Arvostelussa HBO:n The Staircase

Ajankohtaista Arvostelu HBO

Harvemmin tulee näiltä suoratoistokanavilta katsottua tositapahtumiin perustuvaa sarjaa, mutta nyt on sellainen katselussa ja arvosteltavana. HBO:n The Staircase kertoo tarinan tapaturmasta tai murhasta mikä tapahtuu rappusissa – mistä nimi The Staircase.

https://www.youtube.com/watch?v=TftAFQflBy8

Pääosassa: Colin Firth, Toni Collette, Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane Dehaan, Olivia Dejonge, Rosemarie Dewitt, Tim Guinee, Parker Posey, Frank Feys, Joel Mckinnon Miller, Cullen Moss, Patrick Schwarzenegger, Sophie Turner, Vincent Vermignon sekä Odessa Young.

Tositarinaan perustuva “The Staircase” tutkii Michael Petersonin elämää, hänen suurta pohjoiscarolinalaista perhettään ja hänen vaimonsa, Kathleen Petersonin, epäilyttävää kuolemaa. TV-sarja koostuu kahdeksasta osasta, joista jokainen on noin tunnin mittainen – tämä sarja vaatii ”turnauskestävyyttä”.

Kuten monet tositarinoihin pohjautuvat tv-sarjat, myös The Staircase kärsii ajoittaisesta hitaudesta ja sarja olisi varmasti pystytty toteuttamaan lyhyempänäkin versiona, mutta näin kahdeksan tunnin minisarjana, se tuo jokaisen mukana olevan henkilön varsin hyvin kuvattuna mukaan ja katselijan useastikin miettimään, mitä oikeasti tapahtui?

Päähenkilö Michael Peterson (Colin Firth) on vähintäänkin haastava henkilö ”lukea”, kirjailija, poliitikko on oikeassa elämässäkin osannut sepitellä tarinoita, ja jäänyt myös politiikassa kiinni valehtelusta, joten murhaoikeuden käynnissä nämä asiat eivät välttämättä ole parhaita mahdollisia ominaisuuksia. Siihen kun vielä lisää perheen epätavallisen koostumuksen ja taustat, ollaan valmiina melkoiseen soppaan, missä pian kukaan ei enää tiedä, mitä oikeasti tapahtui, ja minkälainen henkilö päähenkilö, syytetty Peterson oikeasti on.

Sarja alkaa kertomuksen vuodesta 2001 ja päättyy vuoteen 2017 – mutta oliko Michael syyllinen, ja mitä tapahtui hänen edelliselle vaimolleen? Mitä Petersonin perheen äidille oikeasti tapahtui, oliko Michael syyllinen, vai oliko syyllinen aivan joku toinen? Kuka valehtelee, ja kuka ei kerro koko totuuttaa, ja osaako syyttäjä tai puolustus kysyä oikeita asioita – otetaan huomioon, että eletään vuotta 2001 – ei vuotta 2022.

Pitkäveteinen sarja

Kaikella kunnioituksella sarjan tekijöitä ja näyttelijöitä kohtaan, sarjaa oli parissakin kohtaa vaikea jaksaa katsoa – mutta jostain löytyi jaksamista jatkaa aina jakso loppuun saakka, tietäen että sarja loppuun kahdeksannen jakson jälkeen, ja toivoen että näiden jaksojen aikana saataisiin jonkinlainen tulos, kuka teki mitä, ja mitä oikeasti tapahtui?

Emme luonnollisesti kerro sarjan loppumisesta mitään, ja suosittelemme sarjaa ainoastaan sellaisille, jotka oikeasti jaksavat katsoa kohtuullisen pitkäveteistä, yhtä tapahtumaa käsittelevää perhedraaman, sillä sitä The Staircase enemmänkin on – perhedraama. Se kertoo tarinan yhdestä perhestä, sen alkuvaiheista ja miten perheestä tuli sellainen kuin se, aina siihen saakka kun perhe omalla tavallaan hajoaa, jokaisen perheen jäsenen jatkaessa omaa elämäänsä valitsemallaan tavalla. Petersonin perhe ei ole mikään siloposkinen miljonääriperhe, eikä tavallinen amerikkalainen työläisperhe, vaan enemmänkin keskiluokkainen, kohtuullisen hyvän toimentuleva useamman lapsen uusioperhe, jolla on omat ongelmansa ilman perheen äidin kuolemaakin.

Sarja tarjoaa useita erilasia vaihtoehtoja tapahtuneelle, ja juuri kun alat itse olemaan sitä mieltä, että tiedät mitä tapahtui, sarja esittää uuden vaihtoehtoisen tavan tapahtuneelle, tai tuo esille jonkin aiemmin piilossa olleen faktan – ja ovatko faktat oikeita, vai sarjan tekijöiden omia lisäyksiä?

Näyttelijätyö on varmasti tasokasta- kuten myös ohjaus, ja monesti todellisuus on tarinoita erikoisempi, joten The Staircase antaa kyllä katseltavaa- jos vain jaksaa päästä niiden muutaman suvantovaiheen yli.

Sarja antaa oman mielenkiintoisen kuvauksensa amerikkalaisesta oikeusjärjestelmästä, joka onkin sarjan toinen pääosan esittäjä, Petersonin perheen lisäksi. HBO:n sarja tekee mielestäni hyvä tasoinen työn oikeudenkäynnin, perheen ja kaikkien tapahtumien kuvaamisessa.

Tilaa oma HBO….


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Tulevaisuuden valokuitu laajakaista

Valokuitu laajakaista on tulevaisuuden yhteydenpidon keino, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden kotona, toimistossa tai matkoilla. Valokuidun avulla voit nauttia sujuvasta suoratoistosta, nopeasta tiedostojen lataamisesta ja videopuheluista ilman keskeytyksiä tai viivettä.

LED-valot – tehokkaita ja monipuolisia valonlähteitä

LED-valot ovat erittäin energiatehokkaita, sillä niiden valmistusprosessi kuluttaa vähän energiaa ja ne tuottavat vähemmän lämpöä kuin perinteiset valonlähteet. Lisäksi LED valot kestävät pitkään ja niiden käyttöikä on moninkertainen verrattuna esimerkiksi hehkulamppuihin.

Digitalisaatio – muuttaa tapamme tehdä asioita

Digitalisaatio on mullistanut tapamme tehdä asioita. Se tarkoittaa digitaalisten teknologioiden käyttöönottoa ja integroimista eri alojen toimintaan. Digitalisaation myötä olemme siirtyneet paperilomakkeista sähköisiin palveluihin ja käyttäneet yhä enemmän tietokoneita, älypuhelimia ja muita digitaalisia laitteita arkipäiväisissä toiminnoissamme.

Digitalisaatio on myös luonut uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja muuttanut perinteisiä toimialoja. Esimerkiksi verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti ja digitalisaatio on mahdollistanut uusien digitaalisten palveluiden kehittämisen, kuten pilvipalvelut ja tekoälyratkaisut.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa