NetFlix Petät vain kerran NetFlix Petät vain kerran

Arvostelussa Netflixin Petät vain kerran – Fool Me Once

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat Suoratoisto

Tällä kertaa arvostelussamme on jälleen yksi Harlan Cobenin rikostrilleri, jonka pääosissa on armeijasta erotettu taistelulentäjä kapteeni Maya Stern (Michelle Keegan), joka joutuu totuttelemaan uuteen arkeen leskenä pienen tyttären kanssa, ja vahvan miehen sukunsa kanssa, jota johtaa Judith Burkett (Joanna Lumley). Petät vain kerran nousee Cobenin parhaiden sarjojen joukkoon vahvalla tarinalla ja hyvällä käsikirjoituksella. Sarja käsittää kahdeksan jaksoa ja perustuu vuoden 2016 romaaniin, mutta romaanin USA:n sijasta paikkana on Englanti.

Maya on tottunut tiukkoihin paikkoihin oltuaan taistelulentäjänä RAF:issa Afganistanista, mutta yksi virhe maksoi hänen uransa. Palattuaan kotiin, jossa hänen siskonsa on juuri aiemmin ammuttu ryöstön yhteydessä, joutuu hän todistamaan oman aviomiehensä kuoleman – kenelle tahansa tämä kaikki voisi olla liikaa. Onneksi Maya voi luottaa ainakin entiseen sotilasuransa taistelutoveriin Shane Tessieriin (Emmett J. Scanlan), joka tuntuukin olevan melkoinen tuki ja ystävä, juuri silloin kuin Maya sellaista tarvitsee. Joen äiti Judith sen sijaan on hieman arvoituksellisempi, joskin hänkin on nainut itsensä sukuun, eikä ole siis syntyjään Burkett, verrattuna Joen siskoon ja veljeen, joista molemmista oikein huokuu brittiläinen aristokraattinen olemus, ja raha. Onko Joen ja Clairen kuoleman takana Burkettien suku?

Kuvioissa ovat mukana myös Mayan kuolleen siskon mies Marty McGregor (Dino Fetscher) sekä tämän tytär ja poika. Ja koska Mayan miehen Joe Burkettin (Richard Armitage) kuolema on kaikkea muuta kuin selvä, mukana on myös poliisi ja tutkintaa johtava DS Sami Kierce (Adeel Akhtar), jolla on omat siviilielämänsä kiemurat voitettavissa, lähestyvän avioliittoon astumisen seurana.

Kuviot alkavat mennä sekaisin ja asiat alkavat selkeentyä, tai toisaalta mennä entistä epäselvämmiksi, kun käy ilmi, että se Mayan sisko Claire (Natalie Anderson) että hänen Joe miehensä, ammuttiin samalla aseella.

Petät vain kerran on sarja, joka ei avaudu heti, eikä edes anna varmuutta katsojalle, mistä oikeasti on kyse. Onko kyse sotilaiden vastustajista, lääketieteellisestä salailusta, sukulaisten välisestä riidasta, Joen kouluajan tapahtumasta, vai mistä?

Suosittelemme sarjaa englantilaisen rikosdraaman ystäville, sillä Coben on onnistunut jälleen kerran luomaan hyvin mukanaan pitävän rikossarjan. Kyseessä on periaatteessa tavallinen murhamysteeri, mutta tämä sarja sekottaa koko pakan, eikä todellisesta murhaajasta tai murhan tilaajasta ole mitään tietoa.

Olen innoissani ja kunnioitettu siitä, että saan jälleen tehdä yhteistyötä lahjakkaiden kumppaneideni Dannyn, Nicolan ja Richardin kanssa. ’Fool Me Once’ on neljäs Netflix-sarjamme yhdessä [’Safe’, ’The Stranger’ ja ’Stay Close’ jälkeen], eikä tämä tunne vanhene koskaan! ’Fool Me Once’ on sydämenlyöntejä kiihdyttävä tarina – järkyttävä kertomus siitä, miten salaisuudet ja petos voivat tuoda ihmiset yhteen samalla kun ne repivät heidät erilleen. En malta odottaa nähdä, miten tämä unelma-cast tuo nämä hahmot eloon

Harlan Coben

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 1 / 5. Arvosteluja: 3

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa