Sami Jauhojärvi Kuva: VIAPLAY

Viaplay-dokumentti “Sami Jauhojärvi – ihan tavallinen olympiavoittaja” maalaa rehellisen kuvan elämästä urheilu-uran jälkeen

Ajankohtaista Viaplay

“Sami Jauhojärvi – ihan tavallinen olympiavoittaja” on uusi Viaplay-dokumentti koko kansan rakastamasta “Mustista”. Sami Jauhojärvi saavutti urallaan mm. maastohiihdon olympiakultaa ja hänet on valittu vuoden urheilijaksi, mutta miten menestys näkyy “Mustin” elämässä urheilu-uran jälkeen, ja millaisia haasteita siirtyminen huippu-urheilijasta tavalliseksi perheenisäksi toi? Näihin kysymyksiin Jauhojärvi vastaa dokumentissa, joka saa ensi-iltansa Viaplayssa perjantaina 3.11.

Sami Jauhojärvi saavutti urallaan menestystä ja mitaleita mm. Liberecin ja Lahden MM-kisoissa. Täysosuma tuli Sotšin olympialaisista 2014, kun Jauhojärvi voitti kultaa Iivo Niskasen kanssa perinteisen parisprintissä, ja parivaljakko valittiin vuoden urheilijoiksi seuraavan vuoden tammikuussa. Urheilu-uransa Jauhojärvi lopetti vuonna 2017.  

Viaplay-dokumentti “Sami Jauhojärvi – ihan tavallinen olympiavoittaja” valottaa lopettamispäätöksen jälkeistä aikaa ja sitä, miten valtava muutos sillä oli Jauhojärven arkeen. Huippu-urheilijan elämän kurinalaisuus käy katsojille selväksi, kun Jauhojärvi kuvailee viimeisten kisojen jälkeistä iltapalaa, jolla ensimmäistä kertaa vuosiin ei tarvinnut miettiä kaloreita tai ravintoaineita, vaan sai syödä ihan tavallista jogurttia ja lakkahilloa.  

“Oli selvää, että jossakin vaiheessa kun ura loppuu, urheilijan itsekkyydestä on luovuttava. Meillä oli kaksi lasta ja perhesyyt olivat yksi syy lopettamiseen. Mutta suurin syy oli se, että olin väsynyt olemaan väsynyt,” Jauhojärvi tiivistää lopettamispäätöksensä. “Viimeinen sinetti tuli Lahden MM-kisoissa 15 kilometrillä, jossa kävi selväksi, etten ollut enää taistelemassa henkilökohtaisista mitaleista tai mestaruuksista”, Jauhojärvi jatkaa. 

Dokumentin keskiössä on matka suorituskeskeisyydestä armollisuuteen itseään kohtaan ja muiden tarpeiden huomioimiseen. “Ei tarvinnut enää miettiä, pystyykö kroppani suorittamaan 100-prosenttisesti, 60 prosenttiakin riittää. Sillä pärjää ihan hyvin normaalielämässä,” Jauhojärvi toteaa.  

Jauhojärvi kertoo dokumentissa myös uransa tähtihetkistä ja esittelee palkintonsa, jotka hän on tunnusomaiseen vaatimattomaan tyyliinsä siivonnut autotallin perukoille. Aarteiden joukosta löytyy myös yksi naisten kilpailun palkinto, jonka taustat hän avaa dokumentissa. Tutustumme paremmin myös Mustin musiikkimakuun ja kuulemme hiihtotähden laulutaitoja – minkäs muunkaan kun Scooterin siivittämänä. 

Aktiiviuran päättymisen jälkeenkin urheilulla on Jauhojärvelle suuri merkitys. Omaa aikaa mies käy kiireisen perhe-elämän keskellä hakemassa juoksupolulta. Tulevaisuudessa valmentaminen on myös jotakin sellaista, mihin Jauhojärvi haluaa täysillä panostaa. Sen aika ei vain ole vielä – nyt keskitytään perheeseen.  

“Dokumentissa pääsemme näkemään Mustista sellaisia puolia, jotka eivät ole hiihtolähetyksiä seuranneille vielä näkyneet. Kuvausryhmä pääsi mukaan muun muassa kalastus- ja metsästysreissuille, joista saaliiksi saatiin muutakin kun vain hyviä tarinoita”, dokumentin tuottaja Suvi Hakkarainen paljastaa. 

“Sami Jauhojärvi – ihan tavallinen olympiavoittaja” saa ensi-iltansa Viaplay-palvelussa perjantaina 3.11. Puolituntinen dokumentti on katsottavissa palvelussa yksinoikeudella.  

Viaplay näyttää Suomessa ainoana palveluntarjoajana kaikki maastohiihdon maailmancup-kisat. Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup käynnistyy Rukalta 24.11. Maailmancup-kisojen lisäksi Viaplay Talveen sisältyy yli 30 kotimaan kilpailua. Yhteensä luvassa on massiiviset 456 kilpailua ja 623 lähetystä, joista 602 suomeksi selostettuna. Sami Jauhojärvi toimii asiantuntijana Viaplay Talvi -lähetyksissä. 


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Mikä on digitaalinen euro?

Digitaalinen euro on Euroopan keskuspankin kehittämä sähköinen valuutta, joka toimii digitaalisessa muodossa. Se tarjoaa turvallisen ja nopean maksutavan, vähentäen käteisen käyttöä. Digitaalinen euro täydentää perinteisiä rahansiirtoja ja voi lisätä euroalueen taloudellista tehokkuutta ja vakautta.

Digitaalinen markkinointi: Mitä se todella on?

Digitaalinen markkinointi on nykyaikaisen liiketoiminnan ytimessä. Se on strateginen lähestymistapa, joka hyödyntää digitaalisia kanavia ja välineitä yrityksen näkyvyyden ja brändin rakentamisen parantamiseen. Tässä artikkelissa pureudumme syvemmälle digitaalisen markkinoinnin maailmaan ja sen merkitykseen liiketoiminnan menestykselle.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa