Poromafia

Poromafia – tästä ohjelmassa on kyse

Ajankohtaista C More Cmore Sarjat

Poromafia on yksi Suomen televisiotarjonnan ainutlaatuisimmista ohjelmista. Tässä artikkelissa selitämme, mistä ohjelmassa on kyse, ketkä ovat olleet ohjelman kasvoina, mihin ohjelma perustuu ja missä kanavalla ohjelmaa näytetään.

Sarjaa kuvattiin muun muassa Kilpisjärvellä jopa 30 asteen pakkasessa.

– Miljöö on ainutlaatuinen, kertoi pääosassa näyttelevä Samuli Edelmann sanoo Iltalehdelle tammikuussa puhelimitse.

Itse Poromafia-sarjaa Edelmann kuvailee mustan huumorin värittämäksi rikossaagaksi, jossa on perheen sisäisiä valtataisteluita.

Mistä ohjelmassa on kyse

Poromafia on tositelevisio-ohjelma, joka kuuluu Cmoren ohjelmistoon. C More -alkuperäissarja Poromafia on mustan huumorin sävyttämä rikossaaga, jonka keskiössä on pohjoisen erämaita hallitsevan perheen sisäinen valtataistelu. Pohjoisen matriarkka jättää jälkeensä perinnön, jolla suvun maat jaetaan perheen kesken. Testamentit kuitenkin repivät perheen hajalle haudattujen salaisuuksien noustessa päivänvaloon.

Pääosissa: Samuli Edelmann, Mikael Persbrandt , Anna-Maija Tuokko, Rea Mauranen, Aake Kalliala, Olavi Uusivirta, Kaarina Hazard ,Mikko Kouki, Paavo Westerberg, Elias Westerberg, Ilkka Villi ,Antti Reini, Kaija Pakarinen, Tommi Eronen sekä Rune Temte.

Suosittu sarja

Tammikuussa käynnistynyt C More -alkuperäissarja Poromafia löi jo ensimmäisillä jaksoillaan rikki C Moren alkuperäissarjojen starttiviikon katseluennätyksen. Poromafia on myös kauden kokonaiskatselussa C Moren ylivoimaisesti katsotuin alkuperäissarja peitoten alleen ¨”Hautalehto: Kylmä syli” -sarjan. Kasvua Hautalehdon katseluun verrattuna on lähes 40 prosenttia.

Poromafia julkaistiin helmikuussa myös Ruotsissa – sarja kipusi heti Ruotsin C Moren tämän vuoden kolmen katsotuimman draamasarjan joukkoon. Poromafia on myös kaikkien aikojen katsotuin suomalainen ensi-ilta Ruotsin C Moressa.

Draamaa pohjoisesta

Poromafia on suomalainen draamasarja, joka vie katsojat pohjoisen karuihin maisemiin ja poronhoitajien arkeen. Sarjan takana on Mika Kurvinen, joka on tunnettu muun muassa Aallonmurtaja- ja Invisible Heroes -sarjoista. Kurvisen taitavasti käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Poromafiassa pohjoisen maisemien luonnonkauneutta hyödynnetään upeasti, mikä luo vahvan pohjan tarinalle ja tekee siitä houkuttelevan myös kansainväliselle yleisölle.

Poromafian näyttelijäkaarti tekee kauttaaltaan vakuuttavaa työtä, mutta erityisesti Aake Kallialan esittämä Rouku nousee omaan synkkään ylhäisyyteensä. Kalliala tulkitsee porokeisari Roukun hahmoa niin taitavasti, että katsoja kokee hänen hahmonsa aidosti kylmääväksi. Toisaalta Anna-Maija Tuokko tuo Sara Poikipään hahmoon taidokkaasti yhdistettyä vahvuutta ja herkkyyttä, mikä luo syvyyttä ja moniulotteisuutta sarjaan.

Poromafia on Cmoren alkuperäissarja, ja se jatkaa suomalaisen laadukkaan draamatuotannon linjaa, joka on herättänyt huomiota myös kansainvälisesti. Sarja yhdistää taitavasti perinteisen suomalaisen poronhoitokulttuurin sekä modernin draaman elementit luoden ainutlaatuisen ja koukuttavan kokonaisuuden.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa