Arvostelussa Disney+ Alaska Daily pääosassa Hilary Swank

Ajankohtaista Arvostelu Disney Disney+

Alaska Daily on pieni aluelehti Alaskan Anchoragessa, joka saa itselleen palkitun toimittajan Eileen Fitzgeraldin (Hilary Swank) töihin. Eileenin edellinen työpesti meni pieleen hänen julkaistuaan artikkelin amerikkalaista kenraalia vastaan, josta oli tulossa ministeri – oli hän oikeassa tai ei, hänen työnsä New Yorkissa olivat ohi eikä oma kirjaprojektikaan tuntunut etenevän, joten vanhan tutunStanley Cornikin (Jeff Perry) ilmestyminen vierailulle antoi Eileenille uuden mahdollisuuden. Sarjan on tuottanut Tom McCarthy alunperin ABC:lle.

Mitä tapahtuu alkuperäiskansan nuorille naisille?

Siitä on kyse Alaska Daily sarjassa, vaikkakin jokainen jakso sisältää myös sivujuonia lehden päivittäisten uutisten ja toimittajien kanssa, mutta pääjuonena edetään Eileenin ja alkuperäisväestöön kuuluvan Rosalind ”Roz” Friendlyn (Grace Dove) tutkimusten kanssa Sylvie Namacin (Irene Bedard) tyttären kuolemaa selvitellen.

Jaksojen aikana Eileenilla on omat taistelunsa lehden päätoimittajan Bob Youngin (Matta Malloy) kanssa, mutta samalla hän opettaa myös nuorelle toimittaja Yuna Parkille (Ami Park) toimittajan työn sekä hyviä että huonompia puolia. Eileen tuo työssään esille toimittajan velvollisuudet tuoda julkisuuteen esille asioita, jotka eivät välttämättä ole kaikille niin positiivisia.

Tapaamme myös lehden omistajan Aaron Pritchardin (Shane McRae), jolla on välillä liiketoimintaa myös tutkimusten alla olevien henkilöiden ja tahojen kanssa, joka saattaa asettaa lehden puolueettomuuden kyseenalaiseksi.

Riittääkö Alaska Eileenille vai haluaako hän takaisin isoihin lehtiin

Eileen lähtee Alaskaan puhuen alueesta ”minor leaguena” ja New Yorkin isoja lehtiä ”major leaguena”, eli lähtökohtaisesti hän saa ”alennuksen”, mutta lähtee silti, sillä mahdollisuutena on saada iso skuuppi aikaiseksi, isosta ja vaikuttavasta jutusta. Riittääkö Alaskan luonnon kauneus, ihmisten rauhallisuus ja yleinen rauhallisuus ja hiljaisuus pitämään kovaan menoon tottuneen toimittajan paikoillaan, vaan tuleeko Eileenille nopeasti lähtö takaisin New Yorkiin – ja osaako hän tehdä töitä muiden kanssa pienessä työyhteisössä, mikä Daily Alaskassa on. Eileen viettää paljon aikaa tekemällä vääriä oletuksia uudesta kodistaan, ja Roz sekä muut työntekijät ovat ärsyyntyneitä tästä ulkopuolisesta, joka sekaantuu heidän työhönsä. Kaikki reportterit kamppailevat työssään massiivisten printtimedian budjettileikkausten ”enemmällä vähemmällä” aikakaudella.

Sarja on mielenkiintoinen tarina toisaalta paikallisesta uutistoimituksesta, toisaalta Alaskan kulttuurista ja alkuperäisväestön ja USA:n hallituksen välisestä asetelmasta, jonka ongelmia sarja osaltaan tuo esille antamatta niiden ongelmien kuitenkaan ottaa liian isoa osaa sarjan sisällöstä, ja varsinkaan juonesta. Sarjan paras puoli lieneekin tässä todellisuudessa, että pieni lehti pyrkii kattamaan mahdollisimman hyvin todella ison ja laajan osavaltion uutiset pienellä budjetilla.

Saatavilla Disney+:lla ja menossa ensimmäinen kausi. Sarjan ensimmäiset jaksot (7) on saanut keskimäärin vajaat kuusi miljoonaa katsojaa per jakso. Sarjan kerrotaan saaneen vaikutteita vuoden 2019 Anchorage Daily Newsin ja ProPublican artikkelisarjasta Lawless: Sexual Violence in Alaska. Daily Newsin kerrotaan tehneen tuotannon kanssa oikeata yhteistyötä sarjan puitteissa. Hilary Swank on jo saanut roolistaan Golden Globe palkintoehdokkuuden parhaaasta näyttelijättären suorituksesta TV draamasarjassa. Swankillahan on jo kaapissaan kaksi Oscar-pystiä.

Hilary Swank sopii varsin hyvin rooliinsa, josta hän myös selviytyy hyvin ja koko sarja antaa hyvää viihdettä ilman tappeluita, verta ja väkivaltaa – vaikka aiheet ovatkin väkivaltaisia. Swankin edellinen tuotanto olikin hieman heikompaa tasoa, joten tältä odotetaan hänen kohdallaan paljon.

Suosittelemme sarjaa katseltavien sarjojen joukkoon.

Inside the Show video


Muuta luettavaa muualta

Cappuccino – Suosittu kahviharrastajien keskuudessa

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, ja sen kulutus kasvaa vuosittain. Se on suosittu juoma aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi, sekä kaikkina muinakin vuorokauden aikoina. Yksi kahvijuoma, joka on erityisen suosittu kahviharrastajien keskuudessa, on cappuccino. Artikkelissa kerrotaan myös Cappuccino ohje / miten valmistaminen tapahtuu.

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa