Arvostelussa ruotsalainen TV-poliisisarja Hassel

Allente Arvostelu Viaplay

Ruotsalaiset ovat osanneet tehdä mielenkiintoisia dekkarisarjoja pidempään kuin suomalaiset – vaikka suomalaiset ovat viimeaikoina parantaneet omaa tasoaan, on Hassel hyvä esimerkki ruotsalaisesta laadusta, ja vähän särmäisestä poliisista, jolla on omat ongelmansa. TÄmä sarja julkaistiin jo 2017 eli ei ole niitä aivan uusimpia, mutta hyvä esitellä myös täällä.

Olov Svedelidin luoma Ronald Hassel on kovaotteinen tukholmalainen poliisi, joka on tutkinut rikoksia 30 kirjassa, ja joka on nyt nähtävillä mm Allenten tarjonnassa.

Nimihahmoa esittävälle Ola Rapacelle kirjat ovat tuttuja vuosien takaa. Ola sanoi aluksi sarjalle ei, kunnes ohjaaja Amir Chamdin sai puhuttua hänet sarjaan.

– En ollut tehnyt töitä hänen kanssaan, mutta olin vaikuttunut hänen aiemmista töistään. Amir soitti minulle Thaimaahan, ja nelituntisen keskustelumme jälkeen tajusin haluavani tehdä Hasselin roolin. Amirista tuli kapteenini. Nykyään Tukholma on kuitenkin aivan erilainen paikka, joten halusimme poiketa kirjoista ja tehdä tästä oman juttumme, Rapace kertoo.

– Ruotsissa on vanha klisee poliisin pyhästä raivosta, enkä pitänyt siitä, koska olen nähnyt aivan liikaa sympaatttisia kyttiä, joilla on alkoholiongelma. Halusin että minun Hasselini ei juo enää kuin kivennäisvettä. Hänellä on sisällään raivoa, mutta en halunnut siitä itsetietoisen kliseistä vaan enemmän lapsen suuttumista muistuttavaa. Halusin hänestä ilkeämmän kytän, joka tekee virheitä ja hakkaa joskus väärän tyypin, Rapace selittää.

Mistä kaikki alkaa: Kun komisario Roland Hasselin esimies ja isähahmo Yngve Ruda (Tomas Laustiola) murhataan raa’asti keskellä katua Tukholmassa, päättää murtunut Hassel aloittaa oman tutkimuksensa tapauksesta. Hasselin johtama poliisin erikoisyksikkö Triton kamppailee yhä törkeämpiä rikoksia vastaan kaupungin eteläisissä lähiöissä. Taistelussa jengirikollisuutta vastaan ei tunneta rajoja, eikä harmaalla alueella liikkuvan Hasselinkaan oikeustaju käy aina yksiin lain kirjaimen kanssa. Sarjassa nähdään myös suomalaisille muista sarjoista tuttu Aliette Opheim Hasselin avovaimona.

Komisario Hassel etenee omalla tavallaan omissa tutkimuksissaan, eikä aina onnistu tekemään kaikkea ”oikein”. Samalla kun Hassel etsii ruotsinsuomalaista ilmiantajaansa, hänen toimensa herättävät myös sisäisen tutkinnan mielenkiinnon. Vaikka sarja on mielenkiintoinen ja esittelee meille uudenlaisen ruotsalaisen etsivän, on kyseessä vain yhden kauden sarja, joka sisältää kymmenen jaksoa. Välillä tuntuu, että vauhtia on liikaa, ja välillä junnataan paikoillaan – siitä huolimatta suosittelemme sarjan katsomista, jos et vielä sitä ole tehnyt.

Taustaa…

Ps. Hassel ei ole mitenkään Wallander-tyyppisten ruotsalaissarjojen ystävä…. ne ovat hänen mielestään aivan liian siistejä ja valheellisia. Rapacen mielestä Hassel-sarja murtaa sen kauniin kuvan, jota Ruotsista on monissa sikäläisissä poliisisarjoissa maalailtu. Oikea elämä ei ole niin idyllistä kuin monien aiempien sarjojen toistuvat otokset muun muassa Tukholman vanhasta kaupungista antavat ymmärtää.

Ps2. Laustiolalla on riikinruotsalainen isä ja suomenruotsalainen äiti. Hän muutti Ruotsiin 27-vuotiaan saatuaan kiinnityksen Luulajan teatterista. Laustiola kertoo, että hän on teatterin lisäksi esiintynyt paljon televisiossa. Hänet on nähty muun muassa sarjoissa Talisman ja Den fördömde.


Muuta luettavaa muualta

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Lue myös diginyt.fi sivuston uutinen, jossa kirjoitetaan aiheesta WhatsApp-päivitys, WhatsApp lataus tai latauksesta.

Samsung XCover 5 – älypuhelin joka kestää haasteet

Samsung XCover 5 on älypuhelin, joka on suunniteltu kestämään haasteita. Laite on suojattu pölyn- ja vedenkestävällä kotelolla, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan ihmisille, jotka ovat jatkuvasti liikkeellä ja alttiina sääolosuhteille.

Tutustu Samsung Galaxy S21 Ultraan – huippuluokan älypuhelin

Samsung Galaxy S21 Ultra on yksi markkinoiden kehittyneimmistä älypuhelimista. Se tarjoaa huippuluokan teknologian, kuten 5G-yhteyden, tehokkaan suorittimen ja erinomaisen kameran. Lisäksi sen suuri ja tarkka näyttö tekee siitä erinomaisen valinnan videoiden katseluun ja pelaamiseen. Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy S21 Ultra on erinomainen valinta vaativille käyttäjille, jotka haluavat parhaan mahdollisen kokemuksen älypuhelimeltaan.

Koe kaupunki uudella tavalla – vuokraa sähköpotkulauta

Sähköpotkulauta vuokraus on nopeasti kasvava trendi kaupungeissa ympäri maailman. Se tarjoaa helpon ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa, ilman tarvetta omistaa omaa ajoneuvoa. Sähköpotkulaudat ovat myös erittäin käteviä lyhyiden matkojen tekemiseen ja niitä voi helposti vuokrata monilta eri yrityksiltä. Vuokraamalla sähköpotkulaudan voit kokea kaupungin uudella tavalla, välttää ruuhkia ja nauttia liikkumisesta vaivattomasti.

Maamme laulu – kansallishymni joka yhdistää suomalaisia

Maamme laulu on Suomen kansallislaulu ja yksi maamme merkittävimmistä kulttuuriperinnöistä. Sen sanoitukset ovat syvällisiä ja kauniita, ja ne kertovat Suomen luonnosta ja historiasta. Maamme laulu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja on tärkeä symboli kansallisen yhtenäisyyden kannalta. Sitä lauletaan juhlapäivinä, koulujen tilaisuuksissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa halutaan juhlistaa suomalaisuutta. Maamme laulu on osa Suomen historiaa ja kulttuuria, ja se jatkaa elämäänsä tärkeänä osana suomalaista identiteettiä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa