Arvostelussa Netflixin Tiroliin sijoittuva Vainajan vaimo-sarja

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Miltä tuntui menettää oma kumppani liikenneonnettomuudessa, ja vielä siten, että itse olisi silminnäkijä? Siiä alkaa Itävallan Tiroliin sijoittuva NetFlixin minisarja Vainajan vaimo eli Woman of the Dead. Aika nopeasti käy ilmi, että kaikki ei ole aivan sitä miltä tässä pienessä vuoristokylässä näyttäisi. Kylästä ei ole pitkä matka Innsbruckiin, mutta muuten kylä tuntuu olevan aika lailla keskellä ei mitään. Pääosassa on hautaustoimisto Blumin vetäjä Brünhilde Blum (Anna Maria Mühe), joka huomaa tulleensa yksinhuoltajaksi miehensä Markin jäätyä auton alle, ja kuskin paettua paikalta. Ennen onnettomuutta elämä oli iloista, Blum tykkäsi ajaa moottoripyörällä, juoda viiniä ja olla onnellisesti naimisissa…

Poliisi ei onnistu pääsemään tekijän jäljille, joten Blum aloittaa omat tutkimuksensa, samalla kun jatkaa arjen pyörittämistä hautaustoimiston ja kahden lapsensa kanssa. Hänen luonaan asuu myös hänen miehensä isä, sekä hautaustoimiston apulainen. Nicolai Rohden ohjaama sarja perustuu Bernhard Aichnerin Totenfrau-romaaniin vuodelta 2014.

Blumin lapsista varsinkin teini-ikäinen Nela (Emilia Pieske) ei oikein ota asettuakseen uuteen tilanteeseen, ja hän etsiikin uusia haasteita ja ystäviä koulusta – eikä kenties sitä parasta porukkaa tulevaisuuden kannalta. Nuorempi lapsi vastaavasti nukkuu välillä vielä äitinsä vieressä.

Alusta asti on nähtävillä että Blum tulee paremmin toimeen kuolleiden kanssa kuin elävien. Hänellä tuntuu olevan vaikeuksia löytää oikeita sanoja, mutta hänen erikoinen taustansa paljastuukin kokemuksineen sarjassa vähitellen, ja osa sarjan tapahtumista selittyykin niiden myötä omalla tavallaan – ei kylläkään kaikki.

Hän löytää myös Dunja nimisen maahanmuuttajan, jonka kertoma tarina saa aikaiseksi lumipalloefektin, jonka seurauksena koko kylä tulee kokemaan muutoksia, eikä vähiten paikkakunnan rikkain suku Schönborn, jolla on oma sormensa pelissään vähän kaikessa, ja joka on itseasiassa tärkeiden taloudellisten, ja pakollisten neuvotteluiden edessä uusien sijoittajien kanssa…. miten Blum liittyy tähän kaikkeen?

Sarja kuvaa siin hautausurakoitsija naisen omaa seikkailua miehensä tappajan löytämiseksi. Matkan varrella hän tutustuu niin kamerataiteeseen, kuin fine dining ravintolaan että papin sakastiin aivan uudella tavalla – pienessä tirolilaisessa kylässä onkin yllättävän paljon salaisuuksia, jotka tulevat tutkimusten myötä vähän vahingossakin julki. Mitä tämä kaikki tarkoittaa Blumin hautaustoimistolle tai Blumille itselleen? Ja miten hänen orastava rakkaustarinansa paikallisen varatun poliisin kanssa kehittyy nyt kuin hänen rakas miehensä on kuollut.

Sarja tarjoaa hieman tavallisuudesta poikkeavan kehyksen, sijainnin ja tarinan – siinä on paljon tuttuja palasia, mutta se kuitenkin tarjoaa myös pieniä yllätyksiä matkalla kohti viimeistä jaksoa ja asioiden selviämistä (kai).

Suosittelemme sarjaa rikossarjoista pitäville. Tässä ei hirveästi ammuskella, mutta ruumiita vain sattuu tulemaan, tavalla tai toisella, alkaen moottoripyörä ”onnettomuudesta”.


Muuta luettavaa muualta

Hogwarts Legacy Suomi

Hogwarts Legacy on uusi peli, joka perustuu Harry Potter -maailmaan. Pelissä pelaaja pääsee tutkimaan Hogwartsin velhokoulun salaisuuksia ja kehittämään omaa tarinaansa. Peli tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia velhojen taitoja ja tutustua lukuisiin tunnettuihin hahmoihin kuten Albus Dumbledore ja Rubeus Hagrid. Liity mukaan Hogwarts Legacy Suomi yhteisöön discordissa, joka löytyy Suomiesportsin uutisista tai teksin linkistä.

Samsung XCover 5 – älypuhelin joka kestää haasteet

Samsung XCover 5 on älypuhelin, joka on suunniteltu kestämään haasteita. Laite on suojattu pölyn- ja vedenkestävällä kotelolla, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan ihmisille, jotka ovat jatkuvasti liikkeellä ja alttiina sääolosuhteille.

Tutustu Samsung Galaxy S21 Ultraan – huippuluokan älypuhelin

Samsung Galaxy S21 Ultra on yksi markkinoiden kehittyneimmistä älypuhelimista. Se tarjoaa huippuluokan teknologian, kuten 5G-yhteyden, tehokkaan suorittimen ja erinomaisen kameran. Lisäksi sen suuri ja tarkka näyttö tekee siitä erinomaisen valinnan videoiden katseluun ja pelaamiseen. Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy S21 Ultra on erinomainen valinta vaativille käyttäjille, jotka haluavat parhaan mahdollisen kokemuksen älypuhelimeltaan.

Koe kaupunki uudella tavalla – vuokraa sähköpotkulauta

Sähköpotkulauta vuokraus on nopeasti kasvava trendi kaupungeissa ympäri maailman. Se tarjoaa helpon ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa, ilman tarvetta omistaa omaa ajoneuvoa. Sähköpotkulaudat ovat myös erittäin käteviä lyhyiden matkojen tekemiseen ja niitä voi helposti vuokrata monilta eri yrityksiltä. Vuokraamalla sähköpotkulaudan voit kokea kaupungin uudella tavalla, välttää ruuhkia ja nauttia liikkumisesta vaivattomasti.

Maamme laulu – kansallishymni joka yhdistää suomalaisia

Maamme laulu on Suomen kansallislaulu ja yksi maamme merkittävimmistä kulttuuriperinnöistä. Sen sanoitukset ovat syvällisiä ja kauniita, ja ne kertovat Suomen luonnosta ja historiasta. Maamme laulu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja on tärkeä symboli kansallisen yhtenäisyyden kannalta. Sitä lauletaan juhlapäivinä, koulujen tilaisuuksissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa halutaan juhlistaa suomalaisuutta. Maamme laulu on osa Suomen historiaa ja kulttuuria, ja se jatkaa elämäänsä tärkeänä osana suomalaista identiteettiä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa