Five Nights at Freddy’s FIVE NIGHTS AT FREDDY’S, from Universal Pictures and Blumhouse in association with Striker Entertainment.

Five Nights at Freddy’s teki Suomessa kaikkien aikojen isoimman kauhuelokuvan avaustuloksen

Ajankohtaista Elokuvat

Five Nights at Freddy’s -kauhupeliin perustuva samanniminen elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 27.10. Elokuva sai yleisöt liikkeelle poikkeuksellisen vauhdikkaasti, sillä ensimmäisen viikonlopun aikana elokuvan näki 49 181 katsojaa.

Five Nights at Freddy’s -kauhupeliin perustuva samanniminen elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 27.10. Elokuva sai yleisöt liikkeelle poikkeuksellisen vauhdikkaasti, sillä ensimmäisen viikonlopun aikana elokuvan näki 49 181 katsojaa. Avaustulos rikkoi aikaisemman kauhuelokuvien ensimmäisen viikonlopun katsojaennätyksen, jota piti hallussaan vuonna 2019 ensi-iltansa saanut SE: Toinen luku. Sen näki ensimmäisenä viikonloppuna 42 745 katsojaa. 

Five Nights at Freddy’s (tuttavallisemmin FNAF) on suomensukuisen Emma Tammen (The Wind, Blood Moon) ohjaama ja sen tarina seuraa vartijaa, joka aloittaa uudessa työssään Freddy Fazbear’s Pizzassa. Ensimmäisessä vuorossa ollessaan hän huomaa, etteivät yövuorot pitseriassa ole aivan helppoja selvitä hengissä. Elokuvan ikäraja on K16.

”Elokuva-alalla on kansainvälisesti oltu huolestuneita nuorison elokuvissakäynnistä. Five Nights at Freddy’sin valtava yleisöryntäys osoittaa, että nuoret ovat kyllä valmiita lähtemään elokuviin, kun sisältö on heitä kiinnostavaa. FNAF-yleisö on voittopuoleisesti nuorisoa ja nuoria aikuisia”, kertoo elokuvaa levittävän Finnkinon elokuvalevityksen johtaja Mika Nieminen.

Elokuvaa tähdittävät Josh Hutcherson (UltramanNälkäpelifranchise), Elizabeth Lail (YouMack & Rita), Piper Rubio (Holly & Ivy, Unstable), Kat Conneryn Sterling (We Have a Ghost9-1-1), Mary Stuart Masterson (BlindspotPaistetut vihreät tomaatit) ja Matthew Lillard (Good GirlsScream).

Five Nights at Freddy’s -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Scott Cawthon, Emma Tammi ja Seth Cuddeback.

Elokuvan ikoniset animatrooniset hahmot on luonut Jim Henson’s Creature Shop.

Five Nights at Freddy’s -elokuvan ovat tuottaneet Jason Blum ja Scott Cawthon. Vastaavia tuottaja ovat Bea Sequeira, Russell Binder, Marc Mostman ja Christopher H. Warner. Universal Pictures esittää Blumhouse -tuotannon yhteistyössä Striker Entertainmentin kanssa.

Five Night’s at Freddy’s on pelisuunnittelija Scott Cawthonin vuonna 2014 julkaisema kauhupeli, josta tuli välitön maailmanlaajuinen hitti. FNAF-pelimaailma sisältää nyt mm. yhdeksän peliä, spin-off -pelejä ja novellitrilogian – sekä ison määrän fanien tuottamia sisältöjä mm. YouTubessa.

Lähde: Finnkinon tiedote

Katso elokuvan traileri alta


Muuta luettavaa muualta

Mikä on digitaalinen allekirjoitus?

Digitaalinen allekirjoitus on sähköinen tapa vahvistaa asiakirjoja ja sopimuksia. Se korvaa perinteisen paperiin kirjoitetun allekirjoituksen sähköisellä vastineellaan. Digitaaliset allekirjoitukset perustuvat monimutkaiseen salaustekniikkaan ja turvallisuusprotokolliin, mikä tekee niistä oikeudellisesti päteviä ja turvallisia.

Miksi tarvitset älypuhelimelle panssarilasia?

Älypuhelimen panssarilasi tarjoaa monia etuja. Se suojaa näyttöä naarmuilta ja rikkoutumiselta, mikä voi olla kallista korjata. Lisäksi se säilyttää näytön selkeyden ja herkkyyden, joten käyttökokemus säilyy optimaalisena. Panssarilasi on edullinen vakutuus älypuhelimelle kuin koko näytön korjaaminen.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa