Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle) in The Fabelmans, co-written and directed by Steven Spielberg.

Steven Spielbergin The Fabelmansille 7 Oscar-ehdokkuutta

Ajankohtaista Disney Elokuvat Luettavaa

Steven Spielbergin lapsuuteen pohjautuva The Fabelmans on saanut kaikkiaan seitsemän Oscar-ehdokkuutta. Itse elokuva on ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa, minkä lisäksi Steven Spielberg on ehdolla parhaan ohjaajan sekä yhdessä Tony Kushnerin kanssa parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen kategorioissa.

Michelle Williams on ehdolla parhaan naisnäyttelijän ja Judd Hirsch parhaan miessivuroolin palkintoon. Myös elokuvan lavastus on ehdolla omassa kategoriassaan. Spielbergin luottosäveltäjä John Williams on puolestaan ehdolla parhaasta elokuvamusiikista. Hän on samalla eniten Oscar-ehdokkuuksia saanut elossa oleva henkilö, sillä kyseinen ehdokkuus on hänelle järjestyksessään jo 53. Lisää Williamsin ehdokkuudesta voit lukea täältä:

 John Williams Beats Own Record of Most Oscar-Nominated Person Alive – The Hollywood Reporter

Ensi-iltaan The Fabelmans tulee 17.2.2023 ja sen levittää Nordisk Film.

The Fabelmans on voittanut jo aiemmin arvostetut Golden Globe -palkinnot parhaasta draamaelokuvasta ja parhaasta ohjauksesta. Lisäksi sillä on lukuisia muita ehdokkuuksia, kuten brittiläiset Bafta-ehdokkuudet muun muassa parhaan elokuvan, alkuperäiskäsikirjoituksen ja parhaan naispääosan kategorioissa sekä Hollywood Critics Associationin ehdokkuudet parhaalle elokuvalle, parhaalle ohjaukselle, parhaalle alkuperäiskäsikirjoitukselle ja parhaalle naisnäyttelijälle (Michelle Williams). American Film Institute valitsi elokuvan kymmenen parhaan elokuvan joukkoon vuonna 2022 ja Gabriel LaBelle sai puolestaan Critics’ Choice Awardsin parhaana nuorena näyttelijänä.

Elokuvan päärooleissa nähdään nelinkertainen Oscar-ehdokas Michelle Williams sekä Paul Dano ja Seth Rogen. Spielbergiä nuorena poikana näyttelvä Gabriel LaBelle valittiin rooliin yli 2000 hakijan joukosta. Steven Spielberg on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Pulitzer-palkitun Tony Kushnerin kanssa, joka on ollut myös Oscar-ehdokkaana Spielbergin elokuviin Lincoln ja München. He ovat tuottaneet elokuvan yhdessä kolminkertaisen Oscar-ehdokkaan Kristie Macosko Kriegerin kanssa.

The Fabelmansien sivurooleissa nähdään mm. Oscar-ehdokas Jeannie Berlin, Julia Butters, Robin Bartlett, Keeley Karsten sekä Judd Hirsch. Ja mielenkiintoisen sivuroolin John Fordina näyttelee kukapa muu kuin David Lynch!

The Fabelmans on maaginen kuvaus lapsuudesta ja nuoruudesta 1900-luvun jälkipuolen Amerikassa, oman unelman toteutumisesta sekä siitä, mitä sen toteutuminen ja seuraaminen vaatii koko perheeltä. Tarinassanäkyvät voimakkaina amerikkalaiset mahdollisuudet niin vanhemmille kuin lapsillekin sekä tuon ajan henkinen ilmapiiri. Spielbergin nuoruuden tärkeä harrastus, partiotoiminta, sekä hänen isänsä ammatti sähköinsinöörinä tuotekehitysprojektien parissa ovat elokuvassa vahvasti mukana ja luovat pohjaa ja kehykset Spielbergin kasvulle elokuvaohjaajaksi.

The Fabelmans on nuoren miehen kasvutarina, jonka aikana hänelle paljastuu perheen salaisuus. Elokuvien voiman avulla hän kuitenkin oppii näkemään totuuden niin itsestä kuin toisistakin. The Fabelmans on yleisön ja kriitikoiden ylistämä elokuva, joka on henkilökohtainen muistelmateos lapsuudesta sekä ylistys elokuvakerronnan taikavoimille.

(from left background) Producer Kristie Macosko Krieger, co-writer/producer/director Steven Spielberg, Seth Rogen, Julia Butters, co-writer/producer Tony Kushner, Keeley Karsten and Sophia Kopera on the set of The Fabelmans.Muuta luettavaa muualta

Suomalaiset ovat kahvikansaa, mutta tiesitkö tämän pikakahvista?

Pikakahvi oli luultavasti uusittu vuonna 1890 David Strang on Invercargill vuonna Uuden-Seelannin alle patentin numero 3518 . Se myytiin tuotenimellä Strang’s Coffee ja ilmoitti patentin ”kuiva ilma” -prosessille. Muista myös lukea luomukahvi aihe kapselikahvit.fi sivustolta.

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Google Pay – Kätevyyttä arkeen

Google Pay on helppo ja nopea tapa maksaa ostoksia älypuhelimella. Sovellus mahdollistaa myös rahan lähettämisen ja vastaanottamisen sekä laskujen maksamisen. Google Pay on turvallinen ja sen käyttö on yleistynyt monissa kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa