Arvostelussa HBO:n uusi True Detective kausi Night Country

Ajankohtaista Arvostelu HBO Luettavaa Sarjat Suoratoisto

True Detectiven aiemmat kolme kautta ovat monelle HBO:n katsojalle, ja muillekin varsin tuttuja, mutta nyt tämä uusi neljäs kausi vie tapahtumat Alaskaan, ja tapahtumien polttopisteessä on paikallinen poliisipäällikkö ja paikallinen arktisen alueen tutkimuskeskus, jonka tutkijat vain yksinkertaisesti katoavat juuri kaamoksen alkaessa.

Night Country vie katsojat Alaskan syrjäiseen maisemaan, Enniksen pieneen kaupunkiin, jossa kaksi etsivää, poliisipäällikkö Liz Danvers ja Alaskan tiepoliisin Navarro, selvittävät katoamistapausta Tsalalin tutkimusasemalla. Sarjan luoma tunnelma on synkkä ja intensiivinen, mikä on tyypillistä True Detective -sarjalle. Alaskan karu ja lumoava maisema luo täydellisen taustan tarinalle, joka kietoo katsojan mukaansa.

Alaskan kaamos on kuin Lapin – joskin se taitaa olla vielä pimeämpi, ainakin mitä tulee Enniksen tapahtumiin.

Pääosassa poliisipäällikö Liz Danversinä nähdään monesta tuttu Jodie Foster ja Evangeline Navarrona Kali Reis. Sarjan uusimman kauden on ohjannut Issa Lopez ja käsikirjoittanut Nic Pizzolatto, joka on ollut käsikirjoitustiimissä jo vuodestga 2014 alkaen. Tämä neljäs kausi sisältää kuusi jaksoa, joista vasta yksi on oli saatavilla tätä alustavaa arvostelua kirjoitettaessa. Muita näyttelijöitä mukana: Finn Bennett, Isabella Star Lablanc, Aka Niviâna, Anna Lambe, Joel D. Montgrand, Christopher Eccleston sekä John Hawkes.

Jotain kummaa on tapahtunut tutkimusasemalla, jolla näyttää siltä, että kaikki kahdeksan tutkijaa olisivat vain kadonneet. Ainoa varsinainen liidi, mitä etsivällä on, on paikalta löytynyt naisen kieli, ja nimenomaan alkuperäiskansalaisen eli eskimon kieli. Miten se on päätynyt asemalla, jolla oli vain miestutkijoita? Ja miten Navarron vanha tutkimus nousee yhtäkkiä esille näiden katoamisten kanssa.

Kun vielä paikallinen Rose Aguineau (Fiona Shaw) kertoo kuolleen tuttunsa auttaneen häntä löytämään poliisin etsimiä henkilöitä, on katsojilla entistä enemmän kysymysmerkkejä. Joka tapauksessa tämä True Detective kausi pitää sisällään myös tuntemattomia ja mystisiä asioita, henkiolentoja. Odotamme mielenkiinnolla jo seuraavaa jaksoa ja suosittelemme sarjaa niille, jotka ovat katsoneet True Detective kausia aiemmin, sekä sellaisille, jotka tykkäävät katsella ajanvietettä, joka on jotain muuta kuin tavallinen poliisi-tai draamasarja, ja jota ei haittaa vaikka tapahtumat menevät kenties hieman myös sinne yliluonnollisen puolelle.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
MobilePay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa