Arvostelussa espanjalainen HBO-Sarja 30 Monedas

Arvostelu HBO Sarjat

Espanjalainen sarja ”30 Monedas” on esillä HBO:lla ja HBO Maxissa. Sarja on kauhugenren edustaja, joka yhdistää trillerin ja mysteerin elementtejä uskonnolliseen kauhuun. Tarina keskittyy muinaiseen hyvän ja pahan välistä taisteluun ja esittelee yliluonnollisia elementtejä, kuten portaalit rinnakkaisiin maailmoihin ja unijaksot. Vaikka sarjalla on laaja narratiivinen keskittyminen ja laaja juoni, se pysyy lopulta ankkuroituna todelliseen kauhuun, joka kuvastaa tapaa, jolla ihmiset kohtelevat toisiaan pelon edessä​.

30 Monedas eli 30 Coins on espanjalainen kauhu/jännäri-sarja, jonka päätapahtumapaikkana on pieni espanjalainen kylä ja sen asukkaat. Aivan alussa katsojille näytetään, että alkuperäiset 30 kolikkoa, jotka Jeesuksen pettänyt opetuslapsi Juudas sai, katosivat omille teilleen, mutta nyt ne ovat alkaneet ilmaantua, ja niitä on keräämässä joku hahmo, joka ei ole ihminen. 30 Coins on verrattu uskonnolliseen teemaan perustuvaan X-Files -tyyppiseen näytelmään, mutta se yhdistää omat ainutlaatuiset elementtinsä.

Itse sarjan tarina

Sarja seuraa pappi Manuel Vergaraa, joka on mukana tutkimassa yliluonnollisia tapahtumia pikkukaupungissa Espanjassa. Tämä ei ole perinteinen kauhusarja, vaan se yhdistelee elementtejä draamasta, mysteeristä ja fantasiasta.

”30 Monedas” pyörii 30 hopearahan ympärillä, jotka maksettiin Juudas Iskariotille Jeesuksen pettämisen yhteydessä. Nämä rahat ovat nyt hajallaan ympäri maailmaa ja niillä sanotaan olevan yliluonnollisia voimia. Pappi Manuel Vergara, entinen nyrkkeilijä ja eksorkisti, on yksi avainhahmoista, joka yrittää selvittää rahojen arvoituksia.

Sarja tutkii teemoja kuten uskonto, petos ja ihmisen pahuus monimutkaisten hahmojen ja kiehtovien juonenkäänteiden kautta. Se ei ole pelkästään kauhusarja, vaan myös psykologinen draama, joka ottaa katsojat mukaansa syvälle henkilöhahmojen mieliin ja tunteisiin.

Roolitus

Eduardo Fernández näyttelee pappi Manuel Vergaraa, ja hän tuo hahmolleen syvyyttä ja monimutkaisuutta. Fernándezin esitys on saanut kiitosta sekä kriitikoilta että yleisöltä. Muut näyttelijät, kuten Megan Montaner ja Miguel Ángel Silvestre, ovat myös saaneet kiitosta osasuorituksistaan.

Roolitus on erittäin tärkeää sarjan uskottavuuden ja tunnelman kannalta. Hyvin valitut näyttelijät pystyvät välittämään monimutkaisia hahmoja ja teemoja, mikä tekee sarjasta entistä koukuttavamman.

Megan Montaner ja Eduard Fernández ovat loistavat päärooleissa. Heidän kemiansa on uskottava, ja molemmat luovat hahmoihinsa moniulotteisuutta. Koko näyttelijäkaarti tekee vakuuttavaa työtä.

Eduard Fernándezin roolisuoritus on erityisen mieleenpainuva. Hän tuo hahmoonsa syvyyttä ja monimutkaisuutta, jotka saavat katsojan kyseenalaistamaan omat ennakkoluulonsa.

Mutta kokonaisuutena espanjalainen kauhusarja ei osu ainakaan tähän arvostelua tekevään katselijaan – siinä ei ole varsinaisesti mitään vialla, mutta jostain syystä sarja vaan ei tunnu onnistuvan luomaan oikeanlaista tunnelmaa…

Ääniraita ja musiikki

Musiikki ja äänitehosteet ovat sarjassa erittäin onnistuneita. Ne tukevat hyvin sarjan mystistä ja kauhistuttavaa tunnelmaa. Ääniraita on monipuolinen ja jännittävä.

Äänen ja musiikin merkitys ei ole pelkästään tunnelman luojana, vaan ne myös vievät tarinaa eteenpäin. Äänisuunnittelu on monimutkaista ja sen ansiosta katsoja pääsee syvälle sarjan maailmaan.

Sarjan on ohjannut kauhuohjaaja Álex de la Iglesia, joka on tunnettu aiemmista teoksistaan, kuten ”The Day Of The Beast” ja ”The Last Circus”. Hänen ohjaustyönsä sarjassa on kerännyt kiitosta, ja sarja on usein verrattu suurella budjetilla toteutettuun kauhuelokuvaan sen sijaan, että se olisi televisiosarja​. Sarjan visuaalinen ilme ja tarinankerronta on ollut mieleenpainuvaa ja se on tuonut uutta näkökulmaa kauhugenreen​.

Voi olla että sarja ei saanut meiltä tarpeeksi huomiota, vaikka sitä maailmalla pidetäänkin kohtuullisena tuotoksena…

Kriittinen vastaanotto

Sarja on saanut yleisesti ottaen positiivista palautetta sekä kriitikoilta että katsojilta. Erityisesti tarinan monimutkaisuus ja näyttelijöiden suoritukset ovat saaneet kiitosta.

Kuitenkin jotkut kriitikot ja katsojat ovat löytäneet sarjasta heikkouksia, kuten joitakin juonellisia epäjohdonmukaisuuksia ja liiallista dramatisointia. Nämä ovat kuitenkin pieniä huomioita verrattuna sarjan vahvuuksiin.


Muuta mielenkiintoista luettavaaa muualta:

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen. Tutustu tästä: Google Pay Nordea oppaaseen.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin.

Miksi tarvitset älypuhelimelle panssarilasia?

Älypuhelimen panssarilasi tarjoaa monia etuja. Se suojaa näyttöä naarmuilta ja rikkoutumiselta, mikä voi olla kallista korjata. Lisäksi se säilyttää näytön selkeyden ja herkkyyden, joten käyttökokemus säilyy optimaalisena. Panssarilasi on edullinen vakutuus älypuhelimelle kuin koko näytön korjaaminen.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa