Arvostelussa Viaplayn The Winter King – jälleen yksi kuningas Arthurin tarina sarjana

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat Suoratoisto Viaplay

Kuningas Arthurin tarinaa on kerrottu satoja vuosia jo ennen elokuvien tuloa, joten ei mikään ihme, että aiheesta on tehty niin elokuvia kuin tv-sarjojakin. Viaplaylla nähtävä versio The Winter King ei ole näistä paras, mutta ei myöskään huonoin.

Pääosissa: Arthur Pendragonina Iain De Caestecker, Lady Morganina Valene Kane, Merlininä Nathaniel Martello-White, piispa Bedwininä Steven Elder, kuningas Gunleuksena Simon Merrells, punaisena lohikäärmeenä eli kuningas Utherina Eddie Marsan, Guineverena Jordan Alexandra, järven neitona ja Avalonin druirittarena Ellie James, Arthurin pelastamana poikana Derfel Cadarnina Stuart Campbell ja Emily John Ceinwyninä.

Arthur Pendragon, Britannian myyttinen kuningas, on saanut innoituksensa Bernard Cornwellin kirjatrilogiasta, johon kuuluvat ”The Winter King,” ”Enemy of God” ja ”Excalibur.” Arthur eli 6. vuosisadalla, jolloin Britannia oli hajanainen ja eri heimojen sotien repimä maa. Hän nousi voimakkaaksi soturiksi ja hallitsi kansaansa tärkeällä hetkellä, kun Britannia oli vasta muotoutumassa yhdeksi kokonaisuudeksi. Vuosisatojen kuluessa hänestä tuli legendojen ja myyttien keskipiste.

Arthurin tarina on täynnä eeppisiä seikkailuja ja sankaritekoja. Hän oli rohkea johtaja, joka taisteli paitsi vihollisiaan vastaan myös sisäisiä konflikteja vastaan yhdistääkseen Britannian. Hänen uskotaan hallinneen kuuluisaa Excalibur-miekkaa, joka oli legendaarinen voimaväline. Arthur Pendragonin tarina on inspiroinut lukemattomia kirjailijoita, taiteilijoita ja elokuvantekijöitä, ja se jatkaa elämistään myös nykypäivänä Britannian historian ja mytologian rikkaana osana.

Britannian yhdistymisen myytti

Arthur Pendragonin aikaan Britannia oli hajanainen maa, joka koostui useista sotivista heimoista ja ryhmittymistä. Hänen tarinansa symboloi Britannian yhdistymistä ja kansallisen identiteetin syntymistä. Hänen roolinsa vahvana johtajana ja puolustajana auttoi lopulta luomaan pohjan modernille Britannialle.

Arthurin myytti ei rajoitu pelkästään historiallisiin tapahtumiin vaan sisältää myös syvällisiä teemoja, kuten oikeudenmukaisuus, kunnia ja rohkeus. Hänen tarinansa on opettanut sukupolvelta toiselle arvoja ja ihanteita, jotka ovat olleet keskeisiä brittiläisessä kulttuurissa.

Arthurin aikaan käydyt taistelut ja neuvottelut symboloivat Britannian yhdistymistä. Hänen pyrkimyksensä luoda rauhaa ja oikeudenmukaisuutta toimivat esimerkkinä muille, ja hänen pyöreän pöydän ritareistaan tuli malli ritarillisuudelle ja lojaaliudelle. Britannian yhdistymisen tarina kuvastaa halua rakentaa vahvempi ja yhtenäisempi kansakunta.

Cornwellin kirjatrilogian vaikutus Arthurian mytologiaan

Bernard Cornwellin kirjatrilogia, joka kertoo Arthur Pendragonin tarinan, on tuonut uuden näkökulman ja syvyyden Arthurian mytologiaan. Bernard Cornwellin kirjatrilogia, johon kuuluvat teokset ”The Winter King,” ”Enemy of God” ja ”Excalibur,” on tuonut raikkaan ja realistisen näkökulman Arthurian mytologiaan. Cornwellin teokset ovat irrottautuneet perinteisestä romanttisesta käsityksestä kuningas Arthurista ja keskittyneet historialliseen taustaan sekä karheaan soturielämään. Cornwellin kirjat ovat tutkimusmatka 6. vuosisadan Britanniaan, jossa poliittiset juonittelut, sotaiset taistelut ja kulttuurilliset konfliktit ovat keskiössä. Ne esittävät Arthurin realistisena soturina ja johtajana, joka pyrkii yhdistämään hajanaisen maan.

Cornwellin Arthur on voimakas ja karismaattinen hahmo, joka pyrkii tuomaan oikeudenmukaisuutta ja rauhaa Britanniaan. Hänen hahmonsa kehittyy tarinan edetessä, ja lukijat voivat seurata hänen haasteitaan ja saavutuksiaan.

Arthurin luonteen monimutkaisuus ja inhimillisyys tekevät hänestä syvemmän hahmon kuin perinteiset Arthurin kuvaukset. Cornwellin kirjat ovatkin nostaneet keskustelua siitä, kuinka Arthuria tulisi tulkita ja millainen hahmo hän oli historiallisesti.

Arvostelumme

Koska Viaplayn The Winter King on niin erilainen mutta samalla tuttu, kiinnostaa se katsojaa ja pitää hyvin otteessaan. Tutut henkilöt kuten Lady Morgan, Merlin ja Arthur ovat paikallaan, mutta eivät aivan samanlaisina kuin monissa muissa sarjoissa ja elokuvissa. Suosittelemme sarjaa positiivisen katselutkokemuksin.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 1 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa