Ismo Lehkonen ja Jussi Jokinen liittyvät Viaplayn NHL-tiimiin

Ajankohtaista Viaplay

Uusi uljas NHL-kausi käynnistyy ensi viikolla. Luvassa on paljon odotettu fanien, ja sitä myötä tunnelman paluu halleihin. Uutena tulokkaana mukana on myös täysin uusi joukkue Seattle Kraken, joka nostaa joukkuemäärän 32:een. Ismo Lehkosella ja Jussi Jokisella vahvistettu uudistunut Viaplayn NHL-tiimi tarjoaa joka peliviikolla suomenkielisen NHL-studion rautaisine asiantuntijoineen ja kiinnostavimpine keskusteluineen. Lisäksi luvassa on runsaasti pelejä suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan – peräti 115 prime time -ottelua runkosarjassa. Kaikki NHL-ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.

Viaplayn NHL-asiantuntijatiimin uusimpana vahvistuksena alkavalla kaudella nähdään Jussi Jokinen. Muutama vuosi sitten mittavan NHL-uransa päättänyt Jokinen on kautta aikain yksi kokeneimpia suomalaisia NHL-tähtiä. Paluun tiimiin tekee myös Ismo Lehkonen – valtakunnan tunnetuimpia kiekkoasiantuntijoita, joka ei suorine mielipiteineen säästele studiossa sanojaan. Edelliseltä kaudelta tuttuun tapaan asiantuntijoina jatkavat lisäksi Ville Nieminen, Esa Pirnes, Ossi Väänänen, Kimmo Timonen sekä Sami Hoffrén.

”NHL antoi minulle pelaajana paljon ja oli mahtavaa saada olla osa sitä niin kauan. Nyt kun aktiiviura on päättynyt, onkin mahtavaa päästä tällä tavalla seuraamaan NHL:ää edelleen lähietäisyydeltä. Odotan kovasti tätä uutta haastetta ja toivon että pystyn tuomaan katsojille jotakin sellaista, jolla päästä vieläkin lähemmäs peliä”, lupaa Jussi Jokinen.

”Edessämme on huipputasainen runkosarja, jossa jokaisesta pisteestä käydään raaka taistelu. Kiinnostavia pelaajia on paljon. Janne Kuokkanen New Jersey Devilsissä on liimapelaaja, joka tulee saamaan paljon ruutua. Tuleva kausi näyttää miten tulee asettumaan. Kaapo Kakko; pitäisi sopia erinomaisesti Rangersin valmentajan Gallantin pelikuvioon. Kakko antaa artistimaista tulitukea, josta Gallant tykkää. Minkälaisen paikan Kakko lopulta saa? Ja millä tavalla Barkov kestää järjettömät paineet? Häntä ei tulla jättämään hetkeksikään rauhaan jäällä mutta voiko valmentaja säästää Barkovia, jotta mies pysyy kunnossa kauden tärkeimpiin peleihin? Ja miten oma joukkue voi auttaa?” pohtii Ismo Lehkonen alkavan kauden kiemuroita.

”NHL:ssä jokainen päivä on uusi päivä! Puhutaan taktisuudesta, pelitavasta tai mistä tahansa NHL:ään liittyen – jokaisena päivänä oppii uutta. Mahtavaa kun voi olla samaan aikaan sekä fani että olla töissä – koskaan ei pääse tylsistymään!” hehkuttaa Lehkonen.

Viaplayn NHL-tiimin studioisäntinä tulevalla kaudella jatkavat Iiro Harjula ja Tuomas Meling ja selostajina Suomen virallinen NHL-ääni Antti Mäkinen sekä Tero Kainulainen.

”32 NHL-joukkueen lisäksi olen innoissani myös 33. joukkueesta – meidän joukkueesta. Niemisen ja Lehkosen miekkailut, Pirnekset syväanalyysit, Hoffrenin loputon tietopankki ja Jokisen, Väänäsen sekä Timosen mittava kokemus NHL-jäiltä on täydellinen kombinaatio. Matkanteko tässä porukassa on etuoikeus!” toteaa Antti Mäkinen Viaplayn alkavan kauden joukkueesta.

NHL-kausiennakko ja Vegas Golden Knights vs Seattle Kraken avaavat NHL-kauden

Viaplayn NHL-kauden avaa kaksituntinen kattava NHL-kausiennakko, jossa Ville Nieminen, Ossi Väänänen, Antti Mäkinen, Sami Hoffrén ja Ismo Lehkonen pureutuvat tulevaan kauteen käyden läpi läntisen ja itäisen -konferenssin joukkue joukkueelta, paneutuen kiinnostavimpiin pelaajiin, ennakko-odotuksiin ja viime kauden yllättäjiin. Kapellimestareina ennakkostudiossa tahtipuikkoa heiluttavat Iiro Harjula sekä Tuomas Meling.

Kauden ensimmäinen suomeksi selostettava peli on seuraavan varhaisaamun Vegas Golden Knights – Seattle Kraken, mikä on samalla uuden NHL-joukkueen ensimmäinen ottelu. Ottelu käynnistyy klo 5:05 Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport+ Suomi -kanavalla. Selostamossa ääneen päästetään kaksikko Antti Mäkinen ja Ville Nieminen.

Syyskauden studiolähetykset:

 • Ti 12.10. klo 20:00-22:00 NHL-studio: kausiennakko
  Itäinen konferenssi; juontaja: Iiro Harjula ja asiantuntijat: Ville Nieminen, Ossi Väänänen, Antti Mäkinen.
  Läntinen konferenssi; juontaja: Tuomas Meling ja asiantuntijat: Sami Hoffrén, Ismo Lehkonen, Antti Mäkinen.
 • La 16.10. klo 19:30 NHL-studio Sabres vs. Coyotes
 • La 23.10. klo 19:30 NHL-studio Capitals vs. Flames
 • La 30.10. klo 20:00 NHL-studio Predators vs. Islanders
 • Su 31.10. klo 18:30 NHL-studio Hurricanes vs. Coyotes
 • La 6.11. klo 19:30 NHL-studio Senators vs. Lightning
 • La 13.11. klo 19:30 NHL-studio Devils vs. Bruins
 • La 20.11. klo 19:30 NHL-studio Senators vs. Rangers
 • Pe 26.11. klo 19:30 NHL-studio Blackhawks vs. Blues
 • La 4.12. klo 19:30 NHL-studio Panthers vs. Blues
 • La 11.12. klo 19:30 NHL-studio Senators vs. Lightning
 • La 18.12. klo 20:30 NHL-studio Wild vs. Panthers
 • To 23.12. klo 20:30 NHL-studio Maple Leafs vs. Blues

*muutokset mahdollisia


Supertähdet niin kentällä kun Viaplayn haastatteluissa

Kaikki NHL-ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä lähes kaikki myös V sport -kanavilla. Suorien lähetysten lisäksi luvassa on kotimaiset studiolähetykset viikoittain, parhaimmillaan jopa kahtena päivänä viikossa. Studioissa nähdään otteluanalyysien lisäksi myös ainutlaatuisia haastatteluita, joissa ääneen pääsevät kauden aikana niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin supertähdet.  

”Viime kaudella keskityimme eturivin suomalaispelaajin. Tällä kaudella puheenvuoro annetaan lisäksi sarjan kirkkaimmille tähdille myös kotimaan ulkopuolelta. Pääsemme kuulemaan mm. Gretzkyn maaliennätystä jahtaavan Aleksandr Ovechkinin ajatuksia maalinteosta sekä Patrick Kanen muistelmia ensimmäisestä NHL-pelistään. Tulevalla kaudella tulemme myös tarkastelemaan minkä takia suomalaisia Stanley Cup -voittajia on vielä varsin maltillisesti vaikkapa ruotsalaisiin verrattuna. Tulemmekin tarkastelemaan alkavalla kaudella niiden joukkueiden voittomahdollisuutta, joista löytyy suomalaisia runkopelaajia. Olisikin hienoa, jos tällä kaudella saisimme uusia suomalaisnimiä pokaaliin”, toivoo Iiro Harjula.

Lisäksi myös valtavan suosion saavuttanut Kimanttia podcast jatkuu normaaliin tapaan torstaisin ensi viikosta alkaen. Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen tarinointia tarunhohtoisesta värittävät jatkossakin lukuisat mielenkiintoiset, ja joskus myös yllättävät vieraat. Varmaa on, etteivät jutut lopu eikä naurunpyrskähdyksiltä säästytä. Kimanttia podcast on kuunneltavissa Spotify ja Podplay -palveluissa.

Vastaa