kyseiset sarjat kestävät useammankin katselukerran. Suunnitelmien mukaan HBO Max syrjättää Suomessa HBO Nordicin loppuvuodesta, mutta tarkemmat tiedot selviävät myöhemmin. Todennäköisesti entistä laajempi elokuva- ja sarjavalikoima tulee katsottavaksemme.

The Handmaid’s Tale

Handmaid’s Tale perustuu Margaret Atwoodin kirjoittamaan kirjaan. Sarja on ollut yksi puhutuimmista sarjoista viime vuosien aikana. Sarja kiinnostaa huolimatta siitä, että se perustuu vuosikymmeniä vanhan kirjan kauhukuvaan tulovaisuudesta, se tuntuu ajankohtaiselta. Sarja seuraa Offerdin elämää maailmassa, jossa demokratian tilalla vallitsee totalitaarinen ja uskonnollinen hallitus. Offerdia esittää uskottavasti Elisabeth Moss. Naisia on orjuutettu ja he työskentelevät palvelijattarina rikkaalle väestölle. Palvelijattarien ainoa tehtävä on synnyttää lapsia. Sarja on todella laadukas ja juoni pitää otteessaan, vaikka katsojalle tuleekin usein epämukava olo. Sarjaa on tehty neljän kauden verran.

Mare of Easttown

Trillerissä Kate Winsletin esittämä rikosetsivä Mare Sheehan tutkii pikkukaupungissa tapahtunutta murhaa ja toisen naisen katoamista. Samalla rikosetsivä yrittää tasapainotella oman elämänsä vaikeuksien kanssa. Sarja on monitasoinen, ja näyttelijäsuoritukset ansaitsevat erityiskiitokset. Sarjassa kerronta etenee taidokkaasti siten, että murhaajaksi voi epäillä ketä tahansa. Epäilyksiä herättää muun muassa salaperäinen ulkopuolinen mies, murhatun tytön entinen puoliso, etsivän lähipiirissä olevat epäilyttävät henkilöt eikä eräs kirkonmieskään vaikuta kovin puhtoiselta. Katsoja pääsee tutustumaan pikkukaupunkiin, jossa kaikki näyttävät tuntevan toisensa. Sarja on myös kuvattu upeasti ja murhamysteerin juoni pitää pauloissaan. Sarjan on käsikirjoittanut Brad Ingelsby. Hänen muita sarjojaan on muun muassa Out of the Furnace. Sarjaa ei kannata jättää välistä. Sarjaa on tehty yksi kausi.

Mayans M.C.

Sons of Anarchyn sisarsarja kertoo kilpailevan moottoripyöräjengin, Mayans M.C:een, tapahtumista ja erityisesti vankilasta vapautuvaa Ezekiel Reyesia. Kuten Sons of Anarchyn, Kurt Sutter on luonut myös Mayans M.C. -sarjan. Moottoripyöräjengi majailee Kalifornian ja Meksikon rajalla. Joukon johtajana on Michael Irbyn näyttelemä Bichop, joka yrittää säilyttää kerhon toiminnan itsenäisenä. Huumekartellipomo Miguel Galindo, jota esittää Danny Pino, pomottaa porukkaa ja mksaa heille laittomien huumeiden salakuljetuksesta rajan yli. Hahmojen väliset suhteet tuovat syvyyttä sarjaan, vaikkakin yhtäläisyyksiä Sons of Anarchyyn on huomattavissa. Sarjassa on hetkittäin turhan pitkiä kidutus- ja murhakohtauksia, joten herkimpien kannattaa katsoa jotain muuta. Sarja ajoittuu Jax Tellerin jälkeiseen aikaan. Kausia sarjaan on tehty kolmen tuotantokauden verran. Sarjan neljäs tuotantokausi on tulossa.

Snowfall

Draamasarjoista pitäville Snowfall on loistava valinta. 1980-luvun alun Los Angelesiin sijoittuvassa sarjassa crack-kokaiiniepidemia alkaa levitä. Los Angelesin South Central näyttää mukavalta paikalta asua, vaikka palmupuite peittää kauempana savusumu. Sarjan kerronta etenee hitaasti, joten sarja sopii hyvin sellaiselle, joka ei jaksa keskittyä ihan koko aikaa. Yksi sarjan kiinnostavimmista henkilöistä on Franklin Saint. Yksinhuoltajaäidin mallioppilas on huolestunut perheen rahatilanteesta, ja päättää paikkailla sitä osaltaan myymällä pilveä. Pian hän onkin jo kokaiinidiileri. Sarja yrittää olla realistinen, mutta ei aina onnistu siinä. Osa juonikuvioista ontuu pahasti. Huumeet vaikuttavat eri tavoilla sarjan päähenkilöihin, joista osa on huumeriippuvaisia rikollisia ja osa lain toisella puolella.  Sarjaa voi katsoa neljän tuotantokauden verran.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa