Elokuva-arvostelu: The Circle

Arvostelu Elokuvat

The Circle on draamatrilleri (USA 2017). Elokuvan pääosissa näyttelevät Emma Watson ja Tom Hanks. Mae (Emma Watson) saa töitä teknologiayrityksestä, josta on Googlen ja Facebookin tavoin tullut suuri osa ihmisten elämää. Pian hän tajuaa, että firmalla on toiminnan laajentamisesta suunnitelmia, jotka muuttaisivat koko ihmiskunnan elämää. Ohjaus: James Ponsoldt.

Elokuva julkaistiin 2017 juuri niihin aikoihin kun Euroopassa ja USA:ssa kuohui henkilötietojen suhteen. Mitä saa kerätä ja minne. Yhä vielä nyt 2020 USA ja Eurooppa ovat tietynlaisessa tietosodassa, jossa isot sosiaalisen median palvelut ovat pääosissa.

The Circle piirtää meille kuvan maailmasta, missä tieto on valtaa, ja missä tieto voi ohjautua yllättävän nopeasti yhteen paikkaan. Totta kai elokuvassa vedetään linjoja suoriksi, mutta samalla vajaassa kahdessa tunnissa annetaan kuva hyvinkin mahdollisesta maailmasta, sekä siitä millaista elämästämme on tullut.

Halusitpa tai et, yllättävän monen ihmisen arkiseen elämään liittyvät nykyään tuntemattomien ihmisten lähettämät kuvat ja välillä todella älyvapaat tekstit. Ei ole nykymaailma kovin kaukana The Circlen maalailemasta maisemasta.

Onko elokuva sitten katsomisen arvoinen?

Molemmat päänäyttelijät eli Emma Watson ja Tom Hanks sekä John Boyega, Bill Paxton sekä Patton Oswalt tuovat oman osansa hyvin tehtyyn elokuvaan, joka ei kenties elokuvapystejä kerää, mutta hyvien näyttelijöidensä avulla pitää katsojan otteessaan ja elokuva soljuu sopivasti eteenpäin katsojan jo odottaessa seuraavaa vaihetta.

Vaikka The Circle on hieman utopistinen, on se katselun arvoinen nykyaikaista sosiaalista mediaa ja sen käyttöä kuvaava elokuva.

Arvostelumme: 8/10


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa