the serpent queen the serpent queen

Arvostelussa MTV Katsomon The Serpent Queen

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo MTV Sarjat Suoratoisto

MTV Katsomon kahdeksan osainen minisarja The Serpent Queen on draamasarja 1500-luvulla eläneen Katariina de Medicin vaiheikkaasta elämästä ja noususta italialaisen aatelissuvun orvosta Ranskan kuningattareksi. Sarja seuraa Ranskan hallitsijasuvun tekemisiä 1500-luvulla ja poliittisia käänteitä niin Espanjan, Italian kuin Englannin kanssa. The Serpent Queen perustuu Leonie Friedan kirjaan ”Catherine de Medici: Renaissance Queen of France”.

The Serpent Queen -sarjassa nähdään useita lahjakkaita näyttelijöitä. Pääosassa, Catherine de Medicinä, esiintyy Samantha Morton, joka on tunnettu monipuolisista rooleistaan sekä elokuvissa että televisiossa. Muut keskeiset näyttelijät, kuten Charles Dance ja Ludivine Sagnier, tuovat myös syvyyttä ja monipuolisuutta sarjan hahmoihin. Katsojaa saattaa meidän laillamme välillä häirtiä Katariinan roolihahmon tyyli selittää tapahtumia katsojille. Sarjan tuotanto on huomionarvoista. Lavastus ja puvustus on tehty huolellisesti, mikä luo uskottavan ja elävän kuvan 1500-luvun Ranskasta. Näiden elementtien ansiosta katsojat voivat uppoutua täysin sarjan historialliseen maailmaan ja sen tarjoamaan elämykseen.

Sarjan juoni

Sarja alkaa vuodesta 1560, kun Katariina, leskikuningatar ja Ranskan hallitsija, kutsuu palvelijatytön luokseen ja alkaa kertoa omaa tarinaansa. Tarina sisältää runsaasti juonittelua, valtapeliä, seksiä ja salamurhia, jotka kuvaavat Katariinan aikaa hovissa. Miten olikaan mahdollista että Italiassa kaikkien vihaama di Medicin tytär päätyy Ranskan kuninkaan pojan vaimoksi.

Katariina naitettiin teini-ikäisenä Ranskan hoviin, jossa hänen päätehtävänsä oli synnyttää perillinen. Tämä tehtävä osoittautui haastavaksi, sillä hänen aviomiehensä, Orléansin herttua Henri, vietti aikaansa mieluummin rakastajattarensa kanssa. Sarjassa kuvataan, kuinka Katariina oppii selviytymään hovin juonittelun ja valtapelin keskellä.

Kaikki ei kuitenkaan ole 1500-luvulla aivan sillä selvää – kuten niin monista muistakin historiallisista draamoista ollaan nähty, vaimon pääasiallinen tehtävä on suvun jatkaminen eli lapsen synnyttäminen, ja ennen kuin lapsi syntyy, ei Katariinalla ole varsinaisesti mitään statusta hovissa. Kun vielä Katariinan mies Henrik on enemmän kiinnostunut vanhasta tutustaan Dianesta joka siis on Katariinan serkku, ollaan melkoisen ongelma äärellä. Katariina on kuitenkin melkoisen valmis tekemään isoja asioita sekä oman että Henrikin tulevaisuuden kannalta.

Katariinan vallankäyttö ja hänen ympärilleen rakennetut huhut ovat keskeisessä osassa sarjassa. Hänestä kerrotaan olleen valmis jopa myrkyttämään oman poikansa säilyttääkseen valtansa. Lisäksi hän oli tunnettu myrkkyjen käyttäjä, ja sarjassa viitataan hienovaraisesti siihen, miten hän käytti myrkkyjä vastustajiensa eliminointiin. Huhut Katariinan uskosta noituuteen ja paholaispalvontaan ovat olleet osa hänen legendansa. Sarjassa nämä elementit tuovat lisämaustetta tarinaan, vaikka historiallisesti niiden todenperäisyys on kyseenalainen. Erityisesti hänen väitetään surmanneen Navarran kuningattaren myrkyllään, mikä aiheutti kauhua Ranskan protestanttien keskuudessa. Katariina oli äitinä erittäin julma ja vaativa. Hänellä oli tiukka ote lapsistaan, ja kolme hänen pojistaan nousi Ranskan kuninkaiksi. Sarjassa kuvataan, kuinka Katariina käytti lapsiaan poliittisina pelinappuloina ja kuinka hän rankaisi tytärtään Margaretaa tämän salasuhteesta.

Sarjan taustalla on myös kulttuuri, ja uskonto, sillä tuohon aikaan Ranskassa ei ollut varsinaista uskonvapautta ja Maria Stuartin tullessa kuvioihin alkavat protestanttien ja katolisten väliset kahnaukset.
Sarjan jokainen jakso on lähes tunnin pituinen ja ensimmäinen kausi päättyy suurinpiirtein tilanteeseen, missä alun kerronta Katariinan toimesta Rahimalle alkaa. Katariinan ollessa Ranskan kuningatar.

Vaikka sarja on luonnollisesti fiktiota ja väritettyä historiaa, suosittelemme sarjaa historiallisetn draamojen ystäville.

Historia:

Katariina de’ Medici; oli italialainen aatelisnainen, joka oli Ranskan kuningatar Henrik II:n puolisona vuosina 1547–1559. Katariina oli syntyisin Caterina Maria Romola di Lorenzo de’ Medici ja hän kuului kuuluisaan italialaiseen Medicien mahtisukuun. Katariina oli paitsi Ranskan kuninkaan puoliso myös kolmen Ranskan kuninkaan äiti. Hänet muistetaan ehkä parhaiten siitä, että hänen toisen poikansa hallituskaudella järjestettiin pärttylinyön verilöyly vuonna 1572. Hirviökuningattareksi ja käärmekuningattareksi kutsuttu Katariina de’ Medici muistetaan etenkin myrkyistään, joihin sarjassakin viitataan hienovaraisesti. Tarinoiden mukaan myrkkyä sujautettiin niin ruokiin kuin nahkahansikkaisiinkin, joita kuningatar lähetti lahjaksi vastustajilleen.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa