Arvostelussa War of the Worlds kausi kolme

Arvostelu Disney+ Sarjat

Englantilais-ranskalainen yhteistyösarja alkoi vuonna 2019 ja nyt meillä on käsillä sarjan kolmas kausi, missä tulevaisuudesta palanut professorimme etsii keinoja voittaa vierailijat. Sarja on siis suomeksi Maailmojen sota- ja sitä on käsitelty aiemminkin elokuvissa ja tv-sarjoina, perustuuhan tarina kuitenkin tavalllaan H.G.Wellsin vuonna 1897 ilmestyneeseen tieteisromaaniin, joka puolestaan sai inspiraationsa brittiläisen imperiumin siirtomaissaan suorittamista häikäilemättömistä alkuperäiskansojen alistamisista. Maineikkain elokuvasovituksista on Byron Haskinin 1953 ohjaama amerikkalaisversio, joka on 1950-luvun scifi-elokuvan klassikko. Tuoreimman valkokangasversion teki Steven Spielberg 2005. Se on synkän dystooppinen, meidän aikaamme sijoittuva versio, jonka tähtenä oli Tom Cruise.

War of the Worlds-sarjan pääosissa näyttelemästä löytyy tuttuja kasvoja monista muista eurooppalaisista tuotannoista mm. Emily Gresham (Daisy Edgar-Jones), Tom Gresham (Tyler Moffet), tutkija tohtori Catherine Durand (Lea Drucker), professori Bill Ward (Gabriel Byrne), Zoe (Sacha Chanda).

War of the Worlds kausi 1

War of the Worlds sarja on Howard Overmanin käsikirjoittama ja Gilles Coulierin ja Richard Clarkin ohjaama, hieman Spielbergin synkkää versiota seuraileva ja sen tapaan nykyaikaan sijoitettu uusi mukaelma Wellsin romaanista. Se on niin paljon päivitetty, ettei romaania edes mainita alku- tai lopputeksteissä, vaikka sarjan pääpiirteet siitä tulevatkin.

Tähtitieteilijät nappaavat avaruudesta signaalin, joka todistaa siellä olevan elämää. Ihmiskunta odottaa mitä tuleman pitää, mutta vain muutaman päivän sisällä se on lähes tuhottu. Kourallinen eloonjääneitä joutuu todistamaan taivaalle ilmestyvien avaruusalusten saapumista. Raju eloonjäämistaistelu ylivoimaiselta vaikuttavaa vihollista vastaan alkaa.

Jos ajattelit lähteä katsomaan tätä sarjaa, kannattaa tämänkin sarjan katsominen aloittaa aivan alusta. Ihmiskuntaa kohtaa uusi vihollinen, jonka tarkoituksena on tuhota koko ihmiskunta. Englannin- ja ranskankielistä sarjaa on kuvattu Britanniassa, Ranskassa ja Belgiassa.

Muukalaisten tuhoamisprojektin edetessä eloonjääneet ihmiset joutuvat kasvotusten polttavien kysymysten kanssa: keitä hyökkääjät ovat ja mitkä ovat niiden motiivit?  Sinun ei välttämättä kannata lukea eteenpäin, jos olet vasta aloittamassa ensimmäisestä kaudesta….

Uusin kausi – kausi 3

Avaruudesta tulleiden hyökkääjien aikeet tulivat kakkoskauden aikana varsin selviksi, samoin kuin syyt ja perusteet, mutta mitä nyt tapahtuu?

Osalle ihmisiä alkaa selvitä, mistä oikeasti on kyse – mutta niitä, joille asia alkaa selvitä, pidetään vähintäänkin hulluina. Miten voi olla mahdollista elää kahdessa paikassa yhtä aikaa, vai eletäänkö siten sittenkään, vai onko kaikki vain meidän omassa päässämme tapahtuvaa kuvitelmaa. Ihmiset elävät täysin tietämättöminä siitä mitä tulevaisuudessa (edelliset kaudet) tapahtuu, mutta onnistuvatko tulevaisuudesta menneisyyteen palanneet asioista tietävät muuttamaan tulevaisuuden kulun? Mikä merkitys on avaruudessa työskentelevien astronauttien mustan aukon tutkimuksella, ja onnistuuko Catherine työssään hiukkauskiihdyttimen kanssa luomaan mustan aukon? Entä saadaanko professori Ward ulos vankilasta jatkamaan tutkimuksiaan?

Tieteissarjojen ystäville sarja on katselun arvoinen – kunhan katselee kaikki jaksot, jotta ymmärtää eri henkilöiden väliset yhteydet.


Muita aiheita muualta

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroa.

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Google Pay – Kätevyyttä arkeen

Google Pay on helppo ja nopea tapa maksaa ostoksia älypuhelimella. Sovellus mahdollistaa myös rahan lähettämisen ja vastaanottamisen sekä laskujen maksamisen. Google Pay on turvallinen ja sen käyttö on yleistynyt monissa kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa