Arvostelussa: Netflixin brittisarja Kova linja

Arvostelu Netflix

Kova linja on vuonna 2018 ilmestynyt brittipoliisidekkari – minisarja, jossa on vain neljä jaksoa. Sarjan on luonut David Hare alunperin BBC:n ja The Forgen yhteistuotantona nimenomaan Netflixille. Minisarja kertoo juuri ylennyksen saaneesta ja raskaana olevasta rikoskomisario Kip Glaspiesta, jota näyttelee Carey Mulligan. Hän saa tehtäväkseen selvittää kylmäverisen pitsalähetin murhan, joka paljastuukin paljon monipuolisemmaksi asiaksi kuin nopeasti katsottuna voisi kuvitella. Sarjan on ohjannut S.J. Clarkson.

Neljä osainen minisarja sopii hyvin tämän tarinan kerrontaan, mutta samalla jätetää paljon avoimeksi jatkon kannalta, eli ei olisi mahdotonta, että alunperin nimellä Collateral ilmestynyt sarja saisi vielä jatkoakin.

Kova linja ja neljä jaksoa avaavat vähitellen eri tapahtumat jotka ovat mukana pitsalähetin murhassa, mutta samalla jättää monen sivujuonen käsittelyn todella ohueksi, ja siksi sarjassa olisi ollut pidempäänkin mahdollisuuksia. Myös varsinaisen murhaajan jahtaaminen viime metreillä käy hieman liian helposti, ja muutenkin sarjan tahtotila on kertoa kaikesta mahdollisesta Englannin ongelmista, mikä aiheuttaa sarjalle itselleen ongelmia.

Kova linja on täysin asiallinen ja kohtuullinen poliisisarja, mutta se yrittää avata liian isoja kysymyksiä ollen kuitenkin vain neljäosainen minisarja – se avaa oven politiikalle ja kirkolle, mutta ei edes yritä vastata avoimiin kysymyksiin.

Sarja on ihan ok katseltava, mutta ei tyydytä, jos olet tottunut katselemaan parempia brittisarjoja, mitä mekin olemme näillä sivuilla arvostelleet.

Annamme Collateral – Kova linja minisarjalle TYYDYTTÄVÄN arvosanan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa