Suoratoistopalvelut ja ajanviete

Ajankohtaista Suoratoisto

Tekniset laitteet ovat valloittaneet vapaa-aikamme. Se ei ole musta tuntuu väitä, vaan perustuu empiiriseen tutkimukseen, jonka jokainen meistä voi suorittaa missä vain – ihmiset ovat kuin älypuhelin olisi kasvanut käteen kiinni. Siitä johtuen myös kilpailu vapaa-ajastamme on entistä monipuolisempaa – televisio on menettänyt omaa asemaansa televisiona, mutta laitteena se on vielä kilpailukykyinen – eli kyse on lähinnä siitä, katseletko perinteisiä televisio ohjelmia eli lineaarisesta tuotettua suoraa ohjelmaa, vai katsotko televisiota juuri silloin kun sitä haluat – erilaisten suoratoistopalveluiden kautta.

Suorantoiston maailma

Suoratoiston kanavatarjonta laajenee kokoajan ja tarjolla on paljon niin eurooppalaista kuin amerikkalaista viihdettä. Meille on tarjolla elokuvia, sarjoja ja dokumentteja sekä enemmän urheilulähetyksiä kuin koskaan aiemmin. Perinteiset tv-kanavat ovat myös laajentaneet suoria lähetyksiään suoratoistokanavilleen sekä nettisivustoilleen sekä sosiaaliseen mediaan – puhutaan jo laajoista hybridiohjelmista. Ohjelmien jakaminen erilaisten oheistoimintojen kautta sosiaalisiin kanaviin myös tuo mukanaan lisäongelman: osa katsojista jää sosiaalisiin kanaviin kuten TikTok, Instragram ja YouTube viettämään aikaansa muiden ohjelmien parissa, eikä palaakaan alkuperäiseen ohjelmaan.

Eikä koskaan aikaisemmin ole ollut tilannetta, missä jalkapallofani voit viettää käytännössä minkä tahansa illan kotona tai missä vain ruudun äärellä katsellen jalkapalloa monista eri sarjoista ympäri maapalloa – ja jalkapallon lisäksi jääkiekkoa, koripalloa, amerikkalaista jalkapalloa, dartsia, yleisurheilua, uintia, nyrkkeilyä, golfia, sulkapalloa…. lajien kirjo ja tarjonta on henkeä salpaava.

Viihde ja vapaa-aika

Samalla kun viihteen tarjonta laajenee, on myös vapaa-ajan määrä lisääntynyt. Tämänkin on aiheuttanut tekninen kehitys. Mobiiliteknologia on taasen mahdollistanut sen, että voimme katsella televisiota tai näitä suoratoistokanavia vaikka linja-autossa tai junassa matkustaessamme, tai autontakapenkillä.

Uusien ohjelmaformaattien kautta viihdeohjelmiin ollaan liitetty myös katsojien kotona tekemistä ja menemistä- osallistumista ja tulevaisuuden uudet formaatit varmasti lisäävät tätä tuoden ohjelmiin entistä enemmän kuin kumppaniratkaisuja aina syömisistä juomisiin ja vaatteisiin – mainonta lisääntyy ja markkinoinnin mahdollisuudet samalla.

Kun tähän vielä huomioidaan etätyön kasvava määrä, tiedetään että tilastollisesti vapaa-aika jatkaa entisestään kasvamistaan, joka antaa lisämahdollisuuksia myös suoratoiston kasvamiselle – tai television omien ohjelmien kehittymiselle. Onko sitten tulevaisuuden voittaja YLE kaikkine tarjontoineen, vai pystyvätkö kansainväliset toimijat kuten NetFlix, Allente, Amazon ja Disney yms pitämään suhteellisesti sopivan osuuden markkinoista, jotta niiden kannattaa olla jatkossakin saatavilla. Onhan se aikamoinen kehityskaari, mikä esimerkiksi Amazonilla on, kun ajattelee Jeff Bezosin lähteneen liikkeelle 1994 omasta Seattlen autotallistaan ja nykyään mies on noin 200 miljardin dollarin omaisuudellaan maailman rikkaimpia ihmisiä!

Koska viihdettä on tarjolla entistä enemmän, ja muutakin vapaa-aikaan sijouttuvaa toimintaa, ja samalla vielä yhteiskunta on kehittynyt, taloudelliset näkymät ovat paremmat ja yhteiskunnassa liikkuu entistä enemmän rahaa – on vapaa-ajan täyttämisessä käynnissä kova kilpailu ja usein itse kuluttaja voi käyttää useampaa palvelua yhtäaikaa – ei ole mitenkään erikoista, että ollessamme nauttimassa ravintolaillallista, kuvaamme ruoat sosiaalisen median kanavaan, jossa keskustelu jatkuu muiden tuttavien ja tuntemattomien kanssa – tai katsellessamme televisiota räpläämme samalla omaa älypuhelinta lukien uutisia, sähköposteja ja jopa tehden töitä – sillä samalla kun vapaa-ajan määrä on lisääntynyt ja työn tuntimäärä muka vähentynyt, on se rajaviiva työn ja vapaa-ajan välillä hämärtynyt.

Viihde ja tulevaisuus

Totta kai suoratoistopalvelu ja viihdepalveluille on myös se vastavoima eli kaikki liikunta ja yhdessä tekeminen ilman teknisiä laitteita, mutta tosiasia on että entistä enemmän ihmisiä ympäri maapalloa nousee kehityksen ja talouden kehittyessä myös teknisiä portaita eteenpäin ja harvoilla alueilla pystytään välttämään tekniikan vallankumous. Älypuhelimet kuitenkin tuovat moneen arkiseenkin tehtävään nopeutta ja helpoutta ja siinä sivussa tulevat pelipalvelut ja suoratoistopalvelut tulevat kuin vaihvihkaa arkeen.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläin on todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Fazer Patukat joulukalenteri – Herkullinen tapa odottaa joulua

Fazer Patukat joulukalenteri on herkullinen ja hauska tapa odottaa joulua. Kalenterissa on 24 luukkua, joista jokaisen takaa paljastuu yllätys: Fazerin suosituimpia patukoita eri makuvaihtoehdoilla. Joulukalenteri sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä Fazerin patukat ovat suosittuja kaikenikäisten keskuudessa. Kalenteri tuo mukavan joulufiiliksen jokaiseen päivään ja auttaa unohtamaan kiireen hetkeksi. Fazer Patukat joulukalenteri on myös loistava lahjaidea läheisille, jotka arvostavat herkuttelua ja joulun tunnelmaa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa