sherwood tv-sarja sherwood tv-sarja

Arvostelussa MTV Katsomon ja YLE Areenan brittisarja Sherwood

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo Sarjat Suoratoisto Yle YLE Areena

MTV Katsomon ja YLE Areenan brittiläinen TV-sarja Sherwood tuo meille tapahtumasarjan, joka sijoittuu pieneen entiseen kaivoskaupunkiin pohjoisemana Englantia, muttei kuitenkaan pohjoisessa saakka. Pienessä kaupungissa alkaa tapahtua, yksi vanha kaivosmies ammutaan jousella kuoliaaksi ja see aikaan vanhojen haavojen ja muistojen aukeamisen tapahtumista, jotka tapahtuivat parikymmentä vuotta sitten Thatcherin hallituksen aikana kun Englannissa aloitettiin kivihiilikaivosten alasajat. TV-sarja on siis toisaalta tuon ajan muisteluita, mutta myös tositapahtumiin perustuvan tappajajahdin TV-versio. Miksi joku ampuisi harmittoman, joskin pahan suustaan, entisen vanhan kaivosmiehen? Onko taustalla vanhat poliisien tekemät asiat, vai kaivostyöntekijöiden, lakkovalvojien ja rikkureiden väliset kahnaukset?

Murhaa alkaa selvittää paikalla myös silloin lakkoaikana ollut poliisi, nykyinen DCS eli poliisipäällikkö Ian St Clair (David Morrissey), jolla itselläänkin on selvittämättömiä asioita liittyen menneisiin. Häntä saapuu pian auttamaan toinen komisario Lontoosta, DI Kevin Salisbury (Robert Glenister), joka hänkin on vanhan lakkoajan veteraani nimenomaan Sherwoodista.

Iso rooli sarjassa on myös murhatun kaivosmiehen leskellä Julie Jacksonilla (Lesley Manville), varsinkin kun tapetun miehen ”ystävät” eli toiset kaivosmiehet ovat tulossa kylään linja-autolasteittain osoittamaan arvostustaan ja muistelemaan menneitä. Julien sisko Cathy Rowley (Claire Rushbrook) ei ole väleissä Julien kanssa, koska hänen miehensä oli lakon aikana töissä, eli rikkuri – ja tämä vei siskosten välit tosi huonoksi ja siinä samassa myös heidän lastenlastensa välit , jopa siinä mielessä että Cathyn poika Scott (Adam Hugill) on aikamoisen erakko, nuori mies, joka on joutumassa vankilaan.

Valitettavasti tapettu Gary Jackson (Alun Armstrong) ei ole ainoa kuolonuhri tässä sarjassa, kun Neel Fisherin (Bally Gill) vaimo Sarah (Joanne Froggatt) löytyy kuolleena kotoaan – nyt poliisilla on kaksi murhaa tutkittavana, ja hullu jousiampuja Sherwoodin metsässä. Mikä rooli on sitten Sparrown perheellä tähän kaikkeen, sillä poliisi tietää heidän olevan mukana vähän siinä sun tässä rikollisessa toiminnassa, vaikkakin päältäpäin heillä onkin vain paikallinen taksiyritys sekä aktiviteetti farmi, mistä löytyy jousiammuntaa ja mm. kirveenheittoa. Ja kaiken tämän ohella poliisi alkaa epäillä, että alueella oli aikoinan lakon aikana poliisi, soluttautuneena paikallisväestöön…. ja joka ei koskaan palannut poliisiksi, vaan otti tehdyn henkilöllisyyden ja jatkoi elämäänsä kaivoskylässä.

Sarjan on luonut ja kirjoittanut James Graham. Shewrwood on saanut inspiraationsa tosielämän murhista Nottinghamshiressa Englannissa vuonna 2004. Kuusijaksoisen sarjan ensimmäinen jakso esitettiin BBC One -kanavalla 13. kesäkuuta 2022.

Sarja on perus brittisarja, hyvin käsikirjoitettu, hyvin ohjattu ja näytelty ja hyvää arkiviihdettä. Ei mitään erikoista, ei liikaa välivaltaa tai kuolemaa. Sopivasti henkilöiden kasvutarinoita ja eteenpäin sujuvaa kerrontaa, joka vähitellen etenee kohti ratkaisuja, paljastamatta kaikkea liian nopeasti.

Ps. kausi kakkonen on tulossa…. tulevan kauden näyttelijät:

Ohjaajana Clio Barnard (“Ali & Ava”), uuder kasvot David Harewood (“The Night Manager”), Robert Lindsay (“My Family”), Monica Dolan (“Black Mirror”), Sharlene Whyte (“Small Axe”), Stephen Dillane (“Vigil”), Ria Zmitrowicz (“The Power”), Aisling Loftus (“The Midwich Cuckoos”), Robert Emms (“Andor”), Michael Balogun (“Top Boy”), Christine Bottomley (“Domina”), Oliver Huntingdon (“Happy Valley”) Jorden Myrie (“Mood”), Conor Deane (“All Creatures Great & Small”) sekä Bethany Asher (“Wild Bill”).

Palaavat: David Morrissey (“Red Riding”), Lesley Manville (“Mrs Harris Goes to Paris”), Lorraine Ashbourne (“Alma’s Not Normal”), Philip Jackson (“Raised by Wolves”), Perry Fitzpatrick (“Line of Duty”), Bill Jones (“The Village”) sekä Adam Hugill (“Doctor Strange in the Multiverse of Madness”).

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa